Jump to content
BulForum.com

Честит 3-и Март

groover

Recommended Posts

Споко, аз нямам зор по специалността да работя стриктно ;) Ако не с тъговско( корпоративно ), то с някакво бизнесче ще се хвана.Хляба ти си е в твоите ръце ;)

И още едно пожелание

Н3ка бъдем ист. българи...

[09:09:16] Kostadin Delijhanski says: и се накопаем като прасета/мотики/кирки и т.н.

[09:10:19] Х says: и понеже руснаци са ни освободили да се нарежем като казаци

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Честит да ни е празника, и нека не забравяме делата на дедите ни.

Това не е просто една дата, нека се сещаме и за хората които за довели до това.

Те са ВЕЛИКИ хора , нека не потъпкваме паметта и делата им !

Честито празник на всички и нека не позволяваме да се повтори.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !

Как ще коментирате изказването на Бойко Борисов за отмяна на празненствата по случай 3-ти март заради пожара във влака онзи ден?

Как ще коментирате изказването на Бойко Борисов за отмяна на празненствата по случай 3-ти март заради пожара във влака онзи ден?

Kato typi dumi na typ chovek. :angry:

Chestit praznik na vsicki bulgari po sveta.

Честит празник!

Grimjaur, няма нищо тъпо да бъдеш съпричастен в скръбта на хората, които са изгубили близък човек по един абсолютно нелеп начин.

Празнични концерти на фона на тази трагедия е абсолютна профанщина.

И никой не е казвал да не се отбелязва 3-ти март...

За да можем днес да празнуваме 3 март, са умряли хиляди хора. Мисля, че заслужават да почетем празника както си му е реда!

как да го коментирам? Grimjaur, го е изкоментирал доста точно :angry1 реакцията ми беше идентична с неговата :angry:

иначе честит празник на всички българи!

Интерестно ми е кой как е отбелязал празника.За да не отварям нова тема ,който иска да напише тук.:) Аз лично карах,а един приятел развяваше бясно знамето и така няколко часа из града. :)

Съгласен съм с Борисов. Днес ще празнуваме - утре ще плачем - тъпия човек е Първанката. Траура си е траур. 3-ти март ще го има и вовеки. Просто някои хора не са губили близки хора да знаят какво е. Не ти се живее, не да празнуваш.

Както и да е - Честит ви 3-ти Март. Празнувайте на несъществуващ празник.

Да живее България, нека никога не се отказваме от Родопите, нека те не бъдат българското Косово! Честито на всички, които се чувстват българи :bgrin: :happy:

Съгласен съм с Борисов. Днес ще празнуваме - утре ще плачем - тъпия човек е Първанката. Траура си е траур. 3-ти март ще го има и вовеки. Просто някои хора не са губили близки хора да знаят какво е. Не ти се живее, не да празнуваш.

Както и да е - Честит ви 3-ти Март. Празнувайте на несъществуващ празник.

тоя инцидент стана преди няколко дена, адски ми е любопитно що от всички възможни дни трябваше точно на 3ти март да се прави траур?

Честит 3-ти март на всички! За съжаление стана и нещо много лошо. Умряха хора. И то по нелеп начин. Лошото е, че и да се отмени празника и да се обяви национален траур все тая. Нищо няма да върне тези хора. Защо ли обаче ми се струва, че политиците пак използват случая да трупат дивиденти. Лично мое мнение е, че не трябва да се отменя такъв празник, но би било добре да се почете по-скромно. Все пак за свободата на България много хора са дали жовота си и те заслужават да бъдат почетени.

Айде да ни е честит празника и пожелавам много здраве за всички българи , а за случея с отменянето на празника ... не ми се коментират такива неща или просто си карайте по темата с честитките за пазника .

:laughing:

Честит празник на всички БЪЛГАРИ !!

Малко късно ,но се връщам сега от Шипка :D ,

а там всичко е спокойно ;) вече!

тоя инцидент стана преди няколко дена, адски ми е любопитно що от всички възможни дни трябваше точно на 3ти март да се прави траур?

Щото така се е случило. Виж че до вчера не се знаеше точния брой на жертвите. А 3-ти март е просто една дата. Свободата на България не е постигната с подписването на Санстефанския мирен договор, а с пролятата от предците ни кръв.

ЗА 3 МАРТ МЪЛЧАНИЕ ВМЕСТО САЛЮТИ

България посреща 3 март - най-българския празник, застигната от страшна трагедия. Овъглените във влака тела на нашите знайни и все още незнайни сънародници стоят като зловещи въпросителни. Като онези въпросителни, които Апостола постави в тефтерчето си след обръщението "Народе???".

През последните години България записа в историята си своите Черни Коледи със стъпканите в дискотека „Индиго" деца и загиналите войници в Кербала, своя Черен Гергьовден с първите смъртни присъди на медиците ни в Либия, своя Черен Великден със загиналите деца в Лим. Преди десетина години един министър-председател игра хоро в деня, когато 14 войници изгоряха в камион на пътя.

Тази година е почернен и националният празник 3 март. Не е ли знак това, че сме големи грешници?

И не е ли нашият грях, че всички ние - от най-малкия човек до най-големия в държавата - продължаваме да живеем в безхаберие към нашите отговорности, продължаваме да търпим мизерията в човешката ни дейност.

Днес едни българи, едно държавно ръководство, ще празнува, когато други българи ще оплакват своите най-близки, осветили нощта като пламнали факли в заключените вагони във влака София-Кардам. За да има национален празник, трябва да има нация. Но това не е нищо друго освен единство и съпричастност на всички хора и в радостта, и в мъката.

Държавата може да бъде щастлива само ако е създала условия всеки неин гражданин да бъде щастлив. Може би точно затова една друга държава е записала правото на щастие за гражданите си в своята конституция.

Да оставим на съвестта на управляващите националните празненства и националния траур за загиналите българи във влака. За да бъдем истинска нация обаче, нека на този 3 март да запалим по една свещичка за душите на нашите невинно загинали сънародници и да помълчим. Тъкмо ще почетем душите и на онези, които осъзнато загинаха за свободата на държавата ни. Но едва ли за такава държава…

Поклон пред светлата ви памет! И ако на 3 март там, отгоре, чуете салюти, просто приемете, че са само във ваша чест. Останалото е мълчание. Всичко друго би било грях за нас, живите.

В. Монитор

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...