Jump to content
BulForum.com

NVIDIA GF 9800 GT

Recommended Posts

Аз по принцип не съм голям почитател на NVIDIA, макар че бях, когато някога си купих Diamond Viper 550, който и до ден днешен (вече 10 години) бачка безотказно в единия компютър. Сегашните произведения на NVIDIA май не издържат толкова дълго.

Предполагам знаете вече за 9800 GT (GT не GTX), която всъщност е преименувана 8800. Ако потърсите в google - в ревютата се виждат страшни резултати. Почти толкова бърза, колкото HD4850, а понякога и по-бърза, а в Пловдив може да се намери за цена 200 лв.

Уж ATI разбиха с технята 4000 серия като цена/производителност. Обаче тук 4850 май за по-малко от 320-350 лв не може да се намери, 9800 GT е 200 лв?

Някой наясно ли е, какво става? Има ли някаква уловка, как успяха да бутнат такава карта на тая цена? Това не се е случвало от много години насам? Или има нещо гнило в Дания?

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Я я, 9800ГТ, отде може да се земе за 200 лв??? :P

Бях се кандърдисал на АТИ, колкото и да не ги ща, и сега виждам, че 9800ГТ отскоро щели да се появят у нас?! За 200 лв тутакси тичам.

Откъде

Я я, 9800ГТ, отде може да се земе за 200 лв??? :P

Бях се кандърдисал на АТИ, колкото и да не ги ща, и сега виждам, че 9800ГТ отскоро щели да се появят у нас?! За 200 лв тутакси тичам.

Откъде

220 лева от ids или от Jar-a :)

220 лева от ids или от Jar-a :)

Хм, едното е Palit, другото е нонейм, а асусите нямат цена и с доставка до 20 дни. Кофти. Ще се чака още.

Хм, едното е Palit, другото е нонейм, а асусите нямат цена и с доставка до 20 дни. Кофти. Ще се чака още.

има май и на Xpert Vision в Адройд аз от там си пазарувам..Ако искаш им звани и ги попитай !

Ако потърсите в google - в ревютата се виждат страшни резултати. Почти толкова бърза, колкото HD4850, а понякога и по-бърза, а в Пловдив може да се намери за цена 200 лв.

нещо си се объркал,9800гт не може да се сравнява със 4850 ;)

GALAXY 9800GT 512 DDR3 CM PCIE Цена: 219 Лева

Ето това си струва :)

А тва нещо дали ще е стабилно, че искам да махам Galaxy 8500 GT защото е пълна дрисня тази карта(извинявам се ама си е точно така) ...

Ако има хава някой да каже ...и да е продавам да взимам 9ката че смятам да играя зимните попълнения(за игри става въпрос)

А тва нещо дали ще е стабилно, че искам да махам Galaxy 8500 GT защото е пълна дрисня тази карта(извинявам се ама си е точно така) ...

Ако има хава някой да каже ...и да е продавам да взимам 9ката че смятам да играя зимните попълнения(за игри става въпрос)

Става :)..Взимай смело картата е чисто копие на 8800GT , но на много по-ниска цена..Всички нови игри и за вбъдеще ще ти вървят мисля и аз да я взема , че с GF 8600GT бая е дървената тая карта..Само , че не е много стабилна от към клок , но пък аз няма да клоквам..

EDIT : Ето едно мнения на Галакси от потребител в интернет.

добра вечер

Вече галаксито е кордисано на компа ми добре изглежда на външем вид

подкарах кризата 1280/1024 на High върви супер

Температурите са в границите 45-60 градуса в зависимост от товара в стаята ми е топличко 26 градуса

ядрото на първо четене го закрепих на 670мхц

паметта на около 2200 ама различно се държи в различните игри и ще иска време да се дооточня .....

