Curunir Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Това вече е въпрос на възприятиe. Няма как да накарам мрънкащите хора да се развълнуват така както аз се развълнувах от филма, съжалявам :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Ти си мрънкалото, а не ние. Ти, BTW, си единственото мрънкало във форума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Може и да съм, ама как да не съм като форума е пълен с хора с ужасен вкус за кино, музика, игри и литература! :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Тука май всеки гледа да е в опозиция с някой друг Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Няма какво да спорите - има си вот в IMDB и според мен е достатъчно красноречив, това че винаги има 2-3%, които винаги да са опозиция е неизбежно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
empty soul Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Филмът е много хубав. Задължително ще го гледам отново, когато го рипнат. Има какво още да се види на второ гледане. Подходът на Нолън към Батман и в двата филма, ми допада повече от този на Бъртън. Много ми харесва този мрачен Готъм, с тегнещата безнадежност над него. Това внушение се допълва от пасващия перфектно саундтрак. Само в два филма (тук и във V for Vendetta) съм срещал темата за супергерои, взета толкова насериозно и с толкова реализъм. И в двата филма, на супергероите им липсват свръхестестствени способности. В Батман, анонимността на Брус Уейн, е едно от основните му оръжия. Филмът загатва, че непокварен и силен човек без маска, може също да се бори успешно със злото. Като Харви Дент. Белият рицар, както го нарекоха. Идеалът противопоставен на Батман - черният рицар със своето скрито и субективно прилагане на правосъдие. Или поне в очите на обществото. Тази идея много ми допадна. По-близо е до действителноста и е по-трудно да сме дистанцирани странични наблюдатели, като в други филми от жанра. От тази гледна точка, сравнението между Батман на Нолън, V и останалите филми за супергерои, изглежда абсурдно. В тази връзка, винаги е приятно изживяване човек да види нещо ново и уникално (донякъде) в киното. Spoilers -> Жокерът съвсем целенасочено се опита да "убие" идеалът. Батман (доброто) в крайна сметка победи, като пое вината върху себе си и запази идеала чист. <-Spoilers. Друго, което ми прави впечатление е, че екшън сцените не са му в стихията на Нолън (с редки изключения). Но той и фокусът не е там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Според мен Готам в последнита два филма изобщо не е направен мрачен за разлика от предишните филми където тва беше един от основните компоненти на които се залагаше. Според мен един от най-добрите моменти във филма е накрая в онази сграда където Жокера наблюдава корабите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolev83 Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 На мен много ми хареса филма и там с корабите най-много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Бавно, но славно, рейтинга, който хлапетийте м/у 16 и 18 направиха на филма, ПАДА! Много скоро, ама много, няма да е на 1во място. IMDb staff 18 8.4 Top 1000 voters 286 7.9 Добре, че света не се състои само от хлапета и Курунири... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Дам...има и хейтъри, които гласуват с минимума... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Бавно, но славно, рейтинга, който хлапетийте м/у 16 и 18 направиха на филма, ПАДА! Много скоро, ама много, няма да е на 1во място. IMDb staff 18 8.4 Top 1000 voters 286 7.9 Добре, че света не се състои само от хлапета и Курунири... Що пък според теб са гласували само хлапетии от къде го правиштоя извод Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Добър е филма, може би ще го гледам пак с по-хубаво качество Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted August 8, 2008 Share Posted August 8, 2008 Гледах го на кино. Мнението ми е, че не заслужава 6 лв. От всички истории за Батман тази е най-безсмислената и някак си ефектите и екшън-сцените не бяха достатъчно екшън... Актрисата в главната роля можеше и да е по-хубава От целия филм най-много ме изкефи разполовеното лице на Дент и естествено безумната роля на Хийт Леджър. Мисля, че щеше да е по-подходящо филма да се казва The Joker. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miDx Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 От всички истории за Батман тази е най-безсмислената. Съгласен. Най-добри са анимираните версии. Пробвай ги, щи аресат! