deathstrike Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Колебая се между тези 2 процесора и не знам кой да избера. Е8500 е на 3Гхз и използва 45 нанометрова архитектувра. Q6600 е четириядрен, но е на 65 нанометра. Кой да избера? Благодаря ви предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Ако кажеш за какво ще го ползваш.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deathstrike Posted July 30, 2008 Author Share Posted July 30, 2008 Ако кажеш за какво ще го ползваш.. Игри, филми, интернет и т.н, но все пак искам нещо мощно, но не знам дали ще имам реална позла от 4 ядра, понеже не всички приложение са оптимизирани да работят с такв процесор, а и архитекрурата му е малко стара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Аз бих взел Е8500. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Нито един от 2-та. Е8400 идва на 300+ лева и просто не си струва парите след 2 години всеки ще гледа на 2-те ядра като на нещо първобитно и само прецакан ще се чувстваш. По-добре вземи един Е7200 за около 200 лева и с останалите 100+ лева още 2х2 гиги РАМ ако имаш сега примерно пак 2х2 гиги ще ти станат 8 и компа ще хвърка докато разлика между тия 2 процесора е пренебрежима поне за мен. Q6600 е вече остарял ако ще взимащ четири ядра да е нещо по-ново иначе смисъл никакъв. Предполагам сега си мислиш каква нова конфигурация да вземеш аз лично бих се спрял на Е7200 и 8 гиги рам поне сега евтин и хубав ДДР2 колкото искаш слагаш 8 гиги хем ще са еднакви и после ако ти трябва още няма да се чудиш от къде на намериш същия рам хем ще забравиш за взимане на повече рам хем на тежките неща компа ще хвърка и като ти писне от стария процесор който е 200 кинта сменяш хем сърцето няма да те заболи и да се циганиш да го държиш както Е8400, защото навремето си дал много пари. Иначе ако ти трябва четириядрен за работа на тежки програми /не игри/ отделяш пари за нещо по-сериозно иначе смисъл няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 А какъв е смисъла от 8-те гигабайта рам освен проблемите с операционните системи и забавянето при някои приложения? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 А какъв е смисъла от 8-те гигабайта рам освен проблемите с операционните системи и забавянето при някои приложения? Точно никакъв. Щом ще се ползва за такива прозаични неща, каквито е споменал. Ако иска много мощен комп, който да не бара дълги години, при всички случаи ще се набута каквото и да вземе. Ако има пари, да се набутва. Иначе си сглобява нещо, което реално ще ползва сега и на момента, но с мисъл занапред, основно дъното и захранването и поддръжката на памет! ДДР3 като гледам май е поспаднала, и ми се струва, че баш сега не е май най-доброто време за покупки. ДДр2 и тя е паднала с малко, така че от друга страна една ДДР2 система сега може да си направи изгодно, само дъното да е добро, това е съвета ми. Ама той си знае. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Ем за къв да се ръсиш толкова пари като няма да използваш възможностите на процесора друг въпрос е че до края на годината излиза новата архитектура на Интел Нахалем лошото е само че трябва ново дъно и ддр3 което си е солидна инвестиция да не забравяме и цената на самия процесор Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Ем за къв да се ръсиш толкова пари като няма да използваш възможностите на процесора друг въпрос е че до края на годината излиза новата архитектура на Интел Нахалем лошото е само че трябва ново дъно и ддр3 което си е солидна инвестиция да не забравяме и цената на самия процесор Е такива отговори винаги много ми харесват "Изчакай 5 години , до тогава Интел/АМД ще направят процесор който ще гълта 1 W ток , ще е с 10 ядра и ще работи на еди каква си честота" . Човек може да си чака адски дълго и да остане без компютър за бая време . Към автора на темата : не си взимай такъв мощен процесор ти няма и на 1/5 да го използваш , само предполагам ще му се кефиш как зарежда Windows . И все пак ,ако си решил да се ръсиш толкова много аз бих хванал 8500 ,просто защото колко ядра има един процесор все още не е чак толкова важно за обикновенния потребител каквито сме повечето от нас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Никой не му казва да чака 100години септември излиза скапания процесор а и другия факт е че интел смъкнаха цените на сегашните си процесори но в бг тази променя още не е валидна докато не продадът наличните бройки така че негова си работа има си глава на раменете Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 взимай двуядрения,от 4-те ядра могат да се възползват доста ограничен брой приложения. а за изчакването - по-добре не чакай,те хората ти казаха защо,но аз да повторя - в българия цените не падат. никога Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 - в българия цените не падат.никога Първите 2 ГБ рам си ги взех за 160 лв, вторите (няма и година след първите), за около 90. Третите и четвъртите сигурно ще са за 50 . Затова най-изгодно и същевременно най-неизгодно, е да се пазаруват компютри Иначе е вярно, доста по-късно спадат цените на някои стоки, докато могат да вземат максимално кинти от бедните българи. Но и те купуват деа.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Теди при теб пак бавно паднал рама аз януари миналата година взех 512 ДДР2 800 PQI 96лв, а след това средата на март си взех още една за 56лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breez Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 С излизането на новите Интел процесори,които ще работят само с ДДР 3 се очаква с ДДР 2 да се случи това,което сполетя СДРАМ и ДДР а именно драстичен скок в цените...паметта ще спре да се произвежда и за известно време ще бъде дефицитна стока на пазара!Иначе по темата избора според мен е Е8500! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 С излизането на новите Интел процесори,които ще работят само с ДДР 3 се очаква с ДДР 2 да се случи това,което сполетя СДРАМ и ДДР а именно драстичен скок в цените...паметта ще спре да се произвежда и за известно време ще бъде дефицитна стока на пазара!Иначе по темата избора според мен е Е8500! Хехе, аз пък ще сложа 8 РАМ преди да почнат да се покачват и поне 1-2г. напред няма да имам нужда от смяна на платформа, защото ддр3 докато спадне до народни цени, ще спада бавно, както стана с ддр2. И предвид, че сегашната ми система (която вече направи близо 1.5 г.) напълно ме удовлетворява, дори 4 ГБ рам са ми напълно достатъчни, поне до края на 2009-та освен видео, друго не смятам да сменям (е, и още 2 или 4 рам де). ДДР3 не виждам с какво ще ме привлече докато масово и евтино не почнат да предлагат ddr3/1800 MHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.