Jump to content
BulForum.com

kak da

LaN

Recommended Posts

ami napraih edin insert file za bazi danni ,ma go praih ne y nas. za sajelenie kato go save-vah ,mai ne sam promenil opciata da se save-ne kat ANSI (za encoding stava na vapros) i sega y nas ne moga da si go raz4eta :blink: . na mestata deto mashe kirilica,sega sa " ? " (vapros4eta) :angry: niakoi znae li takava programa za prekodirane na takiva tekstove ? imashe predi vreme edna,polzval sam ia,ma zavbraih kak se kazvashe ? kajete pls,4e teksta e dosta dylyg ,a ne mi se vavejda si4ko otnovo.

eto go : tova e

sami razbirate ,4e e samo fragment ,no nadiavam se niakoi da pomogne.

С така приложения текстов файл нищо не може да се направи. Ако трябва да формулирам нещо като правило, то би гласяло, че веднъж превърнат ли се във въпросителни знаци, връщане назад няма! Ако го отвориш в hexadecimal view, ще видиш, че всички въпросителни са байтове = 3F. Няма начин някоя програма да отгатне какво е имало там преди да станат 3F.

Може ли отново да кажеш какво точно си направил - в коя програма си го писал, под каква ОС, като какво си го съхранил, и евентуално да качиш оригиналния файл?

ami pisah go v Notepad-a,pod XP ,sahranen e kato *.txt file i tova vsashtnost si e 4ast ot originalnia fail .

abe tova prekodirane stava,pravih go vednaj (pak biah sgafil po toia na4in ) ,no za sajelenie go pravih na PC-to na edno priatel4e - toi imashe takava programa ,ma ve4e sam zabravil kak se kazvashe :blink: a niama kak da go pitam,4e zamina sas svoite za US -spe4eliha zelena karta.

originalnia fail ne moga da ka4a:)))) tova e samo 4ast ot nego za da imate nagledeno predstava za kakvo de fakto stava na vapros i taka nadiavam se da pomogne niakoi,4e goliamo pisane pak shte stava ina4e :cry

a tova e direktno ot inserta za koito stava na vapros : eto i vtora 4ast

abe tova prekodirane stava

Аз не казвам, че прекодиране между ASCII/ANSI и Unicode е невъзможно. Но ако и оригиналния файл е с въпросителни, даже и да го прекодираш те пак ще си останат въпросителни. Аз лично ползвам UltraEdit, ако не ми вярваш за горното - пробвай.

da,po princip e taka,saglasen sam .

no predi - pak ot originalnia fail -stana (pak biaha s ? )

nomera e ,4e tezi stoinosti na '?' sa pisani na kirilica i to sa vkarani vtori4no - na povtorna obrabotka -samo te .

Програмата, за която говорите, се казва Shtirlitz - точно за такива манипулации е.

Но както казва DeZoeker, щом веднъж запишеш файла с въпросителните, повече от ясно е че е загубено, друг е въпроса, ако само така се показва файла (с въпросителни) а иначе самия файл не е повреден. Но това е по-рядко, в повечето случаи се виждат или квадратчета, или хаос от странни и неразбираеми символи.

da,pove4e ot iasno mi e,no vse pak stava - probvano e i predi ,koeto za sajelenie sega ne stava po pri4ini,koito ve4e saobshtih po-gore :)

mnogo mersi na karaman za programata :) shte vi saobshtia rezyltatite v ponedelnik,ako vi interesyva,zashtoto togava shte ia probvam na originalnia fail - koito e na mashinata na koiato go pravih .

mersi na vsi4ki za pomoshta :)

mersi mnogo karaman !!!!!!!!!!!

ako znaesh kolko pisane mi spesti s tvoiata programa!!!!! :D

probvah ia na originalnia fail na mashinata i vsi4ko stana 6 !! :))))

bezkraino sam ti blagodaren ! :woot

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...