pazu Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Във вторника си взех талона от КАТ и исках да попитам две неща , щото там нямаше време : 1.во Мога ли да си го ламинирам , щото ме съмнява че или ще го скъсам , или ще го лекьосам някой слънчев ден 2.ро Носи се слух че само с талон можеш да караш при условие че до теб в колата има шофьор с минимум 3 години стаж , вярно ли е това ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
V.i.P Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 1во Можеш да си го ламинираш. 2ро Знам само, че ако караш само с талон (без книжка в себе си), ти налагат глоба за около 50лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 2рото не е вярно , за първото няма проблеми моя е ламиниран още от както съм го взел от кат и до сега не съм имал никакви проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
snoop-dogg Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 2рото не е вярно , за първото няма проблеми моя е ламиниран още от както съм го взел от кат и до сега не съм имал никакви проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Изчакай си книжката,недей да караш само с талон... Link to comment Share on other sites More sharing options...
V.i.P Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 2рото не е вярно , за първото няма проблеми моя е ламиниран още от както съм го взел от кат и до сега не съм имал никакви проблеми Аз това намерих като информация, обаче е от 2007 година, и не знам дали 2008 година има промяна... мисля, че не! Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който: 1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство; - http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 2рото не е вярно , за първото няма проблеми моя е ламиниран още от както съм го взел от кат и до сега не съм имал никакви проблеми Всъщност е вярно, но не съм сигурен за сумата. Като ме спрат доста често ми се случва да дам на полицая личната карта вместо книжката и почва да ме гледа лошо и да ми викат 'не съм ти искал личната карта дай си книжката'. При условие, че съм му дал талона и аз не виждам какъв може да е проблемът, но факт - искат си книжката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Всъщност е вярно, но не съм сигурен за сумата. Като ме спрат доста често ми се случва да дам на полицая личната карта вместо книжката и почва да ме гледа лошо и да ми викат 'не съм ти искал личната карта дай си книжката'. При условие, че съм му дал талона и аз не виждам какъв може да е проблемът, но факт - искат си книжката Не си прав, щото аз може да имам само категория М, пак имам книжка и талон, обаче нямам право да карам кола Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Всъщност е вярно, но не съм сигурен за сумата. Като ме спрат доста често ми се случва да дам на полицая личната карта вместо книжката и почва да ме гледа лошо и да ми викат 'не съм ти искал личната карта дай си книжката'. При условие, че съм му дал талона и аз не виждам какъв може да е проблемът, но факт - искат си книжката Все пак талонът и книжката са неразделна част. Едното не важи без другото (освен ако вместо с талон караш с акт.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Оф поради ранния за мен час и аз съм написал едни просотии Идеята и на мен ми беше, че без книжка не може да се кара, затова дадох примера, че винаги ми я искат Link to comment Share on other sites More sharing options...
snoop-dogg Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Принципно талонът е неразаделна част от свидетелството за управление и потвърждава неговата валидност, НО когато ти го дадат от КАТ за първи път на него има печат и подпис обаче няма номер на свидетелство за управление , чиято валидност да доказва и в този ред на мисли го духаш яко, щото ако е добричък чичко полцай и все пак провери по тутурутката дали имаш книжка обаче те е хванал на третия ден от поръчката пъk още не са я изкарали и съответно вкарали в ПЦ-то щи го слага 1 живот и щи вземе всичките пари в джоба, затва изчакай 5- 6 работни дни и ходи си я зимай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.