картата за парите си е супер

тегля сега един Марк 2006 да вратна да видим какво ще излезе

само едно проблемче е на дневен ред което супер ме дразни - нещо не мога да контролирам обротите на фана с 2-3 различни софтуера пробвах не ще и не ще дори със софтуера които е с видеокартата не става ... в рива тунера ми седят посивени плъзгачите за фана ....... ще трябва хардуерно да ги намалям май -

Това е ПЦ-то на , което е сложил картата :

MSI k9nUltra2F/ AM2 X2 4600+@ 3410mhc 1,51v(infiniti) / 2X1gb ддр2 Adata 800@850 4.4.4.8 /80gb hitachi/ LCD 19'

Аз явно ще си взема това видео преди мислих за GF 9600GT , но когато излезна това :)..Реших него, само да си събера още малко парички :)..Едно ме притеснява , че съм с но нейм захранване :sick , но и него ще го сменям скоро време :rolleyes: .

Добре де, това 9800ГТ същото като 8800ГТ ли е? Как така само с ново име, кви са тия глупости.. :)

Значи може да се очаква да е малко по-добра?

И да питам, понеже не съм фен на вентилаторите, дали ще може лесно да ѝ се смени охлаждането с пасивно? Става дума и дали паметите са покрити с ламарината отгоре, или ще се маха лесно и ще може да се смени с пасивно?

Ще ѝ мисля охлаждане с 12-ка, но не ща някакъв малък дявол да ми фучи вътре. Вече нямам вентилатор, който да е под 90 мм, и той е само един, всичко е 12-ки.

Добре де, това 9800ГТ същото като 8800ГТ ли е? Как така само с ново име, кви са тия глупости.. :)

Значи може да се очаква да е малко по-добра?

И да питам, понеже не съм фен на вентилаторите, дали ще може лесно да ѝ се смени охлаждането с пасивно? Става дума и дали паметите са покрити с ламарината отгоре, или ще се маха лесно и ще може да се смени с пасивно?

Ще ѝ мисля охлаждане с 12-ка, но не ща някакъв малък дявол да ми фучи вътре. Вече нямам вентилатор, който да е под 90 мм, и той е само един, всичко е 12-ки.

Забрави за пасивно охлаждане.

Картата е много топла,ако се охлажда пасивно.

Определено не се търпи.

И ще ви посъветвам да не избързвате с тази покупка,после да не съжалявате!!!!!

Картата е невероятно евтина,но забележете,че във същите сайтове

цените на еквивалентните не 8800GT,а дори 9600GT са по-високи

даже при някои модели осезаемо.

Предполагам,че някой от вносителите е вкарал доста бройки Refurbish

от USA и затова са на такава цена.

Казвам го от горчив опит с подобни карти през годините.

Нищо не ви пречи да не избързвате,а да почакате още малко.

Ако спада на цената е реален скоро ще се наводни пазара

с тези модели,защото са евтина алтернатива в "битката"

с AMD ATI :D

И още малко инфо специално за Tedy. :beerchug

9800 е почти като 8800,но я превъзхожда с някои

технологични нововъведения.

Ядрото и е базирано на новата 8800

серия и въпреки че ползват едно и също ядро, при GF 9800GT са внесени някои

нововъведения, благодарение на които се появи въпросната 9-та серия на NVIDIA.

Става дума за технологиите 3-way SLI,Hybrid SLI technology, които не са достъпни при видеоускорителите; 8800GS,GT,GTS,GTX,Ultra с ядрa G80 и разбира се G92.

Освен това идва с по-големи честоти на графичния процесор и на системната памет.

С две думи клокната фабрично 8800Gt + поддръжка на някои екстри които е доста

съмнително дали ще ползваш.

Някъде прочетох, че за тази карта е необходимо дъното да поддържа hybrid технологията. Вярно ли е това или се отнася само ако слагаш 2 или 3 такива карти? Защото ако трябва и ново дъно да се слага не виждам каква е далаверата, освен ако не сглобяваш наново компютър.

Някъде прочетох, че за тази карта е необходимо дъното да поддържа hybrid технологията. Вярно ли е това или се отнася само ако слагаш 2 или 3 такива карти? Защото ако трябва и ново дъно да се слага не виждам каква е далаверата, освен ако не сглобяваш наново компютър.

