Jump to content
BulForum.com

видеонаблюдение

Recommended Posts

Ще помоля за помощ за да си направя в обекта видеонаблюдение,трябва акъл от по-вещи хора за това какво ми е необходимо и от къде да си го набавя.

Лично аз ще използвам услугите на DSC сот. Трябва ти компютър, който да НЕ Е с VIA chipset. Останалото си го избираш сам от предлаганата гама. Разбира се колкото по-голям харда, толкова повече запис може да направиш. На 80ГБ мисля се записват към 3 денонощия... Аз ще сложа само 2 камери над входната си врата, понеже много държа да видя кой ми краде цветята отпред :devil Имам да си говоря с него...

Ако те интересува мога да ти дам телефона на човека, който ще прави инсталацията при мен. Аз просто изчаквам да си взема нова secondary машина, че старата слабичка иде....

Аз ползвах услугите на pic computer, почти не се занимавах. Дойдоха, окабелиха, направиха настройки като преди това ме обясниха цени и т.н.

Ще помоля за помощ за да си направя в обекта видеонаблюдение,трябва акъл от по-вещи хора за това какво ми е необходимо и от къде да си го набавя.

Ако търсиш най-евтиния вариант, той ще ти излезе не повече от цената на една камера за компютър ~ 18 лева или нагоре, при положение че има компютър. Правих видеонаблюдение пред нас с обикновенна USB камера. Самата програма за запис на видео която си върви с камерата прави видеото над 900MB/min, но чрез използване на Windows Movie Maker има начин да данните да паднат до 230KB/min което прави по груби сметки около 13MB/час или ~~320MB/денонощие. Видеото става с размери 160 x 120 пиксела, което според нуждите на наблюдавания обект може да бъде и с по-голям размер.

Моето предложение е просто най-евтиния вариант който е изпитан и действа. Може би подателя на обявата не цели точно това, но нека все пак го има предвид. Критиците в този форум да не ме плюят много, моето предложение е единствено най-евтиния вариант, нищо друго.

Ако търсиш най-евтиния вариант, той ще ти излезе не повече от цената на една камера за компютър ~ 18 лева или нагоре, при положение че има компютър. Правих видеонаблюдение пред нас с обикновенна USB камера. Самата програма за запис на видео която си върви с камерата прави видеото над 900MB/min, но чрез използване на Windows Movie Maker има начин да данните да паднат до 230KB/min което прави по груби сметки около 13MB/час или ~~320MB/денонощие. Видеото става с размери 160 x 120 пиксела, което според нуждите на наблюдавания обект може да бъде и с по-голям размер.

Моето предложение е просто най-евтиния вариант който е изпитан и действа. Може би подателя на обявата не цели точно това, но нека все пак го има предвид. Критиците в този форум да не ме плюят много, моето предложение е единствено най-евтиния вариант, нищо друго.

Абсюлютно съгласен съм с този човек . Имам една програмка която се явява live converter . Смисъл записа го прави със същите размери като описаните по-горе , само дето не е нужно да си играеш допълнително със муви мейкър . Спи ми се за да я качвам сега някъде , но ако някой има интерес - нека драсне лс , ще му я пратя :)

Първо, зависи от бюджета с който разполагаш.

Второ, какво и с колко камери искаш да наблюдаваш, през кое време на денонощието също е важно.

Трето, отиваш в представителството на "Сектрон" в Пловдив и на място разглеждаш за какво става въпрос, "РАК" също предлагат добра техника.

Ако разполагаш с мощен компютър, избираш си DVR платка за него (като кажеш свободния ресурс, ще ти предложат оптимален вариянт), купуваш нужния ти брой камери, коаксиален кабел (препоръчвам ти с голям % оплетка), "BNC" и "F" конектори за кабела, 12/24DC захранващ блок или ако са на 220 AC и захранващи конектори за камерите.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...