gado Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 До сега използвах Неро фото снап, но нещо ми се омаза. След няколко поредни пре инсталации проблемът си остава. Съобщение за грешка от рода на" ... не може да отвори .... .JPG" . Както и да е ! Трябва ми нещо също такова непретенциозно. Възможностите които ме интересуват са авто баланс, преоразмеряване, контраст и премахване на "червени очички". А ако може да е и фри, ще е супер ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 Ползвай ACDSee. Много е лесна за ползване и има точно това, което ти трябва. Не съм ползвал нерото за това, но мисля че с тази програма ще се ориентираш бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 Microsoft office picture menager лесно се работи с него не е трудна програмката и има всичко което ти трябва Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 Picasa, точно това ти трябва за твоите нужди, изключително удобна и лесна за ползване програма, поддържа се и на BG език и е напълно безплатна официален сайт Link to comment Share on other sites More sharing options...
15614 Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 аз лично предпочитам Xnview лесна и безплатна Link to comment Share on other sites More sharing options...
spot_ex Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 аз лично предпочитам Xnview лесна и безплатна И освен това - бърза! И отваря снимките на цял екран, много готино.. Аз съм с нея от доста време и няма да я сменя. На дефалт ми е и никога не ми е правила проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 16, 2008 Share Posted August 16, 2008 Използвай ACDSee Power Pack 7 за тези неща , много е удобна и лесно се работи с нея ... няма да има никакви проблеми . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 16, 2008 Author Share Posted August 16, 2008 Благодаря на всички отзовали се. Проблемът е решен. Моля някой модератор да затвори темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 имам едно питане относно Picasa - къде се намира функцията Crop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Аз не мога да разбера защо не си ползвате Photоhop. Има всичко, което Ви трябва, по най-професионалния начин, лесна е за работа, а дава и много други възможности. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Аз не мога да разбера защо не си ползвате Photоhop. Има всичко, което Ви трябва, по най-професионалния начин, лесна е за работа, а дава и много други възможности. +1, ако на някой му се струва сложна не е трудно да научи само което му трябва за 2-3 часа (примерно само обработка без монтажи и тн), веднъж свикне ли се е много лесно и удобно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Има камара видеоуроци в нета, за какво ли не, перфектно направени, изисква се само да се знае горе-долу английски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Впрочем още ненавиждам начина по който фотошоп усъразмерява картинки. За прост resize и други обикновенни фукциики, както и за default image viewer използвам ACDSee 7, за batch конвертиране на множество картики и прочие, snagit7 ми е много удобен... вече за обработка photoshop 7, photoshop cs4 и cs5, зависи на коя ОС съм. Голяма каша, нали? Фотошоп за default image viewer не става. Batch converter при фотошопа е добре направен, обаче не знам поради каква причина ме изнервя ужасно. Просто не виждам начин да използвам само една програма за всичко и смятам, че комбинацията от няколко програми е по-добро решение. Тази тема защо не се направи обща за graphic editors или нещо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 samkijot, цък Тъкмо даже я инсталирах за да видя дали таз проста ф-я все пак я има, е имаше я, но докато докарам някоя директория в програмата, се изприщих. Ужасна програма. Тук таме някой ефект на интерфейса, градиенти туй онуй, ама тия неща не правят една програма добра и функционална. lil_stenly, съгласен съм, Photoshop и аз не го ползвам за бач-резице и др. За бач-истории намирам XNview за прекрасна, както и за разглеждачка. От години съм с нея, по-добра не съм намерил. За останалото шопа, вкл. за прости скрееншотс, щото така или иначе шопа ми стартира за 1.5 сек, а и в него се чувствам като у дома за кропване, оразмеряване, сейване в разни формати и т.н. Точно и аз предпочитам ако имам програма за някоя цел, да си ползвам ако ще и топ за муха да е, щом ме удовлетворява вкл. и за startup-time, вместо за всяко нещо отделно да слагам програми. Вкл. и за енкодване на видео ползвам ffdshow кодека, така и така го има, в комбинация примерно с sony vegas, ili vdub и т.н. И вместо програми 100-в-1 със сто ненужни интерфейс ефекти и т.