kennyg Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Искам да си закупя електронен уред против комари. Накратко казано знам как работят, ако е само една честота комарите свикват, а ако е променлива това няма да се случи и би трябвало да ги прогонва винаги. Искам някой ако има такова устройство да сподели мнението си за него дали е ефективно, защото съм чувал противоречиви мнения, било то от рода на "не работи, хапят ме" или "като го включа се залепват на отсрещната страна" Мисля да си закупя нещо подобно: http://globol-bg.com/index.php?lang=3&...page=3&id=2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 за първи път чувам за такова "нещо" и ми е интересно дали наистина е функционално ... Има едни лампи, които съм виждал, мисля че са УВ и имат решетка под високо напрежение която трепе всякакви летящи насекоми. Дразнещото е че всеки път като се забие някоя летяща "буба" в тях се чува нещо като пукане. Интересувам се дали знаеш нещо повече за тях. Като например къде ги продават ... цени и пр. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted July 15, 2008 Author Share Posted July 15, 2008 за първи път чувам за такова "нещо" и ми е интересно дали наистина е функционално ... Има едни лампи, които съм виждал, мисля че са УВ и имат решетка под високо напрежение която трепе всякакви летящи насекоми. Дразнещото е че всеки път като се забие някоя летяща "буба" в тях се чува нещо като пукане. Интересувам се дали знаеш нещо повече за тях. Като например къде ги продават ... цени и пр. И за тези лампи съм чувал, но не знам до колко са безопасни за хората например, някой случайно ако бръкне , макар че може и да са с по-малък ампераж. Това устройство за което направих запитване се продава на доста места, има и различни схеми за "направи си сам", виждал съм в Бриколаж например, цените варират от 10 до 30 лева, но не знам дали тези от 10 лева са с променлива честота. Ако е една честота която не се променя, комара привиква с нея и уреда става неефективен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted July 15, 2008 Share Posted July 15, 2008 Направо си купи "таблетки"(незнам дали точно така се наричат) RAID цената е в порядъка на 50ст.,и едно устройство което се включва към контакта и в него се слагат таблетките (струва макс. 10лв.) и ще забравиш за комарите,аз във нас съм с такова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted July 15, 2008 Author Share Posted July 15, 2008 Направо си купи "таблетки"(незнам дали точно така се наричат) RAID цената е в порядъка на 50ст.,и едно устройство което се включва към контакта и в него се слагат таблетките (струва макс. 10лв.) и ще забравиш за комарите,аз във нас съм с такова. Наясно съм и с това устройство, имам такова, но си търся нещо по-малко и компактно Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 Наясно съм и с това устройство, имам такова, но си търся нещо по-малко и компактно Ами по-принцип незнам за какво се сещаш,но това е доста малко ,горе-доло на половината на едно зарядно за GSM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted July 16, 2008 Author Share Posted July 16, 2008 Ами по-принцип незнам за какво се сещаш,но това е доста малко ,горе-доло на половината на едно зарядно за GSM. Моето е доста по-голямо (това с лентичките) - някъде Ф100 и трябва да се поставя хоризонтално, а уреда който искам да си взема- електронния, e колкото зарядно за телефон и може да се включва и във вертикално положение и като цяло е по-компактно и удобно за транспортиране. Moето устройство върши работа, но ми трябва по-малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 Моето е доста по-голямо (това с лентичките) - някъде Ф100 и трябва да се поставя хоризонтално, а уреда който искам да си взема- електронния, e колкото зарядно за телефон и може да се включва и във вертикално положение и като цяло е по-компактно и удобно за транспортиране. Moето устройство върши работа, но ми трябва по-малко. Това на снимката е доста стар модел явно,мойто в нас няма кабел, а се включва директно към контакта и е доста по-малко...жалко,че няма с какво да ти го снимам.Абе общо взето,на половина от размера на един нормален ГСМ( просто не се сещам как по друг начин да ти го опиша ) . Върши идеална работа,спя си на отворена врата P.P. Поразпитай по аптеките(май от там си го купувах),според мен си е максимално малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 а защо не провери в някои голям магазин или в аптека , в абсолютно всички аптеки има такива устройства а твоето е сигурно едно от първите създавани Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted July 16, 2008 Author Share Posted July 16, 2008 а защо не провери в някои голям магазин или в аптека , в абсолютно всички аптеки има такива устройства а твоето е сигурно едно от първите създавани Замисъла на това което съм написал най-горе се разми.... Знам къде се продават, знам колко пари струват, интересуваше ме ако някой има електронния вариант да сподели дали е ефикасно. П.С. Относно моя вариант който имам в момента - да, наистина е отпреди доста години, ползвал съм го малко и съм доволен от него, но ме интересува работоспособността на по-новите технологии Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Замисъла на това което съм написал най-горе се разми.... Знам къде се продават, знам колко пари струват, интересуваше ме ако някой има електронния вариант да сподели дали е ефикасно. нямат ефект ел. у-ва който гонят комари аз бях купил едно такова от Конрад и даже се учудих че ги привлича,а би трябвало да ги гони уж ефекта бил ел. зумер да имитира звук на мъжки комар но едва ли се получава и дали въобще теорията е правилна незнам,но ефект няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted July 21, 2008 Author Share Posted July 21, 2008 Благодаря за точния отговор, точно такъв очаквах от някой да пише, за да ми кайе дали е ефикасен уреда или не. Значи в крайна сметка да не си купувам такъв уред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.