Nibelung Posted March 4, 2004 Share Posted March 4, 2004 kogato nyamam NT-boot record na komp.,polzvam 1 chudesna programka:ghostpe (na Norton e) kakvoto i da e stanalo c C:-to,puskam ya pod DOS i mi vyzstanovyava dyala.kogato obache ima NT-boot record,tya ne moje da raboti.Mojete li da mi dadete alternativa ? (neshto kato System Restore-to na XP-to).Vsyshtnost ghostpe-to (700 KB !!!) opravya i Ext2 particii,no ne i Ext3.Ima razni softueri za backup kato DriveImage , NeroBackup , ama ne mogat da vidyat NTDS i Ext dyalovete.moje li nyakoy da mi kaje nyakoy Norton dali ne pravi takova neshto ?Izteglih si ot wareza NortonGhost 8,izvlyakoh mu helpovete,toy pyk rabotel samo sys serverni Windowsi.Ako moje i pone malyk tutorial,che sym podrobnata Mara i ako vzema da si prevejdam,shte otide 1 sedmica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted March 4, 2004 Share Posted March 4, 2004 Тази тема не е ли за WinApzz ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted March 4, 2004 Author Share Posted March 4, 2004 dosta si prav,no ima i Linux dyalove,i programi pod DOS i Linux za tazi cel.ako se naucha s tyah da se opravyam,shte e oshte po-dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted March 4, 2004 Share Posted March 4, 2004 tuk V-Com Partition Commander na mene mi vyr6i 4udesna rabotka ako si s pone 2 os kato linux i 2003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 6, 2004 Share Posted March 6, 2004 Какво имаш в пред вид под NT boor record, NTFS ли? Ако е да, то тогава нещо не правиш както трябва, защото при мен работи от бая време Ghost-a и без проблеми възстановява дяла който е на NTFS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted March 6, 2004 Share Posted March 6, 2004 man dd Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted March 6, 2004 Share Posted March 6, 2004 Какво имаш в пред вид под NT boor record, NTFS ли? Ако е да, то тогава нещо не правиш както трябва, защото при мен работи от бая време Ghost-a и без проблеми възстановява дяла който е на NTFS E da ama zashto ne mu kajesh che posle rychno kopirash NTLOADER i NTDETECT zashtoto kogato pravish gostfile te ne se kopirat tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 6, 2004 Share Posted March 6, 2004 E da ama zashto ne mu kajesh che posle rychno kopirash NTLOADER i NTDETECT zashtoto kogato pravish gostfile te ne se kopirat tam Нищо подобно! Не копирам нито едно от горепосочените. Всичко е в .img файла се разархивира без дертове ЕДИТ: Но това е защото става въпрос за C:\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted March 6, 2004 Share Posted March 6, 2004 Не мога да разбера проблема.....аз също ползвам GhostPE с WinXP. Буутвам с ДОС дискетка, той ми записан /GhostPE/ на D: и правя имидж на C: или зареждам имидж, това е. Каквото е записано на този партитишън го има в имиджа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted March 19, 2004 Author Share Posted March 19, 2004 kogato sym s LILO.ghostpe-to si raboti,a kogato sym s bootrecort na XP-to-NE. inache vinagi slagam 98 na C:,XP na D: na NTFS,taka che ne e ot FS. V tazi vryzka-Norton Ghost imam 6.0 i 2000 ili 2002,no ne sym gi instaliral,zashoto nyamam ser.nomer za tyah-nyakoy moje li da mi kaje za razlikite mejdu tyah i vyarno li e che bachkat bez SN ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Taaa, понеже ми е за първи път (правенето на backup ) все още съм малко объркан. Ще се радвам на добри съвети. Проблема е следния: Преди няколко дена си взех нов компютър (забравих да се изфукам в "Тя и той" )и се наложи преинсталация на windows. Но преди това направих backup файл с уиндоуса на цялото С: и понеже имам и Линукс (SUSE 10.2), копирах цялото С: и там. Но backup-a беше с инсталация при която бях на FAT32, a сега преминах на NTFS. Oпитах да копирам всичко през линукса, обаче забравих, че на NTFS не иска да трие ( ). След това пробвах да ги възстановя с бакъпа. Добре, възстанови всичко, обаче програмите ми не работят, a тези които работят не са описано в Add/Remove Programs и следва отново едно дълго възстановяване за което още не съм събрал достатъчно кураж и време. И май си е заделил място за 2 уиндоус инсталации, съдейки по Defragment tools. А при стартиране на уиндоуса ми вади съобщение, че нещо си липсвало и трябва да си инсталирам .NET Framework. Това е май , възможно най-накратко. Въпроса ми е къде сгреших? Трябваше ли да използвам някоя друга програма за бекъп, която да пази и регистри и темподобни? И няма ли някоя програма за линукс, която да може да трие на NTFS и изобщо мога ли вече да си възстановя всичко както си беше преди или вече е късно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Мога да ти дам съвет само в частта "Трябваше ли да използвам някоя друга програма". От много време ползвам Acronis True Image (преди нея съм пробвал поне 5 други подобни) - благодарение на нея забравих що е нова инсталация или преинсталация на OS. Директна снимка, без значение дали си на FAT(32) NTFS...