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Гледах го на кино. Мнението ми е, че не заслужава 6 лв. От всички истории за Батман тази е най-безсмислената и някак си ефектите и екшън-сцените не бяха достатъчно екшън... Актрисата в главната роля можеше и да е по-хубава От целия филм най-много ме изкефи разполовеното лице на Дент и естествено безумната роля на Хийт Леджър. Мисля, че щеше да е по-подходящо филма да се казва The Joker. Бих казал точно обратното, тази версия е най-смислена и реалистична... Снощо най-сетне го изгледах целия и бих казал, че си заслужава 8те лева! Това за мен е най-добрия Батман до сега, ама не чак толкова че да е преди Кръсника в класацията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Още много неща мога да изпиша, но изводът за мен ще е един - най-обикновен екшън, който с нищо не заслужава славата, която жъне. Аз под "обикновен екшън" по-скоро разбирам The Transformers, The Bourne Ultimatum, Iron Man, Wanted и т.н. Има още безброй други. Според мен този Батман е много над тях, въпреки че и техните оценки в imdb не са никак слаби Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivan Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Честно казано, очаквах нещо по-добро. 1. Винаги трябва да има екшън сцени и ефекти, но тези малко прекалиха с ефектите. 2. Психологическото развитие на филма сякаш не беше много добре разгърнато и да, съгласна съм, че главната героиня трябваше да бъде по-симпатична. 3. Случваха се някакви неща, но бяха малко хаотични и немотивирани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Аз под "обикновен екшън" по-скоро разбирам The Transformers, The Bourne Ultimatum, Iron Man, Wanted и т.н. Има още безброй други. Според мен този Батман е много над тях, въпреки че и техните оценки в imdb не са никак слаби Сега като каза Батман страшно ми прилича по стил на Трансформерите Едно такова фентъзи, хай-тек, джаджи-маджи. Всичко опира до вкус - аз съм много субективен на тема Bourne и съм гледал всяка част по няколко пъти - за мен това е качествен екшън-съспенс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Сега се връщам от киното , връщам назад всички негативни думи дето бях казал не помня в коя тема , филма кърти Link to comment Share on other sites More sharing options...
afd Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 хора този филм излезе ли със хубаво качество във торентите ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted August 24, 2008 Share Posted August 24, 2008 Ами за качествотоо не съм сигурен но в Замунда излезнаха субтитрите му и тва може и да значи че са качили по- хубаво качество. Незнам пробвай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted August 30, 2008 Share Posted August 30, 2008 Гледах го снощи. Не ме грабна, даже ми доскуча по едно време. Според мен не заслужава 9.5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted September 6, 2008 Share Posted September 6, 2008 Гледах го снощи. Не ме грабна, даже ми доскуча по едно време. Според мен не заслужава 9.5. И за мен не заслужава толкова. Да феноменален е Хийт в ролята си на Жокера! Самия филм е много зрелищен, но не знам някак си не заслужава да измести кръстника от класацията на имдб! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Актрисата в главната роля можеше и да е по-хубава От целия филм най-много ме изкефи разполовеното лице на Дент и естествено безумната роля на Хийт Леджър. Мисля, че щеше да е по-подходящо филма да се казва The Joker. Съгласен съм. Можеха да съкратят някои излишни сцени, например тази в Хонг Конг. Краят на филма също е малко чорба. Иначе Хийт Леджър кърти миФки с тази роля. RIP. Особено ме накефи "фокуса" с молива! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aUR0Ra Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Много ме издразни клиширания в стил "лошо момче" глас на Батмана. Краят беше ненужно разтегнат и в желанието си за възвишен край на филма сценаристите са се оляли.Леджър остави незабравимо последно представяне ; четох ,че се е затворил за 1 месец в една хотелска стая сам ,за да разучава сценария и да "влезе в ролята" Но моментите с Джокера и тези ,в които имаше страшно напрежение напълно си заслужаваха особено онзи с бомбата в корема на затворника - напълно точно представяне на побърканата личност на Джокера. Why So Serious? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.