Jump to content
BulForum.com

Въпрос за талона

pazu

Recommended Posts

Във вторника си взех талона от КАТ и исках да попитам две неща , щото там нямаше време :

1.во Мога ли да си го ламинирам , щото ме съмнява че или ще го скъсам , или ще го лекьосам някой слънчев ден :D

2.ро Носи се слух че само с талон можеш да караш при условие че до теб в колата има шофьор с минимум 3 години стаж , вярно ли е това ? :)

1во Можеш да си го ламинираш.

2ро Знам само, че ако караш само с талон (без книжка в себе си), ти налагат глоба за около 50лв.

2рото не е вярно , за първото няма проблеми моя е ламиниран още от както съм го взел от кат и до сега не съм имал никакви проблеми

2рото не е вярно , за първото няма проблеми моя е ламиниран още от както съм го взел от кат и до сега не съм имал никакви проблеми

Аз това намерих като информация, обаче е от 2007 година, и не знам дали 2008 година има промяна... мисля, че не!

Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с

глоба 10 лв. водач, който:

1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005

г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените

документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за

регистрация на управляваното моторно превозно средство; - http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt

;) ;) ;)

Всъщност е вярно, но не съм сигурен за сумата. Като ме спрат доста често ми се случва да дам на полицая личната карта вместо книжката и почва да ме гледа лошо и да ми викат 'не съм ти искал личната карта дай си книжката'. При условие, че съм му дал талона и аз не виждам какъв може да е проблемът, но факт - искат си книжката :lol:

Всъщност е вярно, но не съм сигурен за сумата. Като ме спрат доста често ми се случва да дам на полицая личната карта вместо книжката и почва да ме гледа лошо и да ми викат 'не съм ти искал личната карта дай си книжката'. При условие, че съм му дал талона и аз не виждам какъв може да е проблемът, но факт - искат си книжката :lol:

Не си прав, щото аз може да имам само категория М, пак имам книжка и талон, обаче нямам право да карам кола ;)

Все пак талонът и книжката са неразделна част. Едното не важи без другото (освен ако вместо с талон караш с акт.)

Оф поради ранния за мен час и аз съм написал едни просотии :wacko: Идеята и на мен ми беше, че без книжка не може да се кара, затова дадох примера, че винаги ми я искат :bgrin:

Принципно талонът е неразаделна част от свидетелството за управление и потвърждава неговата валидност, НО когато ти го дадат от КАТ за първи път на него има печат и подпис обаче няма номер на свидетелство за управление , чиято валидност да доказва и в този ред на мисли го духаш яко, щото ако е добричък чичко полцай и все пак провери по тутурутката дали имаш книжка обаче те е хванал на третия ден от поръчката пъk още не са я изкарали и съответно вкарали в ПЦ-то щи го слага 1 живот и щи вземе всичките пари в джоба, затва изчакай 5- 6 работни дни и ходи си я зимай.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...