н. От всяко правило има изключения де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 В днешното демократично време всеки има право на избор и на изречението "Фотошопът не ме кефи". Ползването на фотошоп единствено като viewer за картинки ми се струва същото както да ползвам Sound Forge за аудио плеър. Не, че не става, но не му е това предназначението. Този род "тежки" програми са направени с много опции и силата им е точно там. Така че за едно просто преоразмеряване на картинка, за обръщането й под определен ъгъл и за проста корекция на цвят, гама и т.н. ползвам леки програмки, а за по-сложните операции се обръщам към фотошопа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Ако говорим за много опции, повечето "по-прости" програмки имат доста повече опции като такива, спрямо единия фотошоп. Прозореца с опции на PS е относително беден ако е за въпрос. Силата ѝ е в друго. Photoshop като viewer е безразсъдно разбира се, но едва ли някой го ползва като такъв (ако JPG се отваря по дефолт с него това не значи че се ползва като viewer примерно). За останалото мисля, че границата от която почват "сложните" операции е индивидуална за всеки. Ако е за просто rotate на 1-2 картинки, ползвам шопа. Ако е за бач обработка на много файлове, дори с по-сложни операции, ползвам xnview защото там това е добре направено. Така че нещата понякога се припокриват, а ако PS може всичко, защо да слагам "по-прости" програми за по-нетежки операции извън простото viewing - ми няма защо. След като шопа стартира достатъчно бързо и за най-простата операция която ми хрумне. Отделен въпрос е че така или иначе шопа понякога и със седмици не го затварям та винаги е на линия. Признавам обаче, че CS3 в твази ситуация (дни и седмици ъптайм) често не му понася и се появяват някои бъгчета, заради които го рестартирам на седмицата веднъж, примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 ami obiknovenia microsfot-ski viewer moje da gi pravi sashto tezi raboti ne razbiram zashto niakoi triabva da si tarsi drug Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Microsoft-ския има много неприятна компресия след извършването на операциите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Еми tedy, гледам XNview ми се струва добра програма за viewer, я кажи лични впечетления, че не ми се иска да инсталирам напразно. Примерно как работи с TIFF, GIF и PSD като viewer, защото почти всички програми, които съм пробвал не ми показват gif както трябва при смесена палитра на фреймовете в анимацията. Иначе ми направи впечетление, че поддържа APNG, което е готино... за разлика от GIF, където се губи цялото качество. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Еми tedy, гледам XNview ми се струва добра програма за viewer, я кажи лични впечетления, че не ми се иска да инсталирам напразно. Примерно как работи с TIFF, GIF и PSD като viewer, защото почти всички програми, които съм пробвал не ми показват gif както трябва при смесена палитра на фреймовете в анимацията. Иначе ми направи впечетление, че поддържа APNG, което е готино... за разлика от GIF, където се губи цялото качество. Нямам много анимирани гифове, но не съм забелязал досега проблеми, а и не съм гледал кои са с отделни и кои с общи палитри и т.н. С PSD/TIFF и другите, също проблеми не съм видял да има, показва всичко, но аз съм изключил превютата на видео, аудио и т.н. Впечатления - отлични so far, за моите нужди. Предимно като разглеждачка ползвам и за batch. Ето как я ползвам. Има си Favorite folders, Категории, доста важно за мен е и че със скрола на мишката можеш да скролираш отделните секции от интерфейса само с посочване с курсора, а не както в доста програми, първо да трябва да цъкнеш за да сет-неш фокуса преди да скролираш полето. Доста опции има, но е добре да се пробва лично естествено, проблеми с инстал/деинстал с нея не съм имал, то общо взето деинстал май не съм ѝ правил скоро, освен в VMWare, където по принцип всичко минава тест преди да реша дали си заслужава. А там съм я деинсталвал не заради друго а заради: 1) махане на всичко преди инстлация на нещо голямо за тест, а не е имало място, 2) тестване на различни версии, че по едно време май имаше няколко. ACDsee винаги съм я намирал за тежка програма за това което прави, има "як" интерфейс, но е една от блоатнатите програми които избягвам, освен това в миналото ми е правила проблеми, скоро пак я пробвах последна версия, хваща око, но пак си е тежка, платена, а xnview ми дава всичко, безплатна, пъргава. На мен основно ми трябва да си избера директория, да ми покаже тъмбовете, и с ентер да мина на фул картината или фулскрийн и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.