Jump to content
BulForum.com

E-banking

tedy

Recommended Posts

Прекалено много, "ако,ако" има тук. Принципно е така. Но това, за което ти говориш са кредитни карти, а в темата конкретно става въпрос за Виза Електрон дебитна карта и Пейпал. Там за да платиш 20 лв ти трябва да имаш ... 20лв (грубо), без да блокирваш каквото и да е било (ако освен не ползваш договорен лимит от овърдрафта на дебитната карта, което пак си е "ако")

Акцентът пада върху това, че банкирането при ПКБ е 100% интернет, а не както се каза по-горе.

За ПКБ разбира се не мога да кажа нищо. Аз говорех от собствен опит за дебитните карти на 1ва инвестиционна банка. Освен това има малко разлики между плащане с карта и платежно нареждане.

За ПКБ разбира се не мога да кажа нищо. Аз говорех от собствен опит за дебитните карти на 1ва инвестиционна банка. Освен това има малко разлики между плащане с карта и платежно нареждане.

Голям виц, значи за да платя 20лв с дебитна карта на борика, трябва да имам 525лв в сметката, защото дневния лимит на картата бил 500лв :lol:

Тва ми прилича малко на едно от многото ти малоумни мнения като - "ЕК София купиха ЕК Пловдив, за да го затворят и елеминират конкуренцията" :lol:

Голям виц, значи за да платя 20лв с дебитна карта на борика, трябва да имам 525лв в сметката, защото дневния лимит на картата бил 500лв :lol:

Тва ми прилича малко на едно от многото ти малоумни мнения като - "ЕК София купиха ЕК Пловдив, за да го затворят и елеминират конкуренцията" :lol:

Пич, ти правиш ли разлика между ПЛАЩАНЕ С КАРТА и ПЛАТЕЖНО НАРЕЖДАНЕ ОТ СМЕТКА. Хайде преди да изръсиш някоя тъпотия опитай се да вникнеш поне малко в това което съм написал. И ако не вярваш защо не се обадиш в ПИБ да ги питаш. И само недей да питаш за "плащане" а за изпращане на платежно нареждане от картова сметка. Става ли?

За ек това за елиминирането на конкуренцията беше просто догадка, няма да споря за ЕК точно в тази тема, ако искаш може да поспорим в другата защо хората продължават да се оплакват от тях и да минават на други доставчици

Пич, ти правиш ли разлика между ПЛАЩАНЕ С КАРТА и ПЛАТЕЖНО НАРЕЖДАНЕ ОТ СМЕТКА. Хайде преди да изръсиш някоя тъпотия опитай се да вникнеш поне малко в това което съм написал. И ако не вярваш защо не се обадиш в ПИБ да ги питаш. И само недей да питаш за "плащане" а за изпращане на платежно нареждане от картова сметка. Става ли?

За ек това за елиминирането на конкуренцията беше просто догадка, няма да споря за ЕК точно в тази тема, ако искаш може да поспорим в другата защо хората продължават да се оплакват от тях и да минават на други доставчици

Сигурно защото са пределно некадърни :) .

А за картовата сметка, искаш да кажеш, че ако имам 100 лв в нея, и няма да мога по интернет да преведа пари с платежно нареждане ли? В същото време през epay бих могъл, защото там ще стане през самата карта? Само чакам да се наканят да ми активират опцията в флекскюб и ще видя.

А за картовата сметка, искаш да кажеш, че ако имам 100 лв в нея, и няма да мога по интернет да преведа пари с платежно нареждане ли? В същото време през epay бих могъл, защото там ще стане през самата карта? Само чакам да се наканят да ми активират опцията в флекскюб и ще видя.

През еPay ще стане, това е друга тема. Но от сметката ти не можеш да пуснеш платежно нареждане въпреки че имаш пари в нея. Поне с дебитните карти Борика на 1ва инвестиционна преди година беше така, не съм пробвал последния месец но тогава подробно ми обясниха ЗАЩО аджеба не може да стане номера въпреки че има пари в сметката.

