mori66 Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Трябва ми конфигурация за счетоводен компютър без излишни екстри, не съм сигурен дали е нужен двуядрен процесор, ще ползва счетоводни програми ,интернет банкиране ,ел. подпис и нищо повече ,ще се радвам да ми препоръчате нещо а и фирма подходяща в Пловдив . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Виж по-надолу няколко теми, има тема за Конфигурация за общопрактикуващ лекар. Нещо такова и за теб Но предвид в кой век сме, аз бих препоръчал тук някой от най-евтините двуядрени процесори, най-малкото защото са вече почти колкото едноядрените като цена, а дори в мултитаскинга да подобрят нещата, е нещо. Зависи и колко е бюджета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Ами зависи какви програми ще се ползват. Аз бих препоръчал някакво асрок дъно или нещо подобно стига да е безотказно евтино и да не се слави с това че се разваля. 1 плочка 2 гигабайта рам ДДР2 ако потрябва после може и още но едва ли. За процесор най-евтиното двуядрено на интел, хард диск какъвто ще да е няма особено значение. Искам да дам и 2 лични съвети да не се взима АМД за такава машина не съм фанатик или нещо от тоя сорт просто личен съвет, да се вземат 2 GB разликата между 1 GB и 2 GB плочка е 20-тина лева просто не си струва човек да се стиска. И нещо препоръчително е да се вземе примерно 1 радеон 2400 HD струва към 70 лева и е добре да се вземе заради DVI-то което повечето евтина дъна нямат. Ако няма монитор съветвам да е 19 матрица и други параметри нямат значение но да има DVI, за човек гледаш по цял ден един екран е от голямо значение изпитал съм го на личен гръб. С парите за евтина карта и монитор с DVI се губят малко пари но и часове главоболие от лоша картина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Ами зависи какви програми ще се ползват. Аз бих препоръчал някакво асрок дъно или нещо подобно стига да е безотказно евтино и да не се слави с това че се разваля. 1 плочка 2 гигабайта рам ДДР2 ако потрябва после може и още но едва ли. За процесор най-евтиното двуядрено на интел, хард диск какъвто ще да е няма особено значение. Искам да дам и 2 лични съвети да не се взима АМД за такава машина не съм фанатик или нещо от тоя сорт просто личен съвет, да се вземат 2 GB разликата между 1 GB и 2 GB плочка е 20-тина лева просто не си струва човек да се стиска. И нещо препоръчително е да се вземе примерно 1 радеон 2400 HD струва към 70 лева и е добре да се вземе заради DVI-то което повечето евтина дъна нямат. Ако няма монитор съветвам да е 19 матрица и други параметри нямат значение но да има DVI, за човек гледаш по цял ден един екран е от голямо значение изпитал съм го на личен гръб. С парите за евтина карта и монитор с DVI се губят малко пари но и часове главоболие от лоша картина. понякога разбиранията на един за среден клас компютър се разминава с разбиранията на друг ... що ли така и 1gb памет, и едноядрен процесор, и вградена карта на дъното ще му свърши работа за нещата, за които иска да го ползва ... според мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Ами честно казано на колкото и места по разни администрации и работни такива места съм ходил, навсякъде гледам мониторите са вързани със 'синия' кабел . А за 19" монитор или 17", значението дали ще е DVI или VGA е доста малко що се отнася до главоболие и т.н., както и за яснота на картината. Пробвал съм и двете, и имам и други впечатления, разликата се усеща само ако се вгледа отблизо човек, дори тогава само по-запознат може да я види, или с тест в Paint примерно. Разбира се винаги е за предпочитане DVI, но поне по едно време наличието на DVI в монитор го правеше с поне 50-60 лв по-скъп. Затова зависи и от бюджета. Ако той не позволява подобен монитор, и допълнителна видеокарта отпада. Виж, за 22" и нагоре DVI е задължителен вече. Там нещата са други. Не съм сигурен дали има примерно 24"-ови без DVI. Даже не съм сигурен, че 19" е нужен, при условие, че 17"-ката е със същата резолюция. Освен ако за човека пиксела би дошъл прекалено дребен. Ми те в банките и на други такива места масово са с по 17 или 19". За паметта, 1 ГБ стига разбира се, зависи и каква OS ще се сложи, може някой да задължи инсталирането на Vista, кой знае. Това дали е AMD/Intel, за мен вече са отживелици. От поне 6г. съм само с АМД, и проблеми със стабилност досега не съм имал (освен едно изгоряло дъно де, дефектно беше, не казвайте, че Интел не се случва да имат дефектни дъна). ЕДИНСТВЕНОТО, което не ми хареса с двуядрените им процесори, е нуждата от инсталирането на Dual core Optimizer под ХР/2003, за да работи нормално. Разбира се не съм имал проблеми с това програмче, но самата идея.. Е, под Vista/2008 това не се налага да се слага, което е добре. А AMD при най-ниския клас, за който става дума и тук, все още е по-евтин. Може да е с 20 лв, но все пак. E, oswen ако не става дума за новите им Phenom, те вече не са за препоръчване, май още не са оправили някакъв критичен бъг в тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.