Jump to content
BulForum.com

[merged] Логически задачи

Cyber_warrior

Recommended Posts

А това как става?

A man is in his car with all the doors and windows closed, and he gets shot in the head, without any glass breaking.

Отгоре - надолу или обратно, стига да няма шибедах. Това верно ли е задача?

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply
Отгоре - надолу или обратно, стига да няма шибедах. Това верно ли е задача?

Да,просто исках да видя кой най-бързо ще се сети :rolleyes:

Айде, задачката за рибката я реших. Други?

Spoiler:

Задачата най-добре се решава с табличка. В редовете, напитка, домашен любимец, цигари, националност, цвят. В петте колонки - петте къщи. Аз си я реших с лист и химикал (и молив), по метода проба грешка. Има някои неща, които са ясни от самото начало, като че в средната къща (средната колонка) човека пие мляко, или че норвежеца е в първата (колонка). И от там нататък - пиша с молив допускам, че едикое си е едикакси.

За единственото ниво ми дотегна отвратителната музика, някъде на 15-тия, 16-тия стадий...

Айде и една класика.

Зала с два коридора. Зад единия те чака сигурна смърт, зад другия те чака спасение. Пред всеки от тях има един пазач. Единия винаги казва истината. Другия - винаги лъже. Не знаеш кой е лъжеца и кой казва истината. Имаш право да зададеш един въпрос само на един от двамата.

Какъв е правилния въпрос.

(току що я реших)

Айде, задачката за рибката я реших. Други?

Spoiler:

Задачата най-добре се решава с табличка. В редовете, напитка, домашен любимец, цигари, националност, цвят. В петте колонки - петте къщи. Аз си я реших с лист и химикал (и молив), по метода проба грешка. Има някои неща, които са ясни от самото начало, като че в средната къща (средната колонка) човека пие мляко, или че норвежеца е в първата (колонка). И от там нататък - пиша с молив допускам, че едикое си е едикакси.

За единственото ниво ми дотегна отвратителната музика, някъде на 15-тия, 16-тия стадий...

Айде и една класика.

Зала с два коридора. Зад единия те чака сигурна смърт, зад другия те чака спасение. Пред всеки от тях има един пазач. Единия винаги казва истината. Другия - винаги лъже. Не знаеш кой е лъжеца и кой казва истината. Имаш право да зададеш един въпрос само на един от двамата.

Какъв е правилния въпрос.

(току що я реших)

Ако ти беше другият пазач, към кой коридор щеше да ме насочиш?

т'ва не се ли решаваше на предишната страница...

иначе за рибката аз нарисувах 5 квадрата за къщи и в тях попълвах

Това не е много логическо, но е забавно :)

Много интересен тест, показващ кое полукълбо ви е по-развито: лявото или дясното.

Просто трябва да погледнете жената, която се върти и да кажете на коя страна се върти: в посока на часовниковата стрелка или обратно.

http://www.heraldsun.com.au/news/right-bra...o-1111114603615

Функции на лявото полукълбо

използва логика

ориентиран към детайла

важни са фактите

думи и език

сега и минало

математика и науки

Мога да разбера

знаене

разпознава

усещане за ред и модели

знае имената на предметите

базиран на реалността

прави стратегии

практичен

Сигурен/безопасен

Функции на дясното полукълбо

използва чувствата

ориентиран към голямата картина

важно е въображението

символи и картини

сега и бъдеще

философия и религия

Аха схващам

вярвания

оценява

усещане за пространство

знае функциите на предметите

базиран на фантазията

представя възможностите

спонтанен

поемащ рискове

Това не е много логическо, но е забавно :)

Бахти странното. Виждах го по часовниковата стрелка как се върти образа. Погленах към сянката и се съсредоточих само в една точка и като погленах се въртеше обратна на часовниковата стрелка. Като си затворя очите и ги отворя пак я виждах по часовниковата стрелка. Ако се гледа в центъра без да се обръща внимание на останалото с малко съсредоточаване може да се обръща лесно посоката.

Що за дяволска машина е това?? :)

Виждам го и по, и обратно на часовниковата стрелка.

Първо си мислех, че картинката сама се сменя през определени интервали. Но впоследствие започнах уж сам да я "сменям" - премествам си погледа от главата до петите и става. Нямам идея как точно става, но става. Освен ако наистина не е някакъв трик с картинката.

Тва е оптична измама, скрийте всичко друго освен стъпалото на опорния крак и вижте по някое време как се обръща движение. Не казвам, че не е диктувано от някое от двете полукълба, но е ми е малко съмнително.

Аз я свалих и отворих с .gif animator и я разгледах картинка по картинка - няма нищо нередно. Точно един пълен оборот си прави не сменя посокака нито нищо. Всичко е от мозъка. Не е оптическа измама. Или поне в чистия смисъл защотото обикновенно това се отнася за статичен образ и несъвършенството на човешкото око. Това си е от мозъка. Аз пък като се съсредоточа в кръста мога да и сменям посоката моментално. Странна работа.

Много хитро :) Движи се по или обратно на часовниковата стрелка, когато си поискам. Много ефектно :) Според мен цаката е да се гледа точно опорният крак, за да се "обърне" въртенето.

• 1 month later...

Да и аз тва го знам от одавна и винаги съм я виждал как се върти само обратно на часовника, квото и даправя само така го виждам.

Върти си се по часовника момата и туй то.

И ся след толкова епизоди X-Files не може да не кажа "Не вярвайте на нищо, на никого, дори на себе си" :D

Моя въпрос е аджеба момата у коя страна се върти? Щото явно едните от нас "само я виждат" по еди-си-коя ореантация. Фактически как е?

Аз първоначално я виждах обратно на часовниковата стрелка да се върти... примигнах и взе да се върти по часовниковата... после жената каза че трябва да се концентрираш върху текста и се сменя въртенето... определено ако се вгледам в сянката и почва да се върти по посока на часовниковата стрелка. Обръщането става като се концентрирам върху точка в ляво или в дясно от картинката (точка отдалечена поне колкото е широка самата картинка)

Видене, не знам как го вижда твоя мозък, но изображението реално се върти обратно на часовниковата стрелка. Разгледах го кадър по кадър. Всеки един от кадрите. Тоест достатъчно бавно (по няколко секунди на кадър), за да не може да ми играе номера на мозъка. Не ме карай да ти ги екстрактвам отделните кадри на отделни файлове...

Пък не знам - дизайнерските гурута да кажат - дали .gif може да се настрои да върти кадрите и обратно, но доколкото знам - не може. Тоест, доколкото аз знам, може да се пуснат да се извъртят само в една последователност. Тоест, кадър 1,2,3,4,5,6,7,...,n. A не 1,2,3,4,5,4,3,2,1....

Наклонете главата си в посоката, в която искате да се върти... при мен става - ако наклоня У лЕво - по посока на часовника, У дЕсно - обратно на часовника :)

Пеше, върти се и в двете посоки, зависи как погледнеш. Аз обаче рядко хващам обратната на часовника.

Същата работа и при мене...ама хвана ли я веднъж, трудно я обръщам пак по часовниковата... ;)

@rargirov, не става ни у лево, ни у десно...вече шипове хванах да се пробвам. :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...