Не е вярно това , което си прочел картата може да се сложи на всяко дъно , което подържа PCI-E

Eдин приятел си я е купил от ЕРА - Sonic версия на Palit, което значи овърклокната фабрично и каза, че е струвала 200 лв.

Да... NVIDIA-глупости :) Стандартно за тях - за това в момента не ги обичам :devil Преименуват, мацат, цапат, лъжат и накарая не е ясно, къде, какво се продава!

Имат много добър маркетинг обаче!

Една от разликите обаче, ще е че 9800GT ще премине на 55 nm впоследствие иначе си е същият силикон.

нещо си се объркал,9800гт не може да се сравнява със 4850 wink.gif

И аз така си мисля, че трябва да бъде, но виж разните ревюта в Интернет!

Значи най-добре да се чака да паднат .... аз много много пари за видео неща да давам но съм надъхан просто на няколко заглавия и искам да се насладя щото с 22инча монитор си пуснеш игра на 800x600 или 1024x768 не е много хава ... даже малко оф само да се по оплача ... на 19ка монитор изглежда много по добре примерно резолюция 1024x768 от колкото на 22ка на същата резолюция...

Примерно края на септември според вас с колко ще падне някоя сносна карта предпочитам Nvidia защото

Ati с тяхните издути цени и ме виждат едни по тромавки със сходен модел от Nvidia но не отричам че Ati вади като че ли по хубава графика (Лично мнение)

Значи най-добре да се чака да паднат .... аз много много пари за видео неща да давам но съм надъхан просто на няколко заглавия и искам да се насладя щото с 22инча монитор си пуснеш игра на 800x600 или 1024x768 не е много хава ... даже малко оф само да се по оплача ... на 19ка монитор изглежда много по добре примерно резолюция 1024x768 от колкото на 22ка на същата резолюция...

Примерно края на септември според вас с колко ще падне някоя сносна карта предпочитам Nvidia защото

Ati с тяхните издути цени и ме виждат едни по тромавки със сходен модел от Nvidia но не отричам че Ati вади като че ли по хубава графика (Лично мнение)

А какво да кажат тия с 24" и 1920х1200 :) . И аз затва съм понадъхан. На 1024х768 Кризата се играе, но повечето неща на медиум или лоу. А тази резолюция си е обида към монитора.

А тия с 30" не ми се мисли.

КуРо, за ненативна резолюция явно си останал с такова впечатление вероятно защото твоят монитор не се справя достатъчно добре със скалирането на ненативни резолюции.

Пък и повечето монитори при ненативна резолюция имат опция пиксел в пиксел 1:1, с което отвсякъде да ти сложи черни ленти и така не прави скейлинг. С което решаваш проблема, който си мислиш, че имаш :) . Провери твоя дали има.

Иначе явно и аз ще изчакам още малко. Хич не ми се щеше вентилаторна карта. Ако пасивната на Асус 9600ГТ падне цената до по-нормални спрямо сегашните 230 на 9800, бих я взел. Сега 320 лв за 9600ГТ би било харакири да се дадат при наличието на по-бърза и 40% по-евтина друга карта.

Абе да не е някаква тайна промоция това и след някой месец да и качат цената ... навсякъде обаче пишат , че това е нормалната маркетингова цена на картата или има нещо друго тук .

:)

Има нещо гнило в Дания както се казва... или така или са паднали драстично всичките нови а тука нашите фирми имат залежала стока и държат цена... едното от 2те е вярно, но според мен нещо прекалено евтини са тези 9800..

Абе да не е някаква тайна промоция това и след някой месец да и качат цената ...

Хехе както винаги на теб може да се разчита да ме развеселиш :)

Естествено , че ако не съм аз ще си останеш тъжен до края на живота ... не чак до там .

Аз викам да си я купя , пък после да мисля за другото .

След време и по-добър порцесор заедно с малко рам и това е .

п.п. Дано да няма някакви нередности покрай това чудо , така да го нарека сега .

