Bulgaran Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 Имам въпрос на който не мога да намеря решение и незнам как да процедирам. Ще опиша ситуацията някой запознат с казуса ако прочете нека да даде становище. Имам фирма и съм наел помещение за ОФИС и МАГАЗИН НЕХРАНИТЕЛНИ СТОКИ. От общината минаха и ми казаха че нямам разрешително за обект. Отидох в архитектурният отдел и от там ми казаха че трябва да ми изготвят скица на магазина за 25 лева. Платих си скицата след което ми казаха че сега трябва да си намеря правоспособнен архитект да ми начертае план на магазина след което да мина през Пожарната и ХЕИ след което да ми издадат въпросното разрешително за магазин . Пак е време да спомена че аз съм под наем в това помещение и не съм собственик. Въпроса ми е дали е мое задължение да узаконявам магазина или на собственика който ми прибира наема всеки месец??? Ще съм благодарен ако някой е запознат и ме просветли за да знам как да процедирам или поне да ме насочи от къде мога да взема информация по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 Пусни въпроса си и в правната тема, а тази тема още няма да я затварям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 ами кой, приятелю, искаш да ти движи нещата? наемодателя ти - отдава си помещението на теб, ти искаш магазин, ок, отива и ти вади всички разрешителни...идва следващия "бизнесмен", той иска ефу да отваря, добре, пак му вади разрешителните...таки ли мислиш, че стават нещата еййййй, кафа от пишман бизнесмени...ми направи първо една консултация с адвокат...дай му 10-20лв, няма да обеднееш, само нерви можеш да спестиш виждам, че имаш желание да правиш нещо, но така не става - от вратата за главата - слушайте албума на спенснята айде успех...дано само да не са ти силиците до втори, трети наем Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 Много несъобразително от теб да наемеш помещение, което НЕ Е търговски обект... Ако имаше този статут, цялата работа е 20 минути в Общината... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted July 22, 2008 Author Share Posted July 22, 2008 ами кой, приятелю, искаш да ти движи нещата? наемодателя ти - отдава си помещението на теб, ти искаш магазин, ок, отива и ти вади всички разрешителни...идва следващия "бизнесмен", той иска ефу да отваря, добре, пак му вади разрешителните...таки ли мислиш, че стават нещата еййййй, кафа от пишман бизнесмени...ми направи първо една консултация с адвокат...дай му 10-20лв, няма да обеднееш, само нерви можеш да спестиш виждам, че имаш желание да правиш нещо, но така не става - от вратата за главата - слушайте албума на спенснята айде успех...дано само да не са ти силиците до втори, трети наем Бате в тва помещение съм от 2 години като до сега не съм знаел че е такава работата и тва помещение няма статут на магазин. Няма страшно , до сега съм платил бая наеми и още бая ще платя , просто питам за да знам какво и кой трябва да се оправя с бюрокрацията . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.