Godfather Posted March 10, 2004 Share Posted March 10, 2004 ov3rm4n - ще го пробвам като ида на даскало. Само не ми е ясно как точно става филтрацията - явно е че е по сринг от УРЛ-то. И при съвпадение ми вика Forbidden, но не от Евроком мрежата, а от мрежата на МГ-то. Ако можеш да ми ги пообясниш нещата ще съм благодарен . edit: поекспериментирах малко с моя hosts файл - не знаех, че подобно нещо съществува и е възможно Huh, ne bydi tolkova siguren, che tova "Forbidden" idva ot lokalnoto proxy. Ako v LAN na daskaloto imate nqkakvo nai-obiknoveno proxy i celiq traffic minava prez nego, to dori bez da ima ogranicheniq shte ti dava "forbidden", no ot strana na EK Vse pak ima ogranicheniq za polzvaneto na proxy kym warez.ru i v sluchaq kato gledam mai vashiq admin vyobshte nqma vina Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 10, 2004 Share Posted March 10, 2004 Като казах прокси имах предвид номера дето доста хора го правят(вим) - един адрес от ЕК и 10 машини закачени за нет през него. Не правилно се изразих, сори. Рутер, с прозрачно прокси на него. Сещаш се... При това положение форбиден няма да е от уарез сървъра... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 10, 2004 Share Posted March 10, 2004 Takova neshto sam pravil s nai-obiknoveno proksi (wingate). Mozesh da zabranish na userite da poseshtavat adresi po I.P. ili kliuchova duma. Taka ili inache vsiako edno PC minava prez proksito ot kadeto se filtrirat neshtata. Ako admina e zabranil sa kliuchovata duma warez (primerno), to po I.P. mozesh da stignesh do vaprosnia sait, no se nalaga da zameniash dumata warez v adresa pri vsiako klikvane na hiperlink s nuznoto I.P. Ako obache e zabranil i I.P. adresa...... sorry. Neznam dali ima kak da go precakash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 10, 2004 Share Posted March 10, 2004 При това положение форбиден няма да е от уарез сървъра... Ne tochno to wareza, a ot "strajite" pred wareza - ako minavash prez proxy, koeto ne e na EK i ne si izchiztil specifichnite headers, togava si taktichno "otrqzan" ot dostyp do wareza - i tochno tova e mai situaciqta v sluchaq. Ako admina na daskaloto obache si e slojil dopylnitelni zabrani specialno za wareza, tova ne igrae osobeno. I v dvata sluchaq nomera s IP adresa prosto nqma da stane. Tova razbira se e samo v sluchai, che v daskaloto sa pusnali http proxy server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 10, 2004 Share Posted March 10, 2004 ako minavash prez proxy, koeto ne e na EK .... Така де - но нали външния ти интерфейс е с IP от ЕК мрежата - т.е. от гледна точка на стражите ти си от тая мрежа и имаш достъп... До колкото касае достъпа до уарез той ти е разрешен, ако си в тая мрежа... За хедърите си прав, но ми се вижда прекалено или пък аз имам пропуск в багажа и не мога да си го изясня до край - все пак съм си ламе, сега работя върху себе си... Но и така да е - махаш ги. Естествено в случай в МГ-то едва ли някой ученик има възможност де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 10, 2004 Share Posted March 10, 2004 Така де - но нали външния ти интерфейс е с IP от ЕК мрежата - т.е. от гледна точка на стражите ти си от тая мрежа и имаш достъп... До колкото касае достъпа до уарез той ти е разрешен, ако си в тая мрежа... За хедърите си прав, но ми се вижда прекалено или пък аз имам пропуск в багажа и не мога да си го изясня до край - все пак съм си ламе, сега работя върху себе си... Но и така да е - махаш ги. Естествено в случай в МГ-то едва ли някой ученик има възможност де... ov3rm4n, идеята за тази рестрикция е, че по този начин всеки може да си сложи прокси и да даде достъп до уареза на външни за мрежата на ЕК потребители, а това както сам се досещаш не е желателно Разбира се и на това се намира цаката, ама все пак единици са тези, дето ще могат да го направят Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 10, 2004 Share Posted March 10, 2004 Така е. Аз не съм го пробвал, но не виждам пречки да стане това с пускането на прокси за достъп от външни мрежи през абонат на ЕК - поне не от страната на абоната. Изхода от това наистина е ЕК да отрежат всички такива опити за връзки, които идват от проксита работещи на адреси