Jump to content
BulForum.com

Онлайн пазаруване

samkijot

Recommended Posts

Някой да е пазарувал скоро от щатите? Искам да купя един хард диск от физическо лице, казва че ще го пише за части с 9.99 цена, но след като е сравнително голям и тежък, ме съмнява, че няма да мине метър?

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Някой да е пазарувал скоро от щатите? Искам да купя един хард диск от физическо лице, казва че ще го пише за части с 9.99 цена, но след като е сравнително голям и тежък, ме съмнява, че няма да мине метър?

Нямам идея кое как става, но края на миналата година пратих втори телефон към бг. Беше айфон 6plus. Писах го, че е книга. Дойде до точен адрес, без митниците и тн. Почнах да с чудя ако аз пращам като физическо лице дали винаги ще е така. Пращал съм и ножове - същата работа. Дали може да изкарам някой лев така :)

Около 10тина, 15 колета или писма такива съм пратил. Няма никакъв проблем и стигат за 7 дни

Edited by DON_CHEFO

Ако го проверят, ще те викнат да им покажеш колко струва наистина /с номер на айтъма или разпечатка от ибей/пейпал/. Колега наскоро мина по тая пътека и наистина не знам на какъв принцип определят коя пратка ще е за митница и ще търсят налози и коя не.

Ако го проверят, ще те викнат да им покажеш колко струва наистина /с номер на айтъма или разпечатка от ибей/пейпал/. Колега наскоро мина по тая пътека и наистина не знам на какъв принцип определят коя пратка ще е за митница и ще търсят налози и коя не.

За по-малките и леки пратки е малко на случаен принцип, в зависимост дали е минала в натоварен период през митницата и на кой колко му се е работело в този момент. :P  Скорошен пример с мои пратки -  от 2 еднакви по големина пакета, изпратени почти по едно и също време от един и същ продавач от щатите, в митницата ми задържаха едната, която минаваше с 1 лев разрешените 30, а другата (която ги минаваше с 2 лева) дойде безпрепятствено..и това не е единичен случай. Що се касае до по-тежките или обемисти пратки - за тях е почти невъзможно да се промъкнат между капките. Другият момент с фактурите е, че без значение ти какво ще представиш, ако изпращачът е написал на CN22 реалната цена, все е тая какво пише на твоите документи...при несъответствие винаги се обмитява на по-високата цена или пък ще те разкарват до 101 и обратно да доказваш пред тях като си влезеш в акаунтите на Пейпал, Ибей или профила си в някой онлайн магазин.

Поръчах си от един американски онлайн магазин хранителни добавки. Уж трябваше да пристигнат за 10тина дена с DHL да ама не. Днес идвам на работа след отпуска и гледам уведомителна бележка от митницата :) Сумата на цялото нещо е 28$ / 50.66лв  Каква е логиката тази пратка да е спряна ? 

Сумата на цялото нещо е 28$ / 50.66лв  Каква е логиката тази пратка да е спряна ? 

Всичко над 30лв подлежи на облагане с ДДС, затова е спряна. Понякога, когато сумата ти е само малко над 30 лв е възможно да минеш метър, но за 50лв митницата ти е 99% сигурна ;)

Каква е логиката тази пратка да е спряна ? 

Това сериозно ли го питаш - след толкова обсъждания точно на тази тема тук? Кажи освен това за кой магазин става дума, понеже за последната година и аз в един щатски вече съм оставил няколкостотин долара и съм наясно за начина на доставките им...пък и ще ти кажа дали продават евтино или се набутваш. ;)

Има за Виден (който винаги се набутва с високи цени) и за други, които хващат първия им попаднал онлайн магазин. :grin:  Като гледам цените са от 1/2 до 2 пъти над тия, на които ги купувам аз ; ако е еднократно, не е от значение, но ако купуваш всеки месец разликата, вече започва да се трупа. Предполагам, че ти хващат и поне $5 пътни, които също влизат в общата сума за ДДС-то, което ще платиш... ;)

P.S. В интерес на истината сега като поразгледах повече продукти, някои от тях (в същата концентрация и брой хапове) са почти на същата цена като в моя сайт, но само някои...останалите са скъпи, а и аз ползвам и други бонуси, та и затова ми идват наполовина. :)

Има за Виден (който винаги се набутва с високи цени)

ХАХАХАХАХ 

Каза птеромисира, дето е вечно изнасилен на митницата от готината лелка с червената коса  :laughing:

Как така каква  е логиката?! DHL винаги ще го прекарат през Митница, особено ако и знаят колко точно струва (отделно че и почти винаги тяхната тарифа е по-висока от границата, а ДДСто е и върху стройността на куриерската услуга)

За моята пратка за $200 бяха уведомили митницата още преди да тръгне от Китай.

Има за Виден (който винаги се набутва с високи цени) и за други, които хващат първия им попаднал онлайн магазин. :grin:  Като гледам цените са от 1/2 до 2 пъти над тия, на които ги купувам аз ; ако е еднократно, не е от значение, но ако купуваш всеки месец разликата, вече започва да се трупа. Предполагам, че ти хващат и поне $5 пътни, които също влизат в общата сума за ДДС-то, което ще платиш... ;)

P.S. В интерес на истината сега като поразгледах повече продукти, някои от тях (в същата концентрация и брой хапове) са почти на същата цена като в моя сайт, но само някои...останалите са скъпи, а и аз ползвам и други бонуси, та и затова ми идват наполовина. :)

Пътните са повече, за къв чеп пък точно от тях ще ми хванат? Има бележка ясно точно написано кое колко е. Цялата пратка е 28$ с доставката(10$) . 18$ са нещата, Какво общо има цената на доставката с цената на артикула и обмитяването? 

