w00x Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 Дребни тарикатлъци умножени по хиляди клиенти и транзакции...то е ясно, че в тая държава сумати народ се издържа от всякакви такси и таксички, ама на човек вече му писва по някое време. Не е само тая държава за съжаление. Всички го правят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 Solid-state drive (SSD) Gigabyte, 240GB, 2.5", SATA III От емаг, с три години гаранция - 70 лева. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 (edited) Някой купувал ли е от ebay с плащане към банкова сметка? Какви рискове крие? Възможно ли е да каже, че не е получил парите (германеца)? Има само положителен фийдбек, сумата е малко над 100лв. Смятам да ползвам transferwise. Edited August 31, 2018 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Няма разлика по отношение на сигурността. Плащал съм чрез посредници (pratki.de), а отскоро и с transferwise Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 (edited) Няма разлика по отношение на сигурността. Плащал съм чрез посредници (pratki.de), а отскоро и с transferwise Добре де помня, че правих зареждане на картата в transferwise с превод към тяхна банка в FiBank, сега ми излиза някаква немска сметка: Bank transfer instructions[/size] Payee name Transferwise Ltd Wait, why am I paying TransferWise? After you've paid your money into our EUR account, we'll pay out your money from our EUR account. So your money never has to cross any borders. Use this reference P1957334 Amount to send IBAN DE78 5007 0010 0175 7749 00 Bank code (BIC/SWIFT) DEUTDEFFXXX Our bank address: Deutsche Bank AG Taunusanlage 12 60325 FRANKFURT AM MAIN Deutschland EDIT: намерих го. избирал съм да захраня EUR и за това ми е давало сметката им в DE. Трябва да избереш BGN. Edited August 31, 2018 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Добавяш си виртуална сметка в BGN. Зареждаш BGN (може и с карта). Конвертираш в EUR и превждаш по сметката на продавача. Така е най-евтино. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Добавяш си виртуална сметка в BGN. Зареждаш BGN (може и с карта). Конвертираш в EUR и превждаш по сметката на продавача. Така е най-евтино. Сега го намерих чак това което ти казваш. Преди това ползвах следната схема: добавена сметка в EUR, избирам да добавя EUR, то ме пита каква валута ще добавям за конвертиране, избирам BGN и ми казва колко лв трябва да преведа за да стане стойноста в EUR. После правя превода от моята банка към тяхната в Fibank и след два дена баланса в EUR ми е захранен. Това не е ли същото като да преведа BGN към добавена BGN сметка? П.С. За 51 EUR ми взеха 100.09 BGN и 0.35лв такса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Колко е таксата за превода, който правиш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 Колко е таксата за превода, който правиш? Не знам, но мисля е 1лв или нещо от сорта (трябва да проверя в интерес на истината). Стандартен за междубанков превод през онлайн банкиране. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 т.е. стават 1.35 лв. таксите. За тази сума е по-евтино да "заредиш" с карта, вместо с превод... и става за секунди. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 1, 2018 Share Posted September 1, 2018 т.е. стават 1.35 лв. таксите. За тази сума е по-евтино да "заредиш" с карта, вместо с превод... и става за секунди. Самото зареждане колко се таксува? Ползвах банковата сметка, защото там пише "No extra fees, so you pay less." и уж да не се набутам Утре може да заредя малка сума и да пробвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 Таксата ще я видиш преди да потвърдиш операцията. Мисля, че за суми по-малки от 200-300 лв. е по-изгодно с карта. Винаги можеш да откажеш последната стъпка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 (edited) Таксата ще я видиш преди да потвърдиш операцията. Мисля, че за суми по-малки от 200-300 лв. е по-изгодно с карта. Винаги можеш да откажеш последната стъпка Ясно, ще тествам другата транзакция през карта. Малко фийдбек: Пуснах захранване в Петък около 18ч. В Понеделник около обяд парите бяха в акаунта ми в transferwise. Изпращането към банковата сметка на продавача мина без такси (EUR сметка) П.С. Много доволен Edited September 4, 2018 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 (edited) Малко обратна връзка за transferwise - при захранване с дебитна карта ми взе такса 0.60ст за 60 EUR (ако има значение сумата). Edited September 13, 2018 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaiconDogg Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Някой знае ли как седи въпроса с поръчките от Алиекспрес в момента , че отдавна не съм поръчал . Снощи направих няколко поръчки и днес гледам вече са изпратени , за колко гд време пристигате България . Също и за каква сума се дължеше ДДС или мито беше . Снощи поръчах неща за по 2-3 лева но си харесах и едно за около 20-30 кинта но ако ще трябва пак да ходя към митницата ще го откажа . И последно гледам подготвят някви големи промоции на 11.11 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Редовно поръчвам от там, стойности до 100$ идват си ми на пощата в квартала. Пристигат по различно време в рамките на 15-20 дена след тръгването им. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 (edited) Нищо не се е променило. Доставката при китайците, както винаги е относително понятие: може да пристигне за 5 дни, може и за 55. В алиекспрес, ако не ти пристигне пратката до 60-я ден можеш да отвориш кейс и да си искаш парите обратно. Обикновено ти ги връщат без уговорки. По принцип ддс дължиш за пратки над 30лв, но всичко е според настроението на митничарите. Преди 2 месеца телефон за $110 си мина безороблемно и ми пристигна директно в пощата без нищо допълнително като плащания. Но иначе за пратка на стойност 32лв ми е пристигала бележка за дължимо ддс. 11.11. е нещо като черен петък за али експресс и има намаления на почти всичко. Имай предвид, че обикновено доставките се бавят после. Edited November 8, 2018 by deus_pld Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaiconDogg Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Демек няма шанс за нещо до 30 лева да ми отиде на митницата . Това е хубаво , защото не ми се рискуваше да ходя до там . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 11.11 е мираж. Ако следиш ооредвлен продукт 1-2 месеца преди това ще забележиш как цената ми леекинко се вдига и после БАМ отстъпка. Китайците отдавна са ги измислили примоциите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 11.11 е мираж. Ако следиш ооредвлен продукт 1-2 месеца преди това ще забележиш как цената ми леекинко се вдига и после БАМ отстъпка. Китайците отдавна са ги измислили примоциите. Не е верно, поне в моя случай не е така. Купих телефон на 11.11 за 99$, цяла година телефона е държал 130-150$. И сега пак е така. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 А след 11.11 каква беше цената на продукта гледал ли си? В моя случай остана ниската цена от намалението. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Да, с 30-40$ по-скъп беше и след промоцията, след това през годината му правиха пак некви промоции, та взе, че изчезна, но наистина си му направиха намаление. Сега си на купих разни лампи за колата, H4 за по 1.20 лв на парче, H1 за 1.50, та напълних торбата с крушки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samo_minava Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Струва ли си според вас с този черен петък да се поразгледа ЕМАГ за някой външен хард диск? Например това:https://www.emag.bg/vynshen-hard-disk-seagate-expansion-portable-1tb-2-5-usb-3-0-cheren-stea1000400/pd/D01HZMBBM/?ref=prod_CMP-2199_2145_23115 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Има Сийгейт 3ТБ за 150лв. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Стана тя каквато стана, сутрин рано от зарана... Добре не съм авансирал жирокоптера... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts