lwl Posted March 3, 2004 Share Posted March 3, 2004 Тъй като преди един месец случайно си изтрих windows-а без да искам и се чудех какви peer2peer програми има за линукс, сега намерих нещо, което може би ще заинтересува user-ите, които искат да свалят каквато си поискат музика, но не знаят с каква програма да го направят под линукс. Това, което открих е pysoulseek - известната windows-ка програма във версия за линукс... На мен ми върши чудесна работа и съм много доволен... Желаещите могат да я дръпнат от тук. Освен за посочените в сайта дистрибуции я има още за Suse и FreeBSD - само малко трябва да се разтърсите. Пробвайте я, няма да сбъркате ни най-малко ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 3, 2004 Share Posted March 3, 2004 Честно казано Nicotine вероятно ще ти хареса много повече: http://nicotine.thegraveyard.org/ За разлика от програмата на alexbk Nicotine се update-ва много често и освен това: I would like to cease the active development of pyslsk after version 1.2.4. This means that I will keep doing bugfixes and protocol compatibility fixes, and perhaps integrating patches that people send me, but no new features will be added by me. There are numerous reasons for that. Ако някой има въпроси около инсталацията на PySlsk и Nicotine и не открива отговрите на горните два сайта нека потърси тук: http://slskboard.savagenews.com/index.php?showforum=12 ^^ официалният soulseek форум, категория за Linux и MAC client-и. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted March 3, 2004 Author Share Posted March 3, 2004 незнайно защо, имам registered user там и не мога да поствам нищо, нито да създавам нови теми, имаш ли представа защо се получава така ? edit: и от pyslsk съм доволен засега, гледах snapshot-и на никотин и просто оставам изумен, програмката си я бива, ще си я сваля да я пробвам, мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 3, 2004 Share Posted March 3, 2004 незнайно защо, имам registered user там и не мога да поствам нищо, нито да създавам нови теми, имаш ли представа защо се получава така ? edit: и от pyslsk съм доволен засега, гледах snapshot-и на никотин и просто оставам изумен, програмката си я бива, ще си я сваля да я пробвам, мерси Гледам, че няма причина да изпитваш такива проблеми. В първата категория не можеш да постваш теми, защото нямаш права. Там само админи и модераотри могат да постават теми. Иначе всички могат да отговарят. В останалите вече не би трябвало да имаш рестрикции. Пробвай пак и ми кажи точната грешка, която получаваш за да видя какво точно е проблемно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted March 3, 2004 Author Share Posted March 3, 2004 пробвам се аз да инстална nicotine ама нещо не става още от първия ред ... lwl@217-10-248-228:~/downloads/nicotine-1.0.7> python setup.py --prefix=/usr/nictoineTraceback (most recent call last): File "setup.py", line 13, in ? from distutils.core import setup ImportError: No module named distutils.core незнам как да го оправя, имаш ли идеи, а с форума се оправиха работите edit: distro - SuSE 9.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted March 3, 2004 Share Posted March 3, 2004 kazaa s wine ne trygva li be ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 3, 2004 Share Posted March 3, 2004 Shiro, плс без несериозни изказвания. lwl, прочети faqs, readmes, виж теми във форума и ако нищо не помогне ще чета и аз и ще видим дали ще мога да помогна. Иначе не съм инсталвал Nicotine досега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted March 4, 2004 Author Share Posted March 4, 2004 Ами прочетох малко инфо, и не виждам защо не ми намира тоя модул, като го има почти на всяка дистрибуция дори на SuSE ... Прочетох за info и във forum-а ама никой нищо незнае ... Видях, че един човек има същият проблем като мен, но никой не му е отговорил досега, чудя се какво да правя! Нямам спешна нужда от nicotine тъй като pyslsk бачка чудесно засега ! Вси4ко му е okey, но все пак каквото и да инстална и колкото и много програми да има в SuSE пак се изкушавам да пробвам нови и нови неща, ще е добре ако можеш по някъв начин да ми помогнеш, мерси предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 4, 2004 Share Posted March 4, 2004 SuSE 9 с каква версия на Python е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted March 4, 2004 Author Share Posted March 4, 2004 python ver 2.3+, ако можеш да ми помогнеш ще е супер, ако не просто кажи :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rangy Posted May 1, 2004 Share Posted May 1, 2004 python ver 2.3+, ако можеш да ми помогнеш ще е супер, ако не просто кажи :] А защо не направиш, както съветват хората в INSTALL? Разпакетираш tar.gz-то в която директория си харесаш (примерно аз си слагам пакетите в /usr/local/) и после стартираш никотина с "python ./nicotine" Аз съм FedoraCore 1 и нямам никакви проблеми - тръгва и пее. Направи си един symlink в /usr/bin и си готов. Само за гъдел: Опитах се да направия rpm пакет - няма грижи, пакета става, но при опит да го инсталирам се почнаха едни зависимости........няма pygtk, няма python-modyles и т.н.... Гадост! Иначе програмата си върви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted May 1, 2004 Author Share Posted May 1, 2004 nicotine отдавна ми тръгна и толкова много работих насвалих с него, просто не е истина темата е много стара, мисля, че някой трябва да я затвори вече, btw пробвай DC++ я има за линукс под името DC-GUI-QT... ако се интересуваш от p2p програми, иначе мерси ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Ми и аз са фанах да си сложа nicotine. Свалих сичко възможно най-ново: nicotine-1.0.8rc1.tar.gz gtk+-2.4.9.tar.gz pygtk-2.3.97.tar.gz psyco-1.2-src.tar.gz И уж сичко си слагам както трябва и: shiro@tiger:~/nicotine$ ls CHANGELOG PKG-INFO encode_bitmaps.py pynicotine/ COPYING README files/ setup.cfg INSTALL README.import-winconfig img/ setup.py KNOWN_BUGS TODO languages/ MAINTAINERS TRANSLATORS nicotine* MANIFEST build/ nicotine-import-winconfig* (аз си копирах съзададените две бинарита в сорса щото нали тъй или иначе оттам пише да се пуска програмата...) shiro@tiger:~/nicotine$ python ./nicotine Can not find required PyGTK. The current search path is ['/home/shiro/nicotine', '/usr/lib/python23.zip', '/usr/lib/python2.3', '/usr/lib/python2.3/plat-linux2', '/usr/lib/python2.3/lib-tk', '/usr/lib/python2.3/lib-dynload', '/usr/lib/python2.3/site-packages'] а пък тва PyGTK го инсталирах 100 пъти на всевъзможни места. Къде бъркам ? EDIT: Slack 10.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted October 9, 2004 Author Share Posted October 9, 2004 Ми и аз са фанах да си сложа nicotine. Свалих сичко възможно най-ново:nicotine-1.0.8rc1.tar.gz gtk+-2.4.9.tar.gz pygtk-2.3.97.tar.gz psyco-1.2-src.tar.gz И уж сичко си слагам както трябва и: shiro@tiger:~/nicotine$ ls CHANGELOG PKG-INFO encode_bitmaps.py pynicotine/ COPYING README files/ setup.cfg INSTALL README.import-winconfig img/ setup.py KNOWN_BUGS TODO languages/ MAINTAINERS TRANSLATORS nicotine* MANIFEST build/ nicotine-import-winconfig* (аз си копирах съзададените две бинарита в сорса щото нали тъй или иначе оттам пише да се пуска програмата...) shiro@tiger:~/nicotine$ python ./nicotine Can not find required PyGTK. The current search path is ['/home/shiro/nicotine', '/usr/lib/python23.zip', '/usr/lib/python2.3', '/usr/lib/python2.3/plat-linux2', '/usr/lib/python2.3/lib-tk', '/usr/lib/python2.3/lib-dynload', '/usr/lib/python2.3/site-packages'] а пък тва PyGTK го инсталирах 100 пъти на всевъзможни места. Къде бъркам ? EDIT: Slack 10.0 <{POST_SNAPBACK}> Щом си на slack 10 можеш да си свалиш от linuxpackages.net пакетите в реда: pygtk pyogg pyvorbis python-gnome2 nicotine сваляш и инсталираш и имаш nicotine свали си и museeq ако искаш http://nicotine.thegraveyard.org -> там има линк за него интересен е, но никотин е по-добър Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 Хъхъ Аз дръпнах само pygtk и nicotine от там (не за друго, ми другите ги нямаше) и то зе че тръгна. Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rangy Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 Тъй като преди един месец случайно си изтрих windows-а без да искам и се чудех какви peer2peer програми има за линукс, сега намерих нещо, което може би ще заинтересува user-ите, които искат да свалят каквато си поискат музика, но не знаят с каква програма да го направят под линукс. Това, което открих е pysoulseek - известната windows-ка програма във версия за линукс... На мен ми върши чудесна работа и съм много доволен... Желаещите могат да я дръпнат от тук. Освен за посочените в сайта дистрибуции я има още за Suse и FreeBSD - само малко трябва да се разтърсите. Пробвайте я, няма да сбъркате ни най-малко ! <{POST_SNAPBACK}> Поста е стар, ама що да се трие, ако има какво да се напише по темата.... Примерно аз намерих "най-добрия" torent client: http://azureus.sourceforge.net/ Ако го видите - ще разберете.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 rangy ще пробвам тоя клиент, ама тия torrents нещо не са ми по-вкуса nicotine си ме кефи а btw Shiro в slsk има канал дето се събираме българи -> BULGARIA /с големи букви/ влез следващия път като се connect-неш. Аз съм с ник: drumh3ad и вися постоянно вътре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.