Jump to content
BulForum.com

Актове

Recommended Posts

Ако нямаш нарушение в близките 5-6 години, може да ти дадат едно розово талонче и с повече точки в него.

Миналата година таман се бях напънал да трупам стаж за розово талонче и накрая ме занулиха с един акт. :)

Имам книжка от 5 години и досега нямам акт. В КАТ ли трябва да ида да си поискам въпросното розово талонче?

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply
Сериозно ли говорите за тези розови талончета :confused Щото аз от толкова години нямам нарушение, че сигурно ще ми дадат поне 3. :laughing:

Ми те хубаво да ти дадат, предполагам никой не е против това, но кажи откаде да си вземем и ние ? :P

Живот и здраве след 1 година ако не ме хванат в нарушение ще ида да си го поръчам. Midex, благодаря за инфото.

Ами....поразтърсих се в последните 2-3 минути и чичко гугъл ме насочи към пост от тема в любимия ми VW-форум, на която тема не бях попадал досега....следва копи/пейст:

Златен талон спасява шофьорите от глоба. Уникалното жълто картонче вече се издава от КАТ. Притежател може да стане всеки шофьор, който 6 години няма регистрирано нарушение, което е санкционирано с акт или фиш. Това съобщи вчера подп. Любка Маринова от отдел Пътна полиция. Всеки безупречен шофьор може да получи златния талон от дирекцията на КАТ в съответния град, в който живее. За целта той трябва да отиде лично, като носи в себе си шофьорската си книжка и личната карта. На място водачът подава молба за златен талон. Служителите на КАТ правят справка в информационната си система дали наистина съответният шофьор няма никакво нарушение през последните шест години. Ако системата потвърди данните, до една седмица шофьорът получава златния талон, като служителите на реда прибират на съхранение при тях постоянния талон.

Златният талон спасява шофьора от глоба и отнемане на точки за едно нарушение. Ако например водач премине на червен светофар и при спирането му от патрул на КАТ покаже талона, той няма да бъде наказан, нито ще му бъдат отнети контролни точки от талона. След нарушението обаче катаджиите си прибират златния талон и шофьорът отново получава обикновеното синьо картонче. Десетки безупречни шофьори у нас вече притежават златния талон. В София щастливците са 20....

002196354.jpg

П.П. Съобщението е още от 2007 г., така че за това време това явно е станало практика...само дето аз не съм го разбрал досега...

карах със 79 км/ч , т.е. глобата се води от 21 до 30 км/ч , обърках се с тази 1-ца.

+ това карах без фарове и нямах документи на колата.

Но не това ми беше въпроса като цяло,а дали ще ми пратят по пощата известието или просто всеки път като си подновявам акта - трябва да проверявам.

И също така кога излиза решението? Сигурно ли е,че ще чакам поне 3-4 месеца? Да не ме изненадат? :)

Aко не са ти взели талона и книжката няма за какво да се разкарваш всеки месец до кат. Tе точно заради това започнаха да отнемат талоните при всеки написан акт.

Пффф и аз не знам къде гледам, чета документи на колата и си мисля че става въпрос за личните документи :ghost По пощата няма да ти пращат нищо, а като ходиш първия път до кат ще ти удължат акта за 2 месеца, после за 1 и на следващото ходене се надяваш да е готов.

карах със 79 км/ч , т.е. глобата се води от 21 до 30 км/ч , обърках се с тази 1-ца.

+ това карах без фарове и нямах документи на колата.

Но не това ми беше въпроса като цяло,а дали ще ми пратят по пощата известието или просто всеки път като си подновявам акта - трябва да проверявам.

И също така кога излиза решението? Сигурно ли е,че ще чакам поне 3-4 месеца? Да не ме изненадат? :)

Момък, говорим за "троен" акт а.к.а биволски horn in the ass. Готви се за сериозна сума. Месец най-късно, но пък и не по-рано след акта (ако не си се жалвал пред Началника на КАТ, тогава са 3 работни дни) отиваш в КАТ на гише номер 1 и си търсиш Наказателното постановление. Ако ще го обжалваш имаш 7 работни дни по въпроса. Имаш един календарен :excl: месец, в който може да караш с НП (освен ако не обжалваш и него), след това трябва да си го платил и да си си прибрал талона. При процедура с обжалване на НП и срок над месец от него, трябва пак на гише 1 да го презавериш за по-дълъг срок и да продължиш да го стискаш, докато минеш през инстанциите.

