Jump to content
BulForum.com

Онлайн пазаруване

samkijot

Recommended Posts

Сега говорих със сестра ми по скайпа. Да, тя наистина го е поръчала от китайски сайт направо до мен, защото е сметнала, че така ще дойде по бързо, още повече, че се е налагало да замине за Сан Диего за месец и не е имала време да го чака и евентуално препраща, като частен изпращач. Просто не е знаела, че доста са се променили нещата тук през годините. Прати ми документа за покупката и се надявам утре да го взема без проблеми.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Аз сигурно щях да се развикам, както предложи Ангел. Ебаси, не получаваш контейнер, а единична, шибана бройка на нещо малко. Ненаядени свине в тая държавна администрация.

Ония с контейнерите си плащат на когото трябва ; митниците се издържат от такива дребни пратки, защото са масови и са умножени по хилядите получаващи ги. ;)

Така си е. Но я си представи, че някой през ден получава телевизор (като Пламен :laughing: ). Какво правим? 

Аз в момента изпращам по 30-40 пратки дневно за Израел от името на мой клиент. Не са подаръци, вЕрвай ми...  

Аз сигурно щях да се развикам, както предложи Ангел. Ебаси, не получаваш контейнер, а единична, шибана бройка на нещо малко. Ненаядени свине в тая държавна администрация.

Щом пратката е пратена от сайта директно - няма никакво основание да се вдига скандал.

Ако сестра му беше получила пратката от сайта и беше я пратила до БГ лично, тогава щеше да има основание да се вдига скандал.

Ако сестра му беше получила пратката от сайта и беше я пратила до БГ лично, тогава щеше да има основание да се вдига скандал.

На база на какво? Сестра му живее извън ЕС.

На база на какво? Сестра му живее извън ЕС.

На база на това, че тя е платила таксата в САЩ. Колко пъти ще се плаща данък на един и същи продукт? На всичкото отгоре, как ще оценят примерно една ваза, която няма стойност (както нямаше да има стойност и продукта в случая ако беше пратен от сестра му директно, а не от магазина)?

Edited by w00x

На база на това, че тя е платила таксата в САЩ. Колко пъти ще се плаща данък на един и същи продукт? На всичкото отгоре, как ще оценят примерно една ваза, която няма стойност (както нямаше да има стойност и продукта в случая ако беше пратен от сестра му директно, а не от магазина)?

Какво ги интересуват нашите митници, че тя е платила мито в САЩ? Няма договор за свободна търговия с тях. После като дойде при него си го плаща и той. След това ако изпрати телефона някъде в извън ЕС и на другото място ще си платят.

По тая логика, всичко, което се внася на територията на страната, от пътниците в самолетите, и хора минаващи граница с Турция или Сърбия, трябва да се облага с ДДС и мито.

По тая логика, всичко, което се внася на територията на страната, от пътниците в самолетите, и хора минаващи граница с Турция или Сърбия, трябва да се облага с ДДС и мито.

Води се лични вещи, но и на тях имаш лимит. Особено гледат за алкохол и цигари. За електроника по - малко. Гледа се и все пак дали куфара не ти е пълен само с чисто нови неразопаковани продукти. Известно е също като куфарна търговия.

ПРАТКИ ИЗПРАТЕНИ ОТ ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ ДО ДРУГО ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ

За пратки между две физически лица на стойност до 45 Евро, за които получателят не е заплатил (напр. подаръци) не се дължи ДДС и мито, не се попълва митническа декларация и не се изисква ЕОРИ номер.

Освобождават се от митница само с представяне на документите от пощата или куриера (товарителница, цесия), известие, лична карта и опаковъчен лист или стокова разписка, ако има.

ОТНОСНО ВЪПРОСИТЕ ДАЛИ КОНКРЕТНА СТОКА ИМА МИТО И КОЛКО Е

Първо трябва да се определи тарифен код на стоката.

Тарифните кодове се определят според вида на стоката и се търсят в Митническата тарифа (ТАРИК)

За непрофесионалист е трудно да определи тарифната позиция, тъй като има много условности и подробности. Стоките са групирани в раздели и глави според вид материал и предназначение. Някои са лесни за откриване, други не чак толкова. Тълкуването на тарифата не винаги е еднозначно.

Това ще го направят служители от фирмата, където трябва да отидете за попълване на митническата декларация. Ще определят тарифния номер и ще изчислят дължимите суми.

Ако пратката е над 45% се дължи мито и ДДС, митото зависи от типа пратка, в случая телефон не се дължи мито.

• 2 weeks later...

Сега пък аз имам едно питане...

Купих едни неща от един сайт, дето ми предлагат поне 30 вида доставка - от UPS до FedEx. Та моите идват с DHL и би трябвало да пътуват 4-6 дена ако съдя по това, какво са написали за всеки един от куриерите. Да, обаче между редовете, в които описват какво може да се праща, колко килограма максимум и т.н., срещам и изречението "Customs declaration is impossible.". Това какво би трябвало да означава и защо да е невъзможно?

Явно защото ще се минава митница и няма кой да поеме представителство пред тази митница. Тоест ако не дойде пратката да не се чудиш къде е... 

Midex, ще може ли да ми кажеш сайтовете, от които беше споменал, че купуваш лекарства? Искам да разгледам вариантите за лекарства за ставите. Също ако споделиш и какви лекарства взимаш, защото помня, че точно за ставите взимаше и ти.

И не само...но има разлика между лекарства и добавки, а това са добавки. Ако си наясно и имаш предвид точно това, ще ти пусна едно малко по-пространно ЛС, понеже касае повече обяснения. ;)

П.П. А наскоро се пробвах да поръчам от puritan.com и се оказа, че не изпращат до България и нямали намерение в скоро време да я добавят към поддържаните страни...а иначе изпращат практически до всяка друга страна в ЕС. :online2long:

Thank you for contacting Puritan's Pride.

We appreciate your interest in our products. Unfortunately, we do not ship to your country...................

Поръчах си телефон от геарбест от европейски склад, оказа се че е от Германия. Доставката беше 5-7 работни дни, на фактурата видях че са го отбелязали на стойност 20$, платил съм фракинг и застраховка. Въпросът ми има ли възможност да го спрат на митница при положение, че идва от Германия и защо вече седми ден не е ъпдейтната ракинг информацията? И ще ме извести ли някой от Български пощи ако има пратка за мен?

От БГ-пощи не, но от митницата - задължително (ако са го задържали) ; а дали може да го задържат - не би трябвало, но вече нямам вяра за нищо в наш'те митници щом вече са ме викали с всички документи да си освобождавам "пратка" тежаща грамове и струваща (и обявена също) 50 цента. ;)

И не само...но има разлика между лекарства и добавки, а това са добавки. Ако си наясно и имаш предвид точно това, ще ти пусна едно малко по-пространно ЛС, понеже касае повече обяснения. ;)

П.П. А наскоро се пробвах да поръчам от puritan.com и се оказа, че не изпращат до България и нямали намерение в скоро време да я добавят към поддържаните страни...а иначе изпращат практически до всяка друга страна в ЕС. :online2long:

Добавки ми трябват. С глюкозамин.