В събота ще им дигна скандал :) 

Edited by kotora

Ами май такива са разпоредбите, или поне преди - ДДСто (или пък само мито?)  се дължи И в/у куриерската услуга, обсъждано е и в тази тема мисля.

Логика няма, ама влизат парички в бюджета

vitacost.com е магазина. Набутвация винаги има :D

Другия път си купи нещата от iherb.com ;)

Витакост имат твърда цена за доставка до Бг 10 долара, докато в iherb имаш възможност да избираш различни варианти за доставка и в много случаи ми е излизала безплатна. Освен това пристигат по-бързо, много от стоките са по-евтини и имаш бонуси за всяка покупка. 

разликата е 2лв в момента. И при 2те щяха да ме резнат с митница. ;) сигурно и двата сайта ползват DHL. 

Edited by kotora

И iherb не е правилният избор - него първо го бях видял преди години, но опитът учи. :)

П.П. С горното не възнамерявам да ви давам наклон откъде да купувате - всеки си преценя откъде най му харесва и може ли да си позволи на съответните цени регулярни покупки. :))

И iherb не е правилният избор - него първо го бях видял преди години, но опитът учи. :)

П.П. С горното не възнамерявам да ви давам наклон откъде да купувате - всеки си преценя откъде най му харесва и може ли да си позволи на съответните цени регулярни покупки. :))

Защо не е правилно място ihreb?

Защо не е правилно място ihreb?

Грешно се изразих - не са най-правилните цени за редовно пазаруване много години наред...иначе си продават нормални продукти. :)

Имам предвид, че ако продуктите, които съм закупил досега, ако ги бях купувал от iherb, vitacost или puritan, общата сума за тях нямаше да е към 5-600 долара, а със сигурност хиляда и отгоре, а не смятам в близките години да спирам с добавките, защото купувам не само за мен, но и за близките ми....с доуточнението, че ако пък всичките закупени неща ги бях взел не от щатски сайт, а от BG, тогава със сигурност първата цифра на четирицифрената сума в долари нямаше да е 1, а най-малко 2 или 3...

@Ангеле, не смятам да сецвам ентусиазма на Котора, Нео или някой друг - като са си свикнали да пазаруват от техните си сайтове, ОК...щом могат да си го позволят, аз лично в този момент не мога поради една доста съществена промяна в живота ми отпреди 2 години, за която може би само Дядо Мраз знае и то отчасти. Както и да е, завършвам с това, че без значение откъде се купува, винаги когато човек гълта каквото и да е, трябва да се е уверил, че това дето го гълта е минало всички регулации и изисквания за най-високо качество, понеже ако стане нещо - себе си някакси мога да прежаля, но живота и здравето на жена ми, майка ми и баща ми - не. ;)

Грешно се изразих - не са най-правилните цени за редовно пазаруване много години наред...иначе си продават нормални продукти. :)

Имам предвид, че ако продуктите, които съм закупил досега, ако ги бях купувал от iherb, vitacost или puritan, общата сума за тях нямаше да е към 5-600 долара, а със сигурност хиляда и отгоре, а не смятам в близките години да спирам с добавките, защото купувам не само за мен, но и за близките ми....с доуточнението, че ако пък всичките закупени неща ги бях взел не от щатски сайт, а от BG, тогава със сигурност първата цифра на четирицифрената сума в долари нямаше да е 1, а най-малко 2 или 3...

@Ангеле, не смятам да сецвам ентусиазма на Котора, Нео или някой друг - като са си свикнали да пазаруват от техните си сайтове, ОК...щом могат да си го позволят, аз лично в този момент не мога поради една доста съществена промяна в живота ми отпреди 2 години, за която може би само Дядо Мраз знае и то отчасти. Както и да е, завършвам с това, че без значение откъде се купува, винаги когато човек гълта каквото и да е, трябва да се е уверил, че това дето го гълта е минало всички регулации и изисквания за най-високо качество, понеже ако стане нещо - себе си някакси мога да прежаля, но живота и здравето на жена ми, майка ми и баща ми - не. ;)

Я кажи откъде купуваш ти? Общата сума, която съм дал аз за добавки през годините е пет цифрена, та съм заинтересован винаги от нова информация :) Миналата година си поръчвах от iherb, но гледах да са под 100 лв, (доколкото си спомням) за да не го спрат на митница.

разликата е 2лв в момента. И при 2те щяха да ме резнат с митница. ;) сигурно и двата сайта ползват DHL. 

Не, витакост ползват пощите. В айхърб имаш избор между 3-4 варианта и като цяло доставката е в пъти по-евтина, понякога и безплатна.

Не казвам, че айхърб е най-добрия магазин на света, казвам, че предлагат по-добри условия, в сравнение с витакост.

п.п.: кажи го вече кой е тоя твоя секретен сайт де, 4 човека тръпнем в очакване цял следобед...  :crazy:  Изгризах си ноктите... :D

Той редовно така хвърля фугасни гранати... Това и аз не го харесвам. По-добре не казвай нищо, отколкото да кажеш нещо наполовина... Или като почнеш довършвай. Ха сега на пример какво е станало преди 2 години? 

От де знаеш, че няма да им го кажа на ЛС? Може да си имам причина да не го споменавам пред целия свят...не сайта, а подробностите...

------------------

А иначе по повод тоя ми въпрос, днес си го изясних когато ми дойде бележката от пощите какво има да плащам на митницата - няма мито, само ДДС + таксата за представителство...вярно, пак трицифрена сума, но по-малка. :) За инфо - пратката дойде за 5 дни от Ю.Корея до Пловдив, след това седя още 5-6 дена нейде из митническите складове и накрая трябваха още 6 дена след като упълномощих пощите да ме представляват пред митницата...пак добре, като знам каква е бюрокрация...