Jump to content
BulForum.com

E8500 or Q6600

Recommended Posts

Колебая се между тези 2 процесора и не знам кой да избера.

Е8500 е на 3Гхз и използва 45 нанометрова архитектувра.

Q6600 е четириядрен, но е на 65 нанометра.

Кой да избера?

Благодаря ви предварително!

Ако кажеш за какво ще го ползваш..

Игри, филми, интернет и т.н, но все пак искам нещо мощно, но не знам дали ще имам реална позла от 4 ядра, понеже не всички приложение са оптимизирани да работят с такв процесор, а и архитекрурата му е малко стара.

Нито един от 2-та. Е8400 идва на 300+ лева и просто не си струва парите след 2 години всеки ще гледа на 2-те ядра като на нещо първобитно и само прецакан ще се чувстваш. По-добре вземи един Е7200 за около 200 лева и с останалите 100+ лева още 2х2 гиги РАМ ако имаш сега примерно пак 2х2 гиги ще ти станат 8 и компа ще хвърка докато разлика между тия 2 процесора е пренебрежима поне за мен. Q6600 е вече остарял ако ще взимащ четири ядра да е нещо по-ново иначе смисъл никакъв. Предполагам сега си мислиш каква нова конфигурация да вземеш аз лично бих се спрял на Е7200 и 8 гиги рам поне сега евтин и хубав ДДР2 колкото искаш слагаш 8 гиги хем ще са еднакви и после ако ти трябва още няма да се чудиш от къде на намериш същия рам хем ще забравиш за взимане на повече рам хем на тежките неща компа ще хвърка и като ти писне от стария процесор който е 200 кинта сменяш хем сърцето няма да те заболи и да се циганиш да го държиш както Е8400, защото навремето си дал много пари. Иначе ако ти трябва четириядрен за работа на тежки програми /не игри/ отделяш пари за нещо по-сериозно иначе смисъл няма.

А какъв е смисъла от 8-те гигабайта рам освен проблемите с операционните системи и забавянето при някои приложения?

А какъв е смисъла от 8-те гигабайта рам освен проблемите с операционните системи и забавянето при някои приложения?

Точно никакъв.

Щом ще се ползва за такива прозаични неща, каквито е споменал.

Ако иска много мощен комп, който да не бара дълги години, при всички случаи ще се набута каквото и да вземе. Ако има пари, да се набутва.

Иначе си сглобява нещо, което реално ще ползва сега и на момента, но с мисъл занапред, основно дъното и захранването и поддръжката на памет! ДДР3 като гледам май е поспаднала, и ми се струва, че баш сега не е май най-доброто време за покупки. ДДр2 и тя е паднала с малко, така че от друга страна една ДДР2 система сега може да си направи изгодно, само дъното да е добро, това е съвета ми.

Ама той си знае.

Ем за къв да се ръсиш толкова пари като няма да използваш възможностите на процесора друг въпрос е че до края на годината излиза новата архитектура на Интел Нахалем лошото е само че трябва ново дъно и ддр3 което си е солидна инвестиция да не забравяме и цената на самия процесор

Ем за къв да се ръсиш толкова пари като няма да използваш възможностите на процесора друг въпрос е че до края на годината излиза новата архитектура на Интел Нахалем лошото е само че трябва ново дъно и ддр3 което си е солидна инвестиция да не забравяме и цената на самия процесор

Е такива отговори винаги много ми харесват "Изчакай 5 години , до тогава Интел/АМД ще направят процесор който ще гълта 1 W ток , ще е с 10 ядра и ще работи на еди каква си честота" . Човек може да си чака адски дълго и да остане без компютър за бая време :D . Към автора на темата : не си взимай такъв мощен процесор ти няма и на 1/5 да го използваш , само предполагам ще му се кефиш как зарежда Windows . И все пак ,ако си решил да се ръсиш толкова много аз бих хванал 8500 ,просто защото колко ядра има един процесор все още не е чак толкова важно за обикновенния потребител каквито сме повечето от нас.

Никой не му казва да чака 100години септември излиза скапания процесор а и другия факт е че интел смъкнаха цените на сегашните си процесори но в бг тази променя още не е валидна докато не продадът наличните бройки така че негова си работа има си глава на раменете :)

взимай двуядрения,от 4-те ядра могат да се възползват доста ограничен брой приложения.

а за изчакването - по-добре не чакай,те хората ти казаха защо,но аз да повторя - в българия цените не падат.

никога :lol:

- в българия цените не падат.

никога :lol:

Първите 2 ГБ рам си ги взех за 160 лв, вторите (няма и година след първите), за около 90. :)

Третите и четвъртите сигурно ще са за 50 :) .

Затова най-изгодно и същевременно най-неизгодно, е да се пазаруват компютри :bgrin:

Иначе е вярно, доста по-късно спадат цените на някои стоки, докато могат да вземат максимално кинти от бедните българи. Но и те купуват деа..

Теди при теб пак бавно паднал рама :) аз януари миналата година взех 512 ДДР2 800 PQI 96лв, а след това средата на март си взех още една за 56лв :)

С излизането на новите Интел процесори,които ще работят само с ДДР 3 се очаква с ДДР 2 да се случи това,което сполетя СДРАМ и ДДР а именно драстичен скок в цените...паметта ще спре да се произвежда и за известно време ще бъде дефицитна стока на пазара!Иначе по темата избора според мен е Е8500!

С излизането на новите Интел процесори,които ще работят само с ДДР 3 се очаква с ДДР 2 да се случи това,което сполетя СДРАМ и ДДР а именно драстичен скок в цените...паметта ще спре да се произвежда и за известно време ще бъде дефицитна стока на пазара!Иначе по темата избора според мен е Е8500!

Хехе, аз пък ще сложа 8 РАМ преди да почнат да се покачват и поне 1-2г. напред няма да имам нужда от смяна на платформа, защото ддр3 докато спадне до народни цени, ще спада бавно, както стана с ддр2.

И предвид, че сегашната ми система (която вече направи близо 1.5 г.) напълно ме удовлетворява, дори 4 ГБ рам са ми напълно достатъчни, поне до края на 2009-та освен видео, друго не смятам да сменям (е, и още 2 или 4 рам де). ДДР3 не виждам с какво ще ме привлече докато масово и евтино не почнат да предлагат ddr3/1800 MHz.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...