lil_stenly Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Нужна ми е програма , която да следи регистрите и какво се е променило в тях след инсталирането на друг софтуер . Не се сещам какъв тип програми извършват подобни дейсноти за да се ориентирам къде да гледам . Ако някой знае някакви програми или точно определен софтуер , да ми каже как се казва или да даде линк към програмата за по-лесно ... дайте ми име и ще си е намеря . п.п. Искам да видя какво точно прави новият касперскай за да не мога да байпасна триал версията вече . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Принципно за realtime следене има програма от Sysinternals , нарича се Regmon. Тя обаче ти листва в реално време какво се случва с регистрите. Случващото се с тях е постоянно и по много, така че това, което ти искаш е нещо като лог на всички промени, за да може да се направи пълен rollback на системата след като някоя програма искаш да я махнеш безследно. Има много такива програми. Вкл. моя стар файруол има такава функция, System Mechanic също я притежава. Общо взето инстала на програма се пуска през него, и той знае какво да следи от съответната инсталираща програма. Защото той не може просто да следи общите промени в регистъра, понеже във всеки момент много процеси ровят по регистрите. Но веднъж инсталиран касперският, след това нищо не можеш да направиш, освен на чист Win да го инсталираш с 'наблюдение' какво мизерства по системата. освен регистрите, вероятно маже файлове по системни директории и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 18, 2008 Author Share Posted July 18, 2008 Човек , когато сменя новата версия на касперскай със старата пак имам 30 дни и после старата с новата , отново имам 30 дни . Преди можеше да байпаснеш програмата от регистрите , но авно от авп са променили нещо и това пак е в регистрите . Искам да го намеря за да направя нов байпас за триала на програмата . Каква е разликата между новата и старата версия в регистрите , че като ги сменяш триал периода да се занулява ... това търся аз сега . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.