Пепеляшке, разликите между платежно нареждане и разплащания по картова сметка са ми ясни. Това на което много се смях е:

Ето пример - имаш карта с дневен лимит 500лв. Искаш да преведеш на някой сумата от 20лв. Да ама не. За да можеш да преведеш тая сума трябваше да имаш 525лв или нещо такова заради комисионните.

Това, че БОРИКА блокира даден актив по картовата ти сметка, не означава, че блокира целия ти дневен лимит от 500лв. :lol:

А за ЕК, няма какво да се спори, нито тук нито в дрги теми. Просто дадох пример за твои виц-реплики.

Това, че БОРИКА блокира даден актив по картовата ти сметка, не означава, че блокира целия ти дневен лимит от 500лв. :lol:

Добре, а би ли споделил тогава, какво блокира и на каква основа, и по повод моя въпрос, примерно

имам 100 лв в картовата сметка и искам чрез е-банкирането да преведа 50 лв с платежно нареждане в друга банкова сметка на човек, в друга банка.

Дневния лимит на ПИБ мисля че беше 400 лв, но при всички случаи е нещо такова.

Досега не съм изпращал пари с платежно нареждане от ПИБ, основно получавам по тия сметки.

Ще стане ли номера с 50-те лв?

Това, което преди виждах във виртуалния им клон, наистина показваше подобни блокирани суми, с наличен кредит 0 лв, ако не се лъжа за името на полето.

В момента такива неща не се виждат, и наличния кредит си е стойността в сметката, други блокирани неща и необясними (поне тогава за мен) полета в салдата, не виждам. Което ме навежда на мисълта, че може би сега тези малоумни ограничения не важат вече.

Всъщност, ще се коригирам до някъде, пепеляшка е права до някъде и не толкова права в същото време. В ПКБ са попрорменили политиката си. Преди нямаше проблеми за платежни пренареждания от картова сметка, сега се изисква картата да бъде блокирана, но това е при условие, че се прави чрез онлайн банкиране, въпроса стои по друг начин, ако това се извърши касово в клон на банката.

blame, продължаваш да се препираш излишно. Хайде обади се в Първа Инвестиционна Банка и ги попитай като не ми вярваш - ако имаш дебитна карта Борика с дневен лимит 400лв и в тази карта имаш 50лв, дали може да пратиш с платежно нареждане (в банката, даже не през електронното им банкиране) на друг човек, или да пуснеш искане към РУСО за болнични (при което ти взимат 1лв комисионна самите те). Хайде обади се на тел 636335 (това е клона на ул. Кап. Райчо) и ги попитай дали съм прав или не. Отново подчертавам - само 1 сметка - картова, картата е Борика, банката е Първа Инвестиционна. Хайде обади се и после сподели прав ли съм или не. Може и да са го оправили, но съм 100% сигурен че преди година беше така.

Тествах .... звъниш отблокираха ми Бориката т.е. след 10мин появи ми се наличното салдо ... наредих плащене беше прието и толкоз ;)

Надявам се скоро да оправят това със званенето, че се губи малко идеята :)

Всякакви глупости може да се очакват, отделно за глупавата система Борика нямам думи. И ако някой е запознат и с развойните средства които някои наши банки ползват ще може сам да си отговори защо дадени неща работят по този начин... За справка - потърсете език за програмиране MUMPS - по-голямо недоразумение трудно може да съществува според мен.

AlBundy, ОББ определено имат добра система, но пък са им високи таксите... особено при получаване на валутни преводи режат глави!

Като оставим настрана, че вече 10 дена, още не било пристигнало факса с декларацията за отказ от УЕП (ще се караме вече за това),

разбрах, че откакто са с карти с чип, сметките с дебитна карта вече нямали ограничението за блокирана сума, и вече и 50 лв да имаш в картата, ще можеш да наредиш превод онлайн за 40лв (примерно).

Очаквах го, понеже както казах, в FlexCube вече не се виждат подобни блокирани суми и налични кредити, по-малки от сумата. Което е добре.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...