вътре в мрежата на ЕК. Но така ще прецакат именно много от специфичните си абонати - фирмички, училища и подобни... За техния бюджет варианта с прокси си е най-добър за осигуряване на достъп за всички вътре в локалната - през ЕК говорим, разбира се, щото те имат избор - може и друг доставчик да използват (аз бих избрал друг - при положение, че ще ме карат да плащам и за кабелна в офиса си, дето на никой естествено няма да разреша да я гледа)... За това не мисля, че се прави. А е възможно и друго - ЕК да има по-специални отношения с такива специфични абонати, а за всички останали да важи тази рестрикция за която говорим. Един ЕК-админ знае, дет се вика ... Просто трябва да опита пича и ще разбере става или не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 10, 2004 Share Posted March 10, 2004 Един ЕК-админ знае, дет се вика ... Просто трябва да опита пича и ще разбере става или не. Поне имаше такава рестрикция, не ми се занимава в момента да гледам дали е още в сила, но ако зависеше от мен - бих я оставил в действие Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted March 11, 2004 Share Posted March 11, 2004 Вижте, когато задам стринг като - warez и free - ми вади съобщение за Forbidden, но не от мрежата на Евроком, а от мрежата на МГ-то (майла отдолу е на админа от МГ-то). Това го прави и с ФТЛ и с дата-та. А като пиша IP-то (195.161.114.176) влизам в warez-a без проблеми (сваля се с около 7мБ/с). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 абе не знам кво е напраил админа в даскало ама днес спокойно си се рових из warez.ru и си свалях от free-тата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 Shade abe tova viarno li e deto si go napisal 7Mbit/s, 4e shte vzema da se zapisha pak v mg-to da u4a da si pripomniat za men u4itelite , 4e sega vruzkata v TU e po zle i ot dial up Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 4e sega vruzkata v TU e po zle i ot dial up [Offtopic] Цъ, цъ, срам и позор. Ми то в едно ВСИ вече има почти Mbit-ов капацитет, тройно подсигурен и достъпен в целия кампус. Ей тва не мога да го разбера [/Offtopic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 pak offtopic verno bg peeringa e dobre poniakoga, ama za kakvo stava na vapros, kogato reshite da otvorite vunshen site, bedna vi e fantaziata mnogo jalko offtopic end Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 Jorkis Може би не си разбрал но вече и международния ти интерент трябва да е в отлично състояние. Тествай пак и си кажи мнението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 netrootbg, знам какво беше преди 2 дена, ако са го направили вчера или днес може и да е добре, но нет-а и то в сградата не в центъра, а тази дето е на майната си просто е трагедия. Не зная за центъра, но до Лаута е зле Утре ще видя как е и ще кажа, но малко ме съмнява да са го оправили, може пък да са решили да подобрят нещо в тоя университет Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 Jorkis май с теб не се разбрахме. Какви сгради какви центрове ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted March 23, 2004 Share Posted March 23, 2004 Какви пет лева нали ? Ако не знаеш имаме няколко сгради, щото сме много отворени. Една полусрутена сграда, бивша болница, в която едното заведение е кръстено моргата, защото познай намира се там където е била моргата Намира се до старата сграда на ПУ. Там няма да ви казвам, че почти няма свястна компютърна техника (то май изобщо няма такава). Друга сграда имаме до лаута, там обикновено караме всички упражнения. Там техниката (в две стаи) е по-добре, но нета е много зле и последната сграда е в центъра, тази новата, но ние почти нищо нямаме там и нямам наблюдения върху нета. Та това, което знам е за тази в Лаута Дано сега си ме разбрал, че иначе ще трябва да вадя картите на пловдив и да обяснявам нагледно Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 24, 2004 Share Posted March 24, 2004 Аз ти говорих като домашен потребител, но щом ползват евроком трябва и за тях да е добре. Друг е въпроса колко са кадърни някой хора и как си настройват мрежата. Като чета описанията май за ТУ говориш . И аз тях имам предвит . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.