доколкото знам и с Линукс дялове се справя. След като обаче си с нов компютър, който има друго дъно и други компоненти, не е за препоръчване да качваш старите регистри - в случая най-добре се почва отново всичко. Иначе за бекъп на дял, който не е системен няма проблеми....то и с copy/paste даже става при добро желание... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Искаш да направиш бакъп на мастър буут рекорда или като цяло имидж на харда . Ако е за имидж ще кача последното хиренс буут цд и това ще оправи проблема . А , за мастер буут рекорда изпробвай програмата тест диск ... прави бакъп на МБР и поправя такъв . В случея и двете ще ти са от полза . Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Ами по-скоро исках да направя някакъв имидж на С: но май вече е късно. А за МБР се оправих като преинсталирах сусето без формат на home. Четох наляво надясно как да го оправя без преинсталация, ама след няколко спънки реших, че така ще е по-бързо. След като обаче си с нов компютър, който има друго дъно и други компоненти, не е за препоръчване да качваш старите регистри - в случая най-добре се почва отново всичко.Да, но мислех, че ако го възстановя всичко както преди, при рестарт компютъра сам ще почне да ги разпознава. Поне така стана с един хард, с инсталация на Win 98 на него. Е, нищо. Поне главните неща, които са ми необходими работят. Поне така сега мога да се замисля за инсталация на виста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Понеже сега ми се налага да сменям харда, искам да попитам за по-сигурно. Ако сега направя имидж на харда (с Acronis True Image Home 10.0) и преинсталирам уиндоуса на друг хард, ще мога ли след това да възстановя всичко без проблеми? Защото по принцип съм с два, а този на който сега е уиндоуса се налага да го махам. И като си помисля какво ме чака, ми се насълзяват очите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Ако единственото, което ще смениш е харда, не би трябвало да има проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Фюх, една добра новина. Мерси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Днес вече кажи речи цял ден (и вече нощ) си играя с Acronis-а. Всичко до възстановяването върви нормално, но като тръгне да зарежда изведнъж ми дава началния син екран с надпис WindowsXP на него и не иска да продължи нататък. Чаках поне 10 минути докато ми писне. Добре че харда с инсталацията ми е още непокътнат, та надеждите ми още остават. Правих възстановяване първо след прясна инсталация на windows с формат, след това си направих и boot диск на acronis. Загубих вече бройката преинсталации. Някой да има решение по този въпрос? Това да не е защото съм махнал харда на който е била старата инсталация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Абе и аз съм чувал за проблеми с Акрониса, имал някои бъгове в предни версии, но в последните знам че работи добре. Аз с Home версия не работя - именно за тия не-сървърни версии знам че не са много наред, а с Enterprise Server 9, като 2 пъти тествах и възстановяването протече нормално и си работеше всичко. Доколкото знам за Server версиите се отделя повече внимание, ако трябваше да работя на ХР, Акронис нямаше да ползвам, а Ghost, но на сървър ОС не вървят, затва от Акронис съм доволен там. Пробва ли на новия хард да създадеш дял със същия размер като на стария ц: ? Или да изтриеш всички дялове и да оставиш акрониса да прави каквото знае? Виж всички опции при правенето на имидж, да не прескачаш някоя важна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Най-сетне УСПЯХ. След 24 часови мъки, скубане на коси, отчаяни опити за гонене на лошите мисли свързани с компютъра, даване на първа кръв от моя страна и само 4 часа сън, успях. Може би съм попаднал на кофти версия. А може да е било и заради това че имах 2 бад сектора на диска с ОС-а, защото като пробвах пък с norton ghost да направя backup, ми зацикли на 26% и не искаше да продължи. След като си дръпнах най-новата версия (11.8053) всичко стана от първия път. Но преди се опитвах върху работещия дял да сложа backup-a, при което трябваше компютъра да се рестартира и да си го направи под дос (макар че и с boot диска не ставаше). А сега като направих бекъп на С и направо му дадох да го възстанови на Д с отметка, че не желая да слагам друга буква на дяла и като приключи, изключих си компа, махнах си хардчето и стана чудо. Ей, такова щастие не съм изпитвал от както си преинсталирах за пръв път windows-a сам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 Тази седмица си взех нов хард (500 GB ), че стария леко го попрецаках и си възстанових windowsa без проблеми (с версия 11.8053). Но сега като разглеждам файлове и папки на някое CD, ми ги показва с икони на непознати файлове. Иначе си ги чете и си ги отваря и всичко е наред. Защо се получава така? Edit: Оправих се. Преинсталирах с по-нова версия (8101) и поне този проблем изчезна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.