Jump to content
BulForum.com

Въпрос относно Opera 9.27 и IE7 относно тест?

bobets

Recommended Posts

Здравейте, направих тест на скоростта на нета си с Opera 9.27 и с IE7, но се получават съществени разлики. Тестовете ги направих един след друг. Ето и резултатите

От Opera 9.27 310197615.png

IE7 310198054.png

Въпросът ми е на какво се дължат разликите?

пп The Angel, проверих го това, но нямам proxy server, ще пробвам с новата версия на Opera мерси за отговора.

Сигурно пита на каквo се дължи разликата. Аз не мога да отговоря, но може да се пробва с Opera 9.50, тъй като в нея има много промени, спрямо версиите 9.2x.

Към автора на темата: погледни да не си пуснал proxy-та на Операта, защото аз преди съм пускал и резултатите бяха сходни.

Може да се провери от: Инструменти --> Настройки --> Подробни --> Мрежа --> Прокси сървъри (посредници). Там не трябва нищо да е избрано (да няма тикчета никъде).

По някакво лудо стечение на обстоятелствата и аз имам понастоящем инсталирана точно 9.27.

При мен обаче скоростите са сходни с другите браузъри, само дето в Опера Бг пинга ми е от порядъка на 300-400 ms! В същото време в FF ми е 5-6 ms.

Определено нещо в тая опера има, явно при работата ѝ с Флаша.

Опера и без това никога не съм харесвал.

Сложи по-нова версия, 9.27 е от Март, когато преинсталирах, и сложих нея като последна. Сега има 9.5х.

Има го отдавна този бъг. Бяха го отстранили за няколко версии и пак се появи. Аз само за това използвам лисицата... за да измеря скоростите точно

Това изцяло се дължи на тежкия глупав флаш на спийдтеста и скороста е ниска единствено като се мери там, иначе си е бърз колкото трябва.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...