A55A551N80R Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Става въпрос за почистване на резервоар.Някой знае ли ефикасен начин за почистване?Някой коли имат пробки отдолу на резервоарите, моята изглежда няма.Има пробка в най-горната част на резервоара, която се отваря през багажника, но оттам нищо не може да се почисти.Имам около 5 литра останало гориво в колата, мисля да го сваля и оттам нататък по лесно ще го почистя.Някой знае ли подходящо вещество, с което да свърша работа?Бензин, кореселин?Става ли(резервоара е пластмасов)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Я кажи какъв ще да е тоз пластмасов резервоар... За кола ли говорим или нещо друго? Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 5, 2008 Author Share Posted August 5, 2008 Я кажи какъв ще да е тоз пластмасов резервоар... За кола ли говорим или нещо друго? За кола.Не мога да разбера защо се учудваш.Ти да не мислиш, че са от метал всички резервоари?Мога поне 5 модела масови да ти изброя, които се движат по бг пътища и са с пластмасови резервоари. ; ) Пластмасата е компромисен вариант за тегло/здравина/цена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Защото съм свалял метален - не е важно. Значи основната грижа е да го смъкнеш - зависи от колата, може да е кошмар в зависимост от марката... Сега като се замисля не наливаше ли ти олио бе момко? "Затръти" ли го? Първо се опитай ако е възможно да извадиш сондата и да почистиш камерите. Ако не сваляй резервоара от колата и се почва промивка. Аз съм вадил резервоар на Мерцедес, затлачен от селски тракторни нафти - 2 дни се занимавах с демонтаж, промивка и монтаж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 5, 2008 Author Share Posted August 5, 2008 Точно аз наливах олио, но не е това причината да искам да прочистя резервоара, още като купих колата(нов внос беше) имаше боклуци вътре, а и сега като минах 3-4К км с това олио боклуците станаха още повече(защото не ми беше правилна филтрацията в началото, през много едро цедило го минавах олиото).Сондата знам вече как да я извадя(вадил съм я), само ми е интересно има ли някакви маркучи да се откачат други(освен тези от сондата) и как се държат по принцип тези резервоари-на някакви скоби или болтове, трудно ли се маха, лесно ли се маха?(Колата ми е ФВ 90 год дизел, комби) Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 без канал е мисията невъзможна.. намираш си канал и става що годе лесно.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Възможна е - на Мерцедес 200D резервоара е .... зад задната седалка Но май в твоя случай е отдолу и без канал ще е много трудно ако не невъзможно. Пластмасовите резервоари съм гледал стоят на скоби, които минават по цялото им протежение. Но никога не съм се заглеждал в детайли. Качи колата някъде на бордюр или нещо подобно и лягай отдолу. Най-добрият вариант е да прегледаш в нета относно окачването на резервоара на твоята кола. Може и да не е толкова сложен... Но може и да е ужас - 2 еднакви няма.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 И най-добре си вземи и един помощник за всеки случай. Не знам за VW ама на мегана (пластмасов резервоар) като го сменях (2-ма човека), свалянето беше 2 часа и качването 1. Трябва да се свали едното гърне, тенекиите над него, да се освободят спирачките (теловете, не знам как се водят точно) от щипките, жилото на ръчната се маха,.също разбира се и маркучите към резервоара. Може и да съм пропуснал нещо друго. А бе шоуто е пълно. Или по-точно казано, първо е сложен резервоара, след това всичко останало. И успех с махането и да ти е за урок. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Аз също карам Пасат комди дизел и съм свалял резервоар. Не е голяма сложнотия но задължитерно ти трябва канал или подемник. Други маркучи освен по сондата и към гърловината няма. Цялата работа се крепи на уши и мисля, че бяха три скоби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 10, 2008 Author Share Posted August 10, 2008 Мерси на всички.Вчера го свалих и почистих, днес го качихме, отвратителна работа, работата стана със канал и освен че беше на канал, допълнително вдигахме колата с крик от едната страна, защото не минаваше резервоара.Другия вариант беше да се сваля гърнето, но избрахме да вдигнем колата. Горещо препоръчвам на всички, които се нуждаят от прочистване на резервоар да отделят 30-40 лв и да го дадат в сервиз, отколкото да се занимават сами, моя го сваляхме 2 часа и го качвахме 3.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 без канал е мисията невъзможна..намираш си канал и става що годе лесно.. аз имах една алфа 155, без канал ми смъкнаха резервоара (който също е пластмасов) вътре такива гомна имаше, всичко черно все едно мазут са ми сипвали човека 1 седмица не може да си измие ръцете след почистването му ... а вътре сипвах основно 100 октана, да знам че карам с по-хубаво гориво, и кво... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 аз имах една алфа 155, без канал ми смъкнаха резервоара (който също е пластмасов)вътре такива гомна имаше, всичко черно все едно мазут са ми сипвали човека 1 седмица не може да си измие ръцете след почистването му ... а вътре сипвах основно 100 октана, да знам че карам с по-хубаво гориво, и кво... Ти си я карал със 100 октана,ама тоя преди теб може и с А92 да я е карал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 31, 2008 Share Posted August 31, 2008 Пък и нашите бензини са минали покрай 100 октана Помня преди година-две един сервиз се беше подпалил при едно такова сваляне за почистване, така че по-добре си похарчете 30-40 лева наистина, освен, че е мръсно е и опасно ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.