camel_driver Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 Хубава задачка - много се забавлявах докато я разгадая . Ако има още подобни -> добре са дошли! П.П. Останалите 98% няма да могат да спят заради тези рибки Link to comment Share on other sites More sharing options...
riskov Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 Много ме накефи тази задачка и ако знаех по рано че съм изпуснал едно условие, щях да я реша за по малко от 15 мин ама карай - за 20 мин. я направих. Ама тези 2 процента да не са случайно 20%, защото тази задачка не е сложна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoFFo Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Дай си едит,на поста и го махни това подсказване щото няма да е интресно на тия дето го правят,ще им е по лено де,недейте да казвате кой какво пуши и какво животно гледа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Дай си едит,на поста и го махни това подсказване щото няма да е интресно на тия дето го правят,ще им е по лено де,недейте да казвате кой какво пуши и какво животно гледа <{POST_SNAPBACK}> ми ти що не си едитнеш твоя пост едит: абе едитни цитираното т.е. това -->Много ме накефи тази задачка и ако знаех по рано .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoFFo Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 ми ти що не си едитнеш твоя пост стенли защото моя пост е много нагоре,и едвали ще чете на горе пак и това се отнася за друго не за спама,защото подсказва EDIT:чакай че съвсем се обърках,исках да си едит поста,ама то стана едно дал са реплей Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Ако Германеца отглежда рибките, значи правилно съм наредил глупостите. дайте некъф отговор де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 И къде мога да видя отоговора? Аз стигнах до един. но ми се иска да видя дали е той. Може да ми го пратите на ПМ Едит: @mobo скрий отговора , че няма да е интересно на другите. И аз стигнах до твойто заключение Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 А знаете ли аз до какъв извод стигнах? Че тези 2% от населението по една щастлива или не случайност се намират в този форум! Аз ще кажа истината - НЕ МОЖАХ ДА Я РЕША!!! Съветвам ви и вие да бъдете искрени, защото единствените, които заблуждавате сте самите вие! Да решиш задачата не значи да налучкваш докато стигнеш до отговора! Ако има човек, който да ми даде методиката за решаване на задачата(без да я копира от някой сайт) ще го призная, че наистина я е решил! Ама без такива: да предположим, че тоя, който пие мляко пуши малборо и т.н. Тая тема стана същата като темата за IQ тестовете - в тоя форум са се събрали само от гении нагоре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 А знаете ли аз до какъв извод стигнах? Че тези 2% от населението по една щастлива или не случайност се намират в този форум! Не е така, просто Айнщайн не е бил прав. А и да не забравяме че човечеството търпи развитие все пак. Ак приемем че сме поумненли от тогава, то процента да речем е 20%. Тази задача ми я бяха дали миналата година на един курс по английски в чужбина. И то не за да ни видят колко знаем а за да си упражняваме Инглиша. Ами почти всички от групата я решихме. Просто самата задача не е толкова трудна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 На мен ми е трудна. Не можах да я реша! И още се мъча, ама не става. Имам въпрос - Норвежецът в жълтата къща ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Преди 2 дена се опитах да я реша тая задача,само че стигнах до едно място и се усетих че съм сгрешил.И не мога да си намеря грешката... Ето така изглежда задачата докъдето аз съм стигнал(...