:laughing:

И аз така си мисля, че трябва да бъде, но виж разните ревюта в Интернет!

попаднал си на някое тенденциозно ревю.

на високите резолюции с филтрации 9800 изостава значително.

цък

картата си е чисто 8800гт с някакви минимални промени в архикектурата и произведена по 55нм процес,само дето в момента все още чистят старите партиди от 65нм :lol:

иначе за парите си (~215 лева) си е доста добра оферта :)

Забрави за пасивно охлаждане.

Картата е много топла,ако се охлажда пасивно.

Определено не се търпи.

Мерси за подробното инфо, мисля, че ме задоволява.

Относно охлаждането, въпреки че не съм спец, мисля да поопоинрам леко :) .

Та тази ли ламаринка с вентилаторче ще е много по-добра от един масивен половин килограмов алуминиев пасламак (за пример), обдухван с 1000 оборотна 12см перка? :)

При сички случаи бих искал голяма и бавна перка от тия малки и шумни дяволи..

Но ще видим де. Не ми се иска да прецаквам гаранция за това.

Хъм за пасивно в Пловдив се намира май това:

...

на цена под 300 с ддс.Като изключим ,че е грозно изважда добри характеристики.

На цена около 320, щом ще става дума за 9600, по-скоро бих взел Асус. На такъв бях точил зъби, но цената е адски висока за подобна карта.

По-гореща, шумна и енергоискаща от 4850. Представя се по-добре под ХР спрямо Виста.. за разлика от радеона. Вантидж, Сайнбенч и Кризис показват накъде ще духа вятъра в бъдеще. Да не говорим, че ако се иползва дх 10.1 радеона получава допълнителен бонус към своята скорост... нещо, което рано или късно ще влезне в употреба.

Обобщено... сравнението между радеона и 9800 е като между карта от бъдещето и супер надупена карта от миналото.

Предивид зачестилите рапорти за "умиране" на лаптопи с видеокарти базирани на ядрата G84 и G86 и наложилото се в последствие пускане на драйвър със завишени обороти на вентилаторите не знам дали покупката на карта базирана на същото ядро, която е и овърклокната (9800 GT Sonic) от "производителя" не си е хазарт. Да не стане като с 7800 и 7900.. за да искаш да я върнеш и смениш да трябва да чакаш опашка :D

По-гореща, шумна и енергоискаща от 4850. Представя се по-добре под ХР спрямо Виста.. за разлика от радеона. Вантидж, Сайнбенч и Кризис показват накъде ще духа вятъра в бъдеще. Да не говорим, че ако се иползва дх 10.1 радеона получава допълнителен бонус към своята скорост... нещо, което рано или късно ще влезне в употреба.

Обобщено... сравнението между радеона и 9800 е като между карта от бъдещето и супер надупена карта от миналото.

Предивид зачестилите рапорти за "умиране" на лаптопи с видеокарти базирани на ядрата G84 и G86 и наложилото се в последствие пускане на драйвър със завишени обороти на вентилаторите не знам дали покупката на карта базирана на същото ядро, която е и овърклокната (9800 GT Sonic) от "производителя" не си е хазарт. Да не стане като с 7800 и 7900.. за да искаш да я върнеш и смениш да трябва да чакаш опашка :D

това което разбирам от теб е че е супер мега яка изгъзица картата и за това е на такава цена

а бе за 200+ лева карта която ще върви една игра примерно от тази година на която ще можеш да се радваш на красота от към графика(и естествено стабилно fps) ... ми що да не че аз да не се женя за тая карта

много смесени чуства вече изпитвам ... тя така или иначе ще има гаранция ...

сега гледах на Galaxy 8800 GT 256mb ddr3 183$ Galaxy 9800GT само че с 512mb пак с DDR3 за 187$ прочетох из нета че 9тата серия е повече наблегнато върху AA

като един нормален човек бих взел по новата заради логиката която ще си вкарам (Новото винаги е подобрен вариант на старото) но тук което се чете ме клони към обратното

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...