Е повече от 250 не вярвам да е...

100 за скоростта , 20-30 за документите и вече фаровете пише от 20 до 150... не знам колко ще дадат.

И значи какво да разбирам. След месец като (ако) разбера колко трябва да плащам - имам още 1 месец да го изплатя - така ли?

Днес ми писаха акт(за първи път) за неправилно изпреварване, въпросното беше на мост. Да знам,че е забранено изпреварването на мост, но колата пред мен се движеше със 20км/ч, а ограничението е 40км/ч. Писах в акта, че имам възражения, колата пред мен се движеше с ниска скорост, която застрашава собствената ми безопасност и, че съм започнал изпреварването преди да навлезна в моста . Точното място е като тръгнеш от Пловдив по Голямоконарско шосе на отбивката за Бенковски се качваш на пътя и 40-50 метра след това е моста. Шофьорът на колата пред мен каза на куките, че му се е прецакала колата и не може да развие по-висока скорост.

Има ли смисъл изобщо да се занимавам да ходя да го оспорвам или да се примиря?

Няма смисъл да ходиш да се занимаваш. "Нарушението" е твърде дребно.

Аз знам, че е дребно, но ако не се занимавам няма да мога да си изкарам розово талонче :)

То е оранжево..пък и аз не мога да си представя 6 години 1 акт да не ми напишат..или пък фиш. :unsure:

p.s. : някой да знае колко е глобата по закона за личните документи , че "не съм си опазил свидетелството за правоуправление" ? че ми разбиха колата пред седмица и ся ще трябва всичко наново? Дубликати от гражданите,прегледа ясно, ама малък талон на колата как се вади? и тва е общо взето =]

Аз знам, че е дребно, но ако не се занимавам няма да мога да си изкарам розово талонче :)

Много кофти, тамън да се надъхаш и да те занулят. :) Ходи и обжалвай, тъкмо си имаш и тръпката, за да го правиш. И на мен ми писаха миналата година акт, заради изпреварване при непрекъсната линия (не че се напъвах да изпреварвам, ама на полицая така му се стори :) ) и глобата беше 30 лв и 4 точки. Но към края на годината нали вкараха нови глоби и сега мисля, че стана 50 + 4-5 точки.

Дубликати от гражданите,прегледа ясно, ама малък талон на колата как се вади? и тва е общо взето =]

С големия талон, ама забравих къде трябваше да се ходи. Данъчното ли, кат ли?

То е оранжево..пък и аз не мога да си представя 6 години 1 акт да не ми напишат..или пък фиш. :unsure:

p.s. : някой да знае колко е глобата по закона за личните документи , че "не съм си опазил свидетелството за правоуправление" ? че ми разбиха колата пред седмица и ся ще трябва всичко наново? Дубликати от гражданите,прегледа ясно, ама малък талон на колата как се вади? и тва е общо взето =]

Да чукам на дРъво мойте са вече 5. Не искам да дърпам дявола за опашката. Квото има да става - ще стане

и за къв се пънете за тоя тъп талон ?

върши същата работа като двайсетачка :)

само дето за нея не ти трябват 5 години стаж :)

и за къв се пънете за тоя тъп талон ?

върши същата работа като двайсетачка :)

само дето за нея не ти трябват 5 години стаж :)

затова България няма да се оправи скоро :cry

тоа пък пак се изказа...... видял един път голЕмата Америка и тръгнал да коментира ...... айде у лево проповедниците , тва е форум всеки може да каже квото си иска без да желае да слуша критици като тебе

тоа пък пак се изказа...... видял един път голЕмата Америка и тръгнал да коментира ...... айде у лево проповедниците , тва е форум всеки може да каже квото си иска без да желае да слуша критици като тебе

да съм ти казал да не пишеш? Пиши си квото искаш. Само където, докато не се спре с "даването на двайсетачка" ще продължат безбройните катастрофи, за които четем всеки ден. Дано сложат камери из целия град. В някоя от темите във форума се обзаложих, че първия изгорял ще си ти. Втория ще е сигурно pazu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...