Jump to content
BulForum.com

Актове

Recommended Posts

и кво като съм аз ? аз ще съм без книжка не ти нали така ?

кво те боли та чак се обзалагаш ? аз катастрофа няма за сега а съм навъртял бая километри така че ай да не ме вкарваш в няква графа и като едва ли не причинител на "многото катастрофи" щото аз не съм виновен че всяки олигофрени взимат книжка......

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply
да съм ти казал да не пишеш? Пиши си квото искаш. Само където, докато не се спре с "даването на двайсетачка" ще продължат безбройните катастрофи, за които четем всеки ден. Дано сложат камери из целия град. В някоя от темите във форума се обзаложих, че първия изгорял ще си ти. Втория ще е сигурно pazu.

аз пък до ся нямам едно петънце върху колата .. за разлика от повечето недъгава младеж . за около 6 месеца стаж имам навъртяни 18 000 километра , така че няма кво да се обзалагаш ...

Винаги съм знаел че карането със акъл и съобразителност цена нямат . Ся верно в началото си е тръпка да се завъртиш , да направиш онова , другото , третото че да събираш погледите по светофарите , ама от сеир , келепир няма .... Даже аз днеска му го казах лично , ама и тука да отбележа : От както дядо мраз ми изяде душицата за пустите змиорки , намерих си един краш тест на моята кола и от тогава в града рядко дигам повече от 75 ....

писаха акт за колан на черен път.

та сега кога трябва да ходя да го плащам?

някви наказателни постановления ли трябва да излезат.. ??

лично ли трябва да ходя за НП и за плащането?

разбрах,че след месец се ходи за НП - така ли е? a ако ида след един месец и половина(два) за НП няква глоба плаща ли се?

писаха акт за колан на черен път.

та сега кога трябва да ходя да го плащам?

някви наказателни постановления ли трябва да излезат.. ??

лично ли трябва да ходя за НП и за плащането?

разбрах,че след месец се ходи за НП - така ли е? a ако ида след един месец и половина(два) за НП няква глоба плаща ли се?

писано е същото точно една страница назад

чета със захлас.. но не откривам всичко..

Накратко казано, с акта можеш да караш 1 месец, после трябва да отидеш до КАТ да видиш дали ти е излезнало наказателното постановление. Ако ти е излезнало, плащаш си го и си взимаш талона. Ако не ти е излезнало(най-вероятно) удължаваш си акта и така докато ти излезне НП и си го платиш. Лично трябва да отидеш. За закъснението някой, който е закъснявал трябва да ти каже.

От одеве се ровя в разпоредбите на ЗАКОН за административните нарушения и наказания и в ЗДП и не мога да открия какво става при пресрочване и дали трябва лично да отидеш. Според мен би трябвало лично да отидеш, но е възможно и да бъркам.

PS За пресрочване за подновяване на свиделство за управление на майка ми и го отнеха, но при нея беше странен случай(3 години закъснение).

Накратко казано, с акта можеш да караш 1 месец, после трябва да отидеш до КАТ да видиш дали ти е излезнало наказателното постановление. Ако ти е излезнало, плащаш си го и си взимаш талона. Ако не ти е излезнало(най-вероятно) удължаваш си акта и така докато ти излезне НП и си го платиш. Лично трябва да отидеш. За закъснението някой, който е закъснявал трябва да ти каже.

сигурен ли си ,че лично трябва?

упълномощено лице не става ли?

няма глоба за закъснение , аз го бях пресрочил с 3 месеца и глоби не съм плащал . за пресрочен акт евентуално могат да ти направят още 1 акт ако те спрат полицаи , сумата май беше малка и така автоматично ти се увеличава акта с още месец , мисля че ти прибираха старият акт вместо талона но не съм 100% сигурен

... за пресрочен акт евентуално могат да ти направят още 1 акт ако те спрат полицаи , сумата май беше малка и така автоматично ти се увеличава акта с още месец , мисля че ти прибираха старият акт вместо талона но не съм 100% сигурен

Сумата е 20 лева,ако не са я актуализирали на последък,иначе е точно такава процедурата...

