NEFARIOUS Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 Имам лаптоп и съм решил да сложа повечко РАМ. При избора знам, че трябва да се гледа каква е скоростта на шината на процесора - в моя случай е 200 мегахерца. Множителя е 10, но има и някакъв "нисък" множител - 4х. Сега, като избирам РАМ нали е добре да намеря някаква, която има подобна скорост? Сегашния РАМ ми е РС5300, 667, но по моите изчисления би било по-добре да е РС2 6400 ДДР2 800, за да има съотношение процесор-рам 1:1 що се отнася до скорост. Бъркам ли се нещо? В момента имам 2 по 512МБ. Предполагам, че ако имам една плочка РАМ ДДР2 800 и една 667, то тази на 800 няма да работи на макс, така че отпада варианта да си сменя просто едната от двете с 2гб. Харесах си рама, даже и намерих такъв с ЕСС, двугигабайтова плочка на добра цена. Май е по-добре да сложа 2 плочки по 1 гб (така съм чувал), но каква е причината? В сайта намерих само 2гб рамец, а пък ако купя 2 по 2 няма смисъл, защото имам само 32-битов комп и ще познае само 3. Благодаря за помощта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Ако споделиш точния модел на лаптопа си все ще се намери някой доброжелател да ти помогне,но никой няма да започне да гадае и да разтяга локуми. В зависимост от чипсета не се знае дали поддържа дуъл чанел и ДДР2 800Мхц, така че има вероятност ъпгрейда ти да се състои само в повишаване обема на системната памет и то до размера който поддържа конкретния чипсет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted July 18, 2008 Author Share Posted July 18, 2008 Ако споделиш точния модел на лаптопа си все ще се намери някой доброжелател да ти помогне,но никой няма да започне да гадае и да разтяга локуми. В зависимост от чипсета не се знае дали поддържа дуъл чанел и ДДР2 800Мхц, така че има вероятност ъпгрейда ти да се състои само в повишаване обема на системната памет и то до размера който поддържа конкретния чипсет. Мда, на сайта на Нвидия нещо не мога да намеря каквото ми трябва. Чипсета е nVidia nForce 560 с АМД сокет. В момента имам DDR2-SDRAM PC2-5300, която си е дуала чанела. Идеи къде мога да намеря инфо какво поддържа чипсета? http://www.nvidia.com/page/nforce5_specs_amd това е за десктоп само ми се струва, другаде в нета видях това http://www.bulcom2000.com/productbg.php?R=...9hgrl0r1er5doa1 но 4 DDR2 DIMM memory slots (supports up to 16GB memory) (Note 1) Supports dual channel DDR2 800/667/533/400 DIMMs не съотвества, аз си имам 2 слота само. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Преди време си взех 1GB DDR2 800 Super T и за да си начеша крастата платих повече за CL4. В крайна сметка го държа на CL5, защото може да работи на по-висока, честота и така има по-голяма производителност. Сега искам да добавя още 1GB и понеже CL4 е 15-20 лв. по-скъп от CL5 се чудя дали ще има някакъв проблем ако комбинирам стария CL4 с CL5, пак същата марка и пак 800. Новия ще може ли да държи същата честота (~930 MHz), ще заработят ли в двуканален режим (дъното го поддържа) и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.