Jump to content
BulForum.com

Електронен уред против комари

Recommended Posts

Искам да си закупя електронен уред против комари.

Накратко казано знам как работят, ако е само една честота комарите свикват, а ако е променлива това няма да се случи и би трябвало да ги прогонва винаги.

Искам някой ако има такова устройство да сподели мнението си за него дали е ефективно, защото съм чувал противоречиви мнения, било то от рода на "не работи, хапят ме" или "като го включа се залепват на отсрещната страна"

Мисля да си закупя нещо подобно:

http://globol-bg.com/index.php?lang=3&...page=3&id=2

за първи път чувам за такова "нещо" и ми е интересно дали наистина е функционално ...

Има едни лампи, които съм виждал, мисля че са УВ и имат решетка под високо напрежение която трепе всякакви летящи насекоми. Дразнещото е че всеки път като се забие някоя летяща "буба" в тях се чува нещо като пукане. Интересувам се дали знаеш нещо повече за тях. Като например къде ги продават ... цени и пр.

за първи път чувам за такова "нещо" и ми е интересно дали наистина е функционално ...

Има едни лампи, които съм виждал, мисля че са УВ и имат решетка под високо напрежение която трепе всякакви летящи насекоми. Дразнещото е че всеки път като се забие някоя летяща "буба" в тях се чува нещо като пукане. Интересувам се дали знаеш нещо повече за тях. Като например къде ги продават ... цени и пр.

И за тези лампи съм чувал, но не знам до колко са безопасни за хората например, някой случайно ако бръкне :blink: , макар че може и да са с по-малък ампераж.

Това устройство за което направих запитване се продава на доста места, има и различни схеми за "направи си сам", виждал съм в Бриколаж например, цените варират от 10 до 30 лева, но не знам дали тези от 10 лева са с променлива честота. Ако е една честота която не се променя, комара привиква с нея и уреда става неефективен.

Направо си купи "таблетки"(незнам дали точно така се наричат) RAID цената е в порядъка на 50ст.,и едно устройство което се включва към контакта и в него се слагат таблетките (струва макс. 10лв.) и ще забравиш за комарите,аз във нас съм с такова.

Направо си купи "таблетки"(незнам дали точно така се наричат) RAID цената е в порядъка на 50ст.,и едно устройство което се включва към контакта и в него се слагат таблетките (струва макс. 10лв.) и ще забравиш за комарите,аз във нас съм с такова.

Наясно съм и с това устройство, имам такова, но си търся нещо по-малко и компактно

Наясно съм и с това устройство, имам такова, но си търся нещо по-малко и компактно

Ами по-принцип незнам за какво се сещаш,но това е доста малко :),горе-доло на половината на едно зарядно за GSM.

Ами по-принцип незнам за какво се сещаш,но това е доста малко :),горе-доло на половината на едно зарядно за GSM.

Моето е доста по-голямо (това с лентичките) - някъде Ф100 и трябва да се поставя хоризонтално, а уреда който искам да си взема- електронния, e колкото зарядно за телефон и може да се включва и във вертикално положение и като цяло е по-компактно и удобно за транспортиране.

Moето устройство върши работа, но ми трябва по-малко.

005876229.jpg

Моето е доста по-голямо (това с лентичките) - някъде Ф100 и трябва да се поставя хоризонтално, а уреда който искам да си взема- електронния, e колкото зарядно за телефон и може да се включва и във вертикално положение и като цяло е по-компактно и удобно за транспортиране.

Moето устройство върши работа, но ми трябва по-малко.

005876229.jpg

Това на снимката е доста стар модел явно,мойто в нас няма кабел, а се включва директно към контакта и е доста по-малко...жалко,че няма с какво да ти го снимам.Абе общо взето,на половина от размера на един нормален ГСМ( :) просто не се сещам как по друг начин да ти го опиша ) . Върши идеална работа,спя си на отворена врата :)

P.P. Поразпитай по аптеките(май от там си го купувах),според мен си е максимално малко

а защо не провери в някои голям магазин или в аптека , в абсолютно всички аптеки има такива устройства а твоето е сигурно едно от първите създавани ;)

а защо не провери в някои голям магазин или в аптека , в абсолютно всички аптеки има такива устройства а твоето е сигурно едно от първите създавани ;)

Замисъла на това което съм написал най-горе се разми.... Знам къде се продават, знам колко пари струват, интересуваше ме ако някой има електронния вариант да сподели дали е ефикасно.

П.С. Относно моя вариант който имам в момента - да, наистина е отпреди доста години, ползвал съм го малко и съм доволен от него, но ме интересува работоспособността на по-новите технологии

Замисъла на това което съм написал най-горе се разми.... Знам къде се продават, знам колко пари струват, интересуваше ме ако някой има електронния вариант да сподели дали е ефикасно.

нямат ефект ел. у-ва който гонят комари

аз бях купил едно такова от Конрад и

даже се учудих че ги привлича,а би трябвало да ги гони

уж ефекта бил ел. зумер да имитира звук на мъжки комар

но едва ли се получава и дали въобще теорията е правилна

незнам,но ефект няма

:)

Благодаря за точния отговор, точно такъв очаквах от някой да пише, за да ми кайе дали е ефикасен уреда или не. Значи в крайна сметка да не си купувам такъв уред.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...