НП се връчват и лично от патрулите на районните управления,слагаш си подписът на него,взима се разписката и се получава един екземпляр от него,и там е указан и iban-а.Може и така да се получи :)

Сумата е 20 лева,ако не са я актуализирали на последък,иначе е точно такава процедурата...

и аз нещо такова четох из закона и чесно казнао е по-добре да си шпоря с изтеклия акт,от колкото да вися 3 часа в циганската махала за да ми драснат един подпис

и аз нещо такова четох из закона и чесно казнао е по-добре да си шпоря с изтеклия акт,от колкото да вися 3 часа в циганската махала за да ми драснат един подпис

единственият проблем е, че каското ти отпада

Не става въпрос баш за акт,но май е тук мястото да попитам...

Скоро бях в София и паркирах на някакво място. В следствие на джама намерих някакво фишче,според което трябваше да заплатя 2.50лв за престоя на това място. Търсих лелката,която уж трябва да събира таксите,но така и никой нямаше.. тъй като никога не ми се е случвало - попитах някакъв охранител на една от сградите до мястото,където бях паркирал. Той ми каза,че ако не платя - няма да е кой знае какво... но все пак на фиша пишеше,че ако в 5 или 7-дневен срок не се заплати,то ще има по-висока санкция. Чаках,чаках,но никой не дойде , за да му дам тея 2.50 и в крайна сметка нямах цял ден и потеглих.

Та сега какво ще стане? Къде ще дойде тази глоба?

Не става въпрос баш за акт,но май е тук мястото да попитам...

Скоро бях в София и паркирах на някакво място. В следствие на джама намерих някакво фишче,според което трябваше да заплатя 2.50лв за престоя на това място. Търсих лелката,която уж трябва да събира таксите,но така и никой нямаше.. тъй като никога не ми се е случвало - попитах някакъв охранител на една от сградите до мястото,където бях паркирал. Той ми каза,че ако не платя - няма да е кой знае какво... но все пак на фиша пишеше,че ако в 5 или 7-дневен срок не се заплати,то ще има по-висока санкция. Чаках,чаках,но никой не дойде , за да му дам тея 2.50 и в крайна сметка нямах цял ден и потеглих.

Та сега какво ще стане? Къде ще дойде тази глоба?

Те в София са пращат СМС-и...няма лелки.Ама еби ги тъпите шопи бе!Никфи пари за тях :angry:

Те в София са пращат СМС-и...няма лелки.Ама еби ги тъпите шопи бе!Никфи пари за тях :angry:

SMS-и се пращат само на местата на които е указано. Ако спреш на такова място и не си платиш ще ти сложат скоба, а не някакво смешно стикерче. Друга тема е, че цената е 1 лев на час и няма такова нещо като 2.50 лева.

Станчо, кво става бе майна - кви са тия актове и фишове все при тебе - голям карък честно :JC_golly:

куките те дебнат :ph34r:

мани... голям карък съм. Онзи ден карах супер спокойно,изобщо без да превишавам нищо.(след акта много се кротнах) ама ми падна пердето заради някъв,дето почна да се прави на гъзар и 70-80 и по едно време осъзнах как минах покрай една патрулка... добре,че бяше студено,та и 2мата бяха в колата...

Иначе за това паркиране да не се притеснявам???

Ама то май макс 20 лева да ми направят няква глоба,пък даже и това не ми се вярва...

... 70-80 и по едно време осъзнах как минах покрай една патрулка... добре,че бяше студено,та и 2мата бяха в колата...
Ами може просто да са си снимали на топличко.

мама им д*йба !! :D

това нещо не ми се вярва да е станало...

иначе,ако са снимали,направо нямам думи... то ще трябва да продавам колата,за да си платя актовете :D

Ако са били спрели успоредно на пътя нищо чудно да са имали камера.

Честито и в двата случая. ;)

• 3 weeks later...

Колко е акта за неминат годишен технически преглед ? Колко трябва да почерпя за да го избегна ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...