Jump to content
BulForum.com

Актове

Recommended Posts

Моят въпрос беше след като имаш постановление (оставил си книжка, талон или акт) и глобата ти е да речем 1 месец след колко време трябва да си вземеш книжката 1 месец или 1 месец и 1 ден. Е отговорът е 1 месец и 1 ден.

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Привет, и аз да попитам нещо. Из нета не намерих нужното инфо, но в книката с правилника и закона за движение си има всичко, но не съм сигурен - каква е глобата и колко са точките за неспиране на стоп (макар, че имаше прелез и въпросния човек нямаше къде да кара направо) и вследствие на което стана леко ПТП, от което пък въпросния човек избяга и после се появи във 2ро РПУ, казвайки, че е диабетик и му е станало лошо без лекарства и щял да припадне (как се осмелява да кара като го е страх да не припадне не знам, но това е друга тема... ). В книжката със закона пише 10на точки и 50 лева...

Еми, толкова са. А ако това, което казваш за припадането е вярно - може да искаш проверка и да му отнемат книжката, докато не даде медицинско, с което му се разрешава шАфирането.

абе да не са боднали камерка на влизане в подлеза на пощата ?

като идваш от Св.Петка посока Синдикалния Дом ?

Радара от 3 дена като мина от там ми показва стойности на Х банда към 8-9 това е все 1 ме стрелва патрулка от много близко разстояние , не съм сменял радара а това преди го нямаше сигурен съм на 12312312 процента а отгоре на пътя да е имало полиция всичките 5-6 пъти които минах е абсурдно....

Горе долу след като ония папагал със 7цата се блъсна в колоните от тогава започна да ми отчита Х банд.... ?!?!

От много време има сложени там дали за украса дали функционират камери . И в двете посоки ги има огледай се но дали вече функционират кой знай ...

абе да не са боднали камерка на влизане в подлеза на пощата ?

Споко чеде, сигнала го ловим отгоре, не е в подлеза. Някъде там има нещо, което засичаме. Засича се и като минаваш отгоре по булеварда. Затова е късо и спира бързо.

• 1 month later...
Споко чеде, сигнала го ловим отгоре, не е в подлеза. Някъде там има нещо, което засичаме. Засича се и като минаваш отгоре по булеварда. Затова е късо и спира бързо.

Там в тая посока има камера от "100 години". Само че кога работи и кога не е много спорен въпрос. Ако се вгледаш преди да влезнеш в подлеза на пощата до колоната по средата на двете платна, най-горе до тавана има камера. Но може би са е пуснали отскоро да работи. Иначе преди няколко години до колкото знам, тая камера стана известна за малко време и после нещо май само за идеята остана. А може и да се бъркам..... :huh:

Вече и малките деца знаят че тая камера е охранителна на БТК, а не такава за трафика! Какво го дискутирате още.

Ония ден ме спират на елин пелин , като съм взел другата кола и съм разменял документите вместо да си взема книжката и талона съм си взел личната карта и талона , както и да е спират ме викат ааа къде е книжката ала бала , обясних му че съм я забравил на всеки се случва и че живея близо да му оставя документите за колата и да му я занеса , той вика няма нужда свободен си и тъкмо ме пуска и вика ааааааа личната ти е изтекла .... викам аз а стига бе не е възможно , той пак да бе яла да видиш преди 5 месеца (аз знаех ма го видях преди седмица и не ми оставаше време да я подновя....) и все пак ми написа акт за изтекла лична карта :(

Ония ден ме спират на елин пелин , като съм взел другата кола и съм разменял документите вместо да си взема книжката и талона съм си взел личната карта и талона , както и да е спират ме викат ааа къде е книжката ала бала , обясних му че съм я забравил на всеки се случва и че живея близо да му оставя документите за колата и да му я занеса , той вика няма нужда свободен си и тъкмо ме пуска и вика ааааааа личната ти е изтекла .... викам аз а стига бе не е възможно , той пак да бе яла да видиш преди 5 месеца (аз знаех ма го видях преди седмица и не ми оставаше време да я подновя....) и все пак ми написа акт за изтекла лична карта :(

Има ли право катаджия да ти пише акт за такова нещо?

и на мене ми се стори леко странно ама акта е факт , каза че уж бил малко пари , утре ще ходя да си подновявам картата и ще пиша кво са ми взели само не разбрах тоя акт къде да го плащам в паспортна служба или в кат , талона не са ми го взимали.......

на един приятел преди ~6 месеца му написаха акт за !@#$ изтекла лична карта се изръси с 50лв

еммм съдба аз му предложих да почерпя ама нямаха желание ....... и ги оставих да ми го напишат......

Така ли ще се борим с корупцията... ;) :D

Като минат две години от последният ти акт, трябва ли да ходиш до КАТ и да подаваш молба за възстановяване на първоначалния брой точки или става автоматично?

Като минат две години от последният ти акт, трябва ли да ходиш до КАТ и да подаваш молба за възстановяване на първоначалния брой точки или става автоматично?

Трябва да подадеш молба.

Мерят се следите на спирачния път при катастрофа т.е. визуалните линии по настилката. ABS или не няма значение...

Мерят се следите на спирачния път при катастрофа т.е. визуалните линии по настилката. ABS или не няма значение...

Тъй, нали точно ABS-ът възпрепятства суркането на гумите и съответно появата на черни линии от суркането?

Той излиза от презумцията, че при ABS няма следи... Щот гумите продължаат да се движат...

В темата за бисери ли да го цитирам това??? Как можа да го изтърсиш?

Казвам ти той кво мисли, не аз. Ти сляп ли си? Прочети последното мнение от предишната страница!

Мда, като съм спирал по екстремно и се е включвал АБС-а не съм слизал да видя какво става зад мен, но днес се замислих и тъй като гумите не се суркат, би трябвало да няма следи. Така че за това питам и ако може да ми разясните, ще съм благодарен.

Тъй, нали точно ABS-ът възпрепятства суркането на гумите и съответно появата на черни линии от суркането?

ABS-ът скъпи ти прави спирачния път права линия. Разбира се тя е по-дълга от нормалната без системата. Идеята е автомобилът да не се завърти неконтролируемо при наковаване на спирачки. Суркането си го има ВИНАГИ. Иначе от 80 например ще спираш да речем 300 метра.

Трябва ли да го демонстрирам за да разберете?

ЕДИТ: Airfan набери се на педала ама в сухо време!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...