и сгрешил ): норвежец,жълта къща,пуши Dunhill----датчанин,Ссиня къща,гледа кон,пие чай----англичанин,червена къща,пие мляко,гледа котка----зелена къща,пие кафе,пуши Marlboro----бяла къща,пие вода. Имам чувството че супер много съм оплескал цялата задача и последните 2 къщи са абсолютно грешни Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 На мен ми е трудна. Не можах да я реша! И още се мъча, ама не става. Имам въпрос - Норвежецът в жълтата къща ли е? <{POST_SNAPBACK}> Да и аз стигнах до това, че е в зелената къща, и айде sMARTBomber да ми прати решението на задачата, в смисъл методиката, щом е толкова лесна да е обясни Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Преди 2 дена се опитах да я реша тая задача,само че стигнах до едно място и се усетих че съм сгрешил.И не мога да си намеря грешката... Ето така изглежда задачата докъдето аз съм стигнал(...и сгрешил ):норвежец,жълта къща,пуши Dunhill----датчанин,Ссиня къща,гледа кон,пие чай----англичанин,червена къща,пие мляко,гледа котка----зелена къща,пие кафе,пуши Marlboro----бяла къща,пие вода. Имам чувството че супер много съм оплескал цялата задача и последните 2 къщи са абсолютно грешни <{POST_SNAPBACK}> Пооплескал си я Затрих с иекселския файл дето решавах задачата, ако някой иска пак ще я реша и ще му пратя таблицата с решението да си я проверят :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Пооплескал си я Затрих с иекселския файл дето решавах задачата, ако някой иска пак ще я реша и ще му пратя таблицата с решението да си я проверят :) <{POST_SNAPBACK}> Ми в такъв случай пак я почвам.Надявам се да я реша тоя път...а пък ако ти се занимава реши задачката и ако вече се откажа да я решавам за 100 път ще си едитна поста или ще ти пратя ЛС да ми го пратиш. EDIT:само искам да знам коя къща е зелената-1,3 или 4?Моля да пише само този който е сигурен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Ми в такъв случай пак я почвам.Надявам се да я реша тоя път...а пък ако ти се занимава реши задачката и ако вече се откажа да я решавам за 100 път ще си едитна поста или ще ти пратя ЛС да ми го пратиш. EDIT:само искам да знам коя къща е зелената-1,3 или 4?Моля да пише само този който е сигурен. <{POST_SNAPBACK}> Помисли върху следното : Новрежеца е в 1та и живее до синята , а зелената е точно преди бялата В средната се пие мляко, в зелената кафе, англичанина е в червената -мисля че това ще ти отговори - от тези условия ти излиза подреждането на къщите по цветове Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Зелената е или трета или четвърта , сигурен съм Аз стигнах до тва Норвежец - първа къща (жълта), Dunhill Датчанин - втора къща(синя), чай, кон Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Зелената е или трета или четвърта , сигурен съм <{POST_SNAPBACK}> зелената със сигурност е четвърта тъй като в средната се пие мляко, а в зелената ми излезе не помня какво вече. баси, зарязах си таблицата на работното място, а си я бях направил една шаренка, красивичка..... и все пак кой знае отговора и кога ще го каже? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Е ти на ли го позна:) И аз стигнах до него. Имам и табличка на excel който иска ще я пращам готова Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 ся се сетих и за още Англичанин - трета къща (червена), мляко ???????? - четвърта къща(зелена), кафе ????????- пета къща (бяла) е ама то го написали тва Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Зелената е или трета или четвърта , сигурен съм Аз стигнах до тва Норвежец - първа къща (жълта), Dunhill Датчанин - втора къща(синя), чай, кон <{POST_SNAPBACK}> И как разбра че датчанинът е във 2-рата къща? EDIT:След като приех ,че датчанинът живее във втората къща задачата се решава. Единственото ,което не разбирам е как се получава така че живее във 2-рата къща? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 И как разбра че датчанинът е във 2-рата къща? <{POST_SNAPBACK}> Забравих Трябваше да си записвам, като се сетя ще си едитна поста Записвам си само отговора, мноо съм тъп Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Нямах време да изчета всичко,но искам и аз да дам една задачка,да видим кой кво ще каже. Ето я: 3-ма мъже отсядат в хотел за да прекарат вечерта,но рабират че е останала само една стая. Въпреки това я наемат срещу 30лв. След като се настаняват ,управителя решава че им е взел много пари и дава 5лв от тези 30 на пиколото за да им върне. По пътя пиколото решава че 3-ма човека няма как да разделят 5лв ,затова прибира 2лв за себе си и им занася само 3лв. Мъжете остават много доволни от това че стаята им излиза по 9лв на човек,а не по 10 както е било първоначално. 