Jump to content
BulForum.com

Мнение за GX9699-3 говорител Megavox

noodlex

Recommended Posts

мисля да си закупя следните елипси от vikiwat http://www.vikiwat.com/product.php?productid=906&cat=33&page=1 или подобни до 60-70лв max. Имам доста дорби 13см. Sony и са перфектни за среди, но ми трябва и нещо което вади сносен бас. Не търся нещо много претенциозно или да ми разглоби колата :D Мерси предварително за коментарите

Аз съм с едни Мегавокс. Не са тоя модел, малко по - стар са. Можеш да чуеш как свират. Заслужиха си всяка една стотинка, която дадох за тях.

Аз ти препоръчвам да дадеш още 10 кинта отгоре и да си вземеш топмодела елипси на Мегавокс

Аз лично съм с тях и съм супер доволен за тея пари. Ако имаш желание може да ги чуеш при мен, а при Ваньо a.k.a. Psihara^^ можеш да чуеш по ниския клас. :)

мисля да си закупя следните елипси от vikiwat http://www.vikiwat.com/product.php?productid=906&cat=33&page=1 или подобни до 60-70лв max. Имам доста дорби 13см. Sony и са перфектни за среди, но ми трябва и нещо което вади сносен бас. Не търся нещо много претенциозно или да ми разглоби колата :D Мерси предварително за коментарите

13-ки сони не очаквай нещо кой знае какво. Мегавокс аз лично не съм им почитател, до 70 лева мога да ти препоръчам 13-ките на хертз най-ниския клас ето. Ако имаш възможност да отделиш някой лев отгоре, не се замисляй ами скачай на тези, компонентна система с мидбас, пищялки отделно и филтри. За 13 см говорител едва ли ще намериш нещо по-добро в ниския клас. Този модел, който си дал, въобще не вярвам, че ще държи 300 вата, както го дават. Това му е максимума, не номиналната мощност. Но както и да е, ако си се насочил към елипси, пак бих ти препоръчал хертз, но отиват вече трицифрени. Все пак си написал, че не си претенциозен, значи и мегавокса ще ти свърши работа :)

• 2 weeks later...

Ако не е колата на живота ти и смяташ в най-близко или малко по-далечно бъдеще да я сменяш - Thunder , добре си пеят, няма да си правиш студио в колата. . . А качествено, каквото и да е , без три и нагоре цифрени суми не можеш да си направиш.

Ако си вземаш каквито и да е говорители си вземи кръгли, а не елептични. Това е от теоретична и практична гледна точка на Акустиката. Най- простото обяснение(за да не те затруднявам) е, че звуковите вълни се разпространяват сферично, а не елептично в пространството. Т. е. не е възможно да извлечеш един и същи звук от иначе еднакви по параметри кръгъл и елептичен говорител.

Кръглият вади по-добър звук.

Ако си вземаш каквито и да е говорители си вземи кръгли, а не елептични. Това е от теоретична и практична гледна точка на Акустиката. Най- простото обяснение(за да не те затруднявам) е, че звуковите вълни се разпространяват сферично, а не елептично в пространството. Т. е. не е възможно да извлечеш един и същи звук от иначе еднакви по параметри кръгъл и елептичен говорител.

Кръглият вади по-добър звук.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...