Jump to content
BulForum.com

Помощ за InstallShield

TuNiSs

Recommended Posts

Искам да ви питам едно нещо!Кажете накаква друда програма за инстал

освен инсталшилд защото с него много ми дава,някакви проблеми.От

рода че на е инсталиран правилно Някви такива ! Благодаря ви предварително

!!!

;)

прави се саморазархивиращ се инсталатор помещаващ се в exe

ти просто питаше за "накаква друда програма за инстал".....

ако дефинираш малко по-точно какво искаш, може (дано) да получиш по-задоволителен отговор

Бре човек, толкова ли е трудно да напишеш още няколко стегнати изречения, та да разберем за к'во става въпрос? :angry:

Какъв update? За коя версия на InstallShield? Проверил ли си дали няма такъв на сайта - http://www.installshield.com ? И как така някой да си качи неговото? И какво ще правиш - дистрибуция на някаква програма? :confused :confused

Имам някакви подозрения какво питаш, но засега ще си ги запазя за мен :rolleyes:

тоя пич ей така периодично си пуска теми за InstallShield, тука намерих една и гледам дори там му правят забележка че е пуснал нова тема...

http://warez.ru/invision/index.php?showtopic=6167&hl=

съжалявам че му се вързах на акъла само

доколкото разбирам, има скапано нещо при него, и не му трябва install shield за да създава собствени дистрибуции, ами просто съществуващи дистрибуции не му тръгват, може би не може да му се инсталира тази новата версия дето работи с msi files

ама аз да не съм врачка, че да гадая кво му има :cry

• 1 month later...

Имам едно въпросче относно Installshield и по точно за MSI инсталатора. Почти винаги когато пробвам да инсталирам нещо от CD ми казва това "Error 1311, File not found ......" Пише да съм проверил дали файла си е там или диска е достъпен. Там си е файла и диска (Имидж файла) си е наред. Под Милениум няма такива проблеми със същите дискове (имидж файлове). Четох в инернет, че проблема бил затова че инсталатора нямал достъп до цд-рома. Там препоръчват да се изкопира всичкото що е на диска някаде по харда и да се стратира от там. Да ама може ли примерно FAR CRY да я копирам всеки път когато ще я инсталирам? Има ли начин да се оправи тая работа и MSI-инсталатора да си инсталира като хората. Направих си следният опит: шернах цд-то по локалната мрежа и след това го мапнах като мрежово устройство и тогава няма проблеми. Защо се получава така?

Имам едно въпросче относно Installshield и по точно за MSI инсталатора. Почти винаги когато пробвам да инсталирам нещо от CD ми казва това "Error 1311, File not found ......" Пише да съм проверил дали файла си е там или диска е достъпен. Там си е файла и диска (Имидж файла) си е наред. Под Милениум няма такива проблеми със същите дискове (имидж файлове). Четох в инернет, че проблема бил затова че инсталатора нямал достъп до цд-рома. Там препоръчват да се изкопира всичкото що е на диска някаде по харда и да се стратира от там. Да ама може ли примерно FAR CRY да я копирам всеки път когато ще я инсталирам? Има ли начин да се оправи тая работа и MSI-инсталатора да си инсталира като хората. Направих си следният опит: шернах цд-то по локалната мрежа и след това го мапнах като мрежово устройство и тогава няма проблеми. Защо се получава така?

Няма ли кой да помогне на стария LAMER?

• 4 months later...

Незнам,но искам да си инсталирам еднин софтуер Bluetooth driver,пише ми следната грешка по време на инсталирането :

====================================

The Windows installer Service could not be accessed.

This can occur if you are running Windows in safe

mode, or if the Windows installer is not correctly

installed. Contact you support personnel for assistance.

Някой ако може да ми помогне,а по нагоре съм искал да кажа няма ли друга програма чрез която да могат да се инсталират exe-та ?

Незнам,но искам да си инсталирам еднин софтуер Bluetooth driver,пише ми следната грешка по време на инсталирането :

The Windows installer Service could not be accessed.

This can occur if you are running Windows in safe

mode, or  if the Windows installer is not correctly

installed. Contact you support personnel for assistance.

Някой ако може да ми помогне,а по нагоре съм искал да кажа няма ли друга програма чрез която да могат да се инсталират exe-та ?

не може да ползваш друга програма, ако инсталационния пакет е направен с една програма, не може да го инсталираш с друга (това по принцип, иначе де да знам, може да има изключения като WinRar дето може да отваря CAB).

в случая става дума не за InstallShield ами за Windows Installer които са 2 различни install engines.

за твоя проблем можеш да намериш решение ето така : пускаш "The Windows installer Service could not be accessed" на Google да видиш какво ще ти изплюе. Има много описания, на страницата на Microsoft са първите 2 линка които излизат. Според мен трябва да ги пробваш решенията в този ред :

http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=315353

http://www.installsite.org/pages/en/msifaq/error/1719.htm

http://support.microsoft.com/?kbid=324516

Тук пише как да стане,но ако мога да разбера нещо .... :(

а имам и друг проблем за който пише тук.

ако можете помогнете ми ще съм ви много ама много Благодарен че вече ми дойде до гуша

първо пробва ли това :

пускаш command prompt и пишеш

msiexec.exe /unregister

после

msiexec.exe /regserver

и рестартираш

ако не помага тогава ето ти приблизително какво трябва да направиш по метод2 :

пускаш пак command prompt,

пишеш (предполагам не си с WinME)

attrib -r -s -h drive:\Windows\System32\dllcache

след това намираш тези файлове

msi.dll

msiexec.exe

msihnd.dll

и ги преместваш в някоя директория за backup, примерно на desktop-a си правиш една Temp и ги слагаш там, а пък ако не ти пука може и да ги изтриеш направо

след това рестартираш

не е казано изрично, но се предполага че след рестарта Windows-а ще се усети че му го няма Windows Installer-a и ще си го инсталира, като евентуално може да ти поиска CD-то с инсталацията.

иначе, тук има линк за теглене на Installer-a

Единия проблем с win installer се оправи много ти благодаря ся остава и с инстал шилда  да се оправи

OK де, давай смело, там в описанието само първа точка те касае - пише да си преинсталираш Install Shield engine, отиваш тук и дърпаш една от версиите. В описанието пише да провериш exe-то което ти прави проблеми коя версия е, десен бутон/properties и гледаш версията, след това теглиш там която ти трябва.

Според мен би трябвало с най-новата (9) да вървят и по-старите, незнам защо така са ги изброили всичките, човек не може да сменя версиите постоянно за всяка инсталация я ! Затова дръпни най-новата и пробвай, пък дано стане.

Също пише, да изтриеш старата версия (преди да сложиш новата) от тук :

C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...