gadniqt Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Някой ако знае къде да си махна гадният катализатор да споделя .И дали могат да ми сложат резонно гърне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Защо искаш да си махнеш катализатора? За да ти работи по "звучно" двигателя ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 Отиваш на ул.Родопи номер 13,"харесват ти" по каталог подходящо гърне и през една пряка(ще те упътят на място)ти го сменят Телефона на гърнетата е : 624198/0898699159,а на майстора:0896287837 (Бисер Димитров се казва човека и е много свестен) Между другото,самият катализатор струва парички,да не вземеш да го хвърлиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted July 4, 2008 Author Share Posted July 4, 2008 Отиваш на ул.Родопи номер 13,"харесват ти" по каталог подходящо гърне и през една пряка(ще те упътят на място)ти го сменят Телефона на гърнетата е : 624198/0898699159,а на майстора:0896287837 (Бисер Димитров се казва човека и е много свестен) Между другото,самият катализатор струва парички,да не вземеш да го хвърлиш Мерси,знам че струва пари . Tо не че е кой знае колко сложна дейност,но имало няква ламбда сонда или нещо от сорта и затова по-добре при специалист да ида . @@@Ferante - махането не е "За да ти работи по "звучно" двигателя" поне не ми е това идеята(макар че ще бучи повече ),има си доста плюсове от махането.Все пак ми е на 15 годинки и вече недейства по предназначение,а само пречи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 само да не се вържеш на заварчика, че да ти сложи само тръба е по-добре, щото ще усетиш звука на жигулата после :> и наистина, стискай си катализатора, щото очите ще му изкапят за него да ти го вземем ;") Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 @@@Ferante - махането не е "За да ти работи по "звучно" двигателя" поне не ми е това идеята(макар че ще бучи повече ),има си доста плюсове от махането.Все пак ми е на 15 годинки и вече недейства по предназначение,а само пречи. Не претендирам, че разбирам от катализатори, но би ли сподел с какво пречи? И не е ли обвързан с навъртяните км, а не с годините или греша? Ако е възможно сподели, че ми е интересно Знам, че самия катализатор има слой платина, така че сигурно има някаква стойност - макар и "продухан" Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted July 4, 2008 Share Posted July 4, 2008 90 лв. се изкупували старите катализатори заради платината около 7-9грама.Махнеш ли го в купето замирисва на всичко газ бензин и масло,зависи на какво караш отврат е.Ако пък си мислиш че и разхода ти ще падне, или че ще бяга малко по бързо се лъжеш.Все пак да уважа решението ти да го демонтираш ще те насоча към хора които се занимават с подобни неша в Кършака по бул.Дунав до видеозоната има майстор който се занимава с гърнета и по надолу по улицата(в посока Брезовско шосе) след светофарите пак има гараж в който се занимават с гърнета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted July 5, 2008 Author Share Posted July 5, 2008 90 лв. се изкупували старите катализатори заради платината около 7-9грама.Махнеш ли го в купето замирисва на всичко газ бензин и масло,зависи на какво караш отврат е.Ако пък си мислиш че и разхода ти ще падне, или че ще бяга малко по бързо се лъжеш.Все пак да уважа решението ти да го демонтираш ще те насоча към хора които се занимават с подобни неша в Кършака по бул.Дунав до видеозоната има майстор който се занимава с гърнета и по надолу по улицата(в посока Брезовско шосе) след светофарите пак има гараж в който се занимават с гърнета. Мерси. Иначе относно махането на катализатора,с махането му(поне като чета из форумите ) би трябвало леко по-добре да върви колата(няма какво да е позапушва),относно до разхода едва ли ще падне с нещо значимо. А това за миризмата за първи път го чувам. Общо взето из форумите все положителни мнения има от махането на катализатора. @@@Ferante - Разбира се че километрите(май на ~100 000 тярбва да се сменя),а не годините играят роля.....но моята е на 15 годинки и не си знае километрите и тя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joro Filipov Posted July 15, 2008 Share Posted July 15, 2008 В бившия завод Изгрев на Кукленско шосе, на разклона за Куклен - правят ги на място и както си му е редът. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted July 16, 2008 Author Share Posted July 16, 2008 В бившия завод Изгрев на Кукленско шосе, на разклона за Куклен - правят ги на място и както си му е редът. Мерси,но познати ме разубедиха,все пак темата смятам,че ще свърши на някой работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 Отиваш на ул.Родопи номер 13,"харесват ти" по каталог подходящо гърне и през една пряка(ще те упътят на място)ти го сменят Телефона на гърнетата е : 624198/0898699159,а на майстора:0896287837 (Бисер Димитров се казва човека и е много свестен) Между другото,самият катализатор струва парички,да не вземеш да го хвърлиш И аз препоръчвам винаги него! Ако всички майстори бяха като него, щеше да ни се налага да ходим по сервизи през 2 години. Пича е много точен, много изпипва нещата и много си играе. Като ти махне катализатора, ще ти го върне и ще ти сложи гърне. Може да го помолиш да ти прегледа и цялата генерация, няма да откаже и няма да ти вземе пари за това. Бих ти препоръчал да идеш направо при него - той ще види за какво става дума и ще отиде сам да ти вземе гърне или ще ти предложи да се разходиш ти Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobis Posted July 16, 2008 Share Posted July 16, 2008 Катализатора се запушва от кофти гориво! Ако караме с качествени горива, катализатора на практика е вечен...но не и в България Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.