3х9=27+2(пиколо)=29лв. Къде се губи 1лв ? П.П. Ако някой друг преди мен я е задавал тази ,се извинявам Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Нямах време да изчета всичко,но искам и аз да дам една задачка,да видим кой кво ще каже. Ето я:3-ма мъже отсядат в хотел за да прекарат вечерта,но рабират че е останала само една стая. Въпреки това я наемат срещу 30лв. След като се настаняват ,управителя решава че им е взел много пари и дава 5лв от тези 30 на пиколото за да им върне. По пътя пиколото решава че 3-ма човека няма как да разделят 5лв ,затова прибира 2лв за себе си и им занася само 3лв. Мъжете остават много доволни от това че стаята им излиза по 9лв на човек,а не по 10 както е било първоначално. 3х9=27+2(пиколо)=29лв. Къде се губи 1лв ? П.П. Ако някой друг преди мен я е задавал тази ,се извинявам <{POST_SNAPBACK}> Пиколото им е дало 3 лв,а не 2 както ти си написал в сметките.Тогава става: 3x9=27+3(пиколо)=30лв @mIRCata:ама аз не казвам,че им е дал 2 лв.Напротив казвам,че пиколото е прибрал 2 от 5-те за себе си,а другите 3 им е върнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Нямах време да изчета всичко,но искам и аз да дам една задачка,да видим кой кво ще каже. Ето я:3-ма мъже отсядат в хотел за да прекарат вечерта,но рабират че е останала само една стая. Въпреки това я наемат срещу 30лв. След като се настаняват ,управителя решава че им е взел много пари и дава 5лв от тези 30 на пиколото за да им върне. По пътя пиколото решава че 3-ма човека няма как да разделят 5лв ,затова прибира 2лв за себе си и им занася само 3лв. Мъжете остават много доволни от това че стаята им излиза по 9лв на човек,а не по 10 както е било първоначално. 3х9=27+2(пиколо)=29лв. Къде се губи 1лв ? П.П. Ако някой друг преди мен я е задавал тази ,се извинявам <{POST_SNAPBACK}> Ми не се губи - след като им връщат 5 лева излиза, че сметката е 25 лв. общо. След като им дава по един лев значи все едно са дали по 9 (27), не по 10( 30) - въобще не трябва да се смята вече до 30. значи дали са 27 лв, а общата сметка е 25. 25 + 2 лв гепени от пиколото дават 27 - толкова колкото все едно са платили едит @Writer4e - ако им е дал 2 лева, вместо 3 значи имаш 9+9+8(за последния няма 1 лев) = 26 + 3 те лева ан пиколото пак 29. Казвам вече не се смята до 30 а до 27 :) - това е уловката Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 А знаете ли аз до какъв извод стигнах? Че тези 2% от населението по една щастлива или не случайност се намират в този форум! Аз ще кажа истината - НЕ МОЖАХ ДА Я РЕША!!! Съветвам ви и вие да бъдете искрени, защото единствените, които заблуждавате сте самите вие! Да решиш задачата не значи да налучкваш докато стигнеш до отговора! Ако има човек, който да ми даде методиката за решаване на задачата(без да я копира от някой сайт) ще го призная, че наистина я е решил! Ама без такива: да предположим, че тоя, който пие мляко пуши малборо и т.н. Тая тема стана същата като темата за IQ тестовете - в тоя форум са се събрали само от гении нагоре. <{POST_SNAPBACK}> Загадката е лесна. Всичко е по метода на изключването. Аз започнах първо от къщите, след това остават две които не им се знае точното място. И започваш, ако са по един начин къщите значи нещо няма да съвпада, или пък ако съвпада се пробваш по другия начин, за да се увериш че е вярно първия начин. А на Ael загадката е много лесна. Решавал съм я доста отдавна. Щом са дали хората всеки по 10 значи като махнеш 1 лев и се получава че всъщност са прецакани по 0,66 ст. от пиколото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.