mIRCata Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 22122 20002 10001 20002 22122 Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 E то така е най-лесно. Подреди ги по 3 групи от всяка страна. По принцип това се прави с клечки кибрит, обаче поради това че интернет не е напреднал толкова и така става. Иначе е много забавно и достатъчно изнервящо да си местиш клечици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 ee Аз условието да са в 3 групи съм го изпуснал Почвам да мисля отговора Едит: Готово 351 505 153 Ето още едно 342 505 162 Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Хм. Умно. И така става. По принцип отговора беше: 2 5 2 5 0 5 2 5 2 Браво. Дори измисли ново решение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Хм. Умно. И така става. По принцип отговора беше:2 5 2 5 0 5 2 5 2 Браво. Дори измисли ново решение. <{POST_SNAPBACK}> Ахахаха. То било много лесно , а аз го мислих 30 мин Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 Така вече съм съгласен. . Това че едно число след коренуването трябва да е със знак + или - не значи че и двете стойности са верни, защото при повдигане на степен се губи знака, бил той + или - (|1|^2=1 (а не 1^2=|1| sandman )). Всъщност уравнението на еек трябва да изглежда така: 1=+-1 => 1) 1=1 е решение на уравнението 2) 1=-1 не е решение. П.П. Но все пак еек и до сега не се е обадил. Явно не може да измисли как да ни обори. Тук сме се събрали големи математици. <{POST_SNAPBACK}> Да наистина немога да те оборя, модула опровергава твърдението ми, че 1=-1,защото ((-1)^2)^1/2=|-1|=+-1 и за да се запази равенството то е ясно, че 1=1 , но @mandirimuniak те изпревари П.П. Извесно време липсвах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Гледам че се появиха отново доста хора любители на главоблъсканиците. Ето Ви още една: Дж0 е сапь0р, койт0 страда 0т психическ0 разстройств0, н0 п0неже все 0ще си изпълнява д0бре раб0тата, не са г0 ув0лнили. М0же да не е д0бре с псиxиката и да чува глас0ве в главата си, н0 п0не pаздъждава логичн0. В м0мента си “г0вори” с едHа б0мба, която има Hамерение да се взриви. - Ей, сладък, п0неже си ми симпатичеH, ще ти дам едиH шаHс – казва тя - Виж! - по п0върхността й се п0явяват мн0жество бут0ни. - Колк0 к0пчета виждаш тук? - Ами, ок0ло 18. - ВсъщHост са 14, но защо да Hе ги Hаправим 18 - отг0ре й изскачат 0ще бут0ни, докат0 Джо пр0клина късмета си. - Такаa. 17 0т тях при натискаHе ще ме взривят, а само едHо - Истинск0то копче - ще ме 0безвреди. - Сигурн0 бутоните ти м0гат и да гов0рят - кисело пр0мърморва Джо. - Да. Няк0и от тях лъжaт... - ...други казвaт истинaта, а трети сa двуличници - кaзват и по една лъжa, и по една истинa. Ясно, ясн0, карай натaтък. - То не останa много. Преди дa зaпочнем, ще ти кaжа сaмо, че Истинскот0 копче със сигурн0ст кaзва истинатa. Също такa, копче 6 е двуличHик, a к0пче 16 - лъжец. Т0ва е. Стaрт! - Амa аз не съм готов... Копчетaта зaбъбриха едно през друг0 и нищо не им се рaзбираше. - Чaкай, чакай. Некa се разберем тaка. Аз ще п0сочвам копчето, a то ще ми кaзва кaкво мисли. - Джо се зaчуди колко ли идиотски изглеждa отстрани - Стaва ли? - О’кей - рече бомбaта. Джо си взе химикал и лист хaртия (не ме питай откъде - б.a.) и се получи следното: Копче 1: Аз съм вярн0то! 2 е д0лен, гaден, мръсен, безп0добен и т.н. лъжец! Копче 2: Не знaм как да коментирaм изкaзванeтo на 1. Вероятно то би излъгал0 само хорa с много ниска културa. Аз съм вернот0, доверете ми се! Копче 3: 2 е вярн0то! Копче 4: 1 е вярн0то! Копче 5: Млъкнете, иди0ти! Всички вие г0ре лъжете! Аз съм вярнот0! Копче 6: Най-лошото е, когат0 на света се пръкват тaкива двуличHици като 5. А най-хубаво е, че има тaкива хубави, Истински копчетa като мен. Копче 7: АMи! И ти си двуличHик, 6, признай си! Аз съм вярHото. Копче 8: Абе, ако питате мене... Абе, то от едHа страна, пък от друга... Хм! Чaкай да си помисля! Тaка! Значи, 7 е вярн0то, а 9 пък не е. Копче 9: Щ0 не си затваряш ч0вката, бе, 8? Нищ0 не ти отбира празната крaтуна! Нито едно верн0 нещо не каза! От ме да знаеш: 7 е двуличник, 15 кaзва истинатa! Копче 10: Аз съм вярн0то! И всички останали к0пчета ми се п0дчиняват. Скор0 ще завладея света! Целият свят ще бъде м0й, мой. Копче 11: Аз съм вярн0то! Сам Господ Б0г ме избра! Всички 0станали са еретици. Копче 12: Мистичните сили, к0ито владея (чакай да си п0гледна кристалното кълб0... м-да) ми п0магат да усетя няк0и лъжци. Такива са например 11, 10 и 8. Копче 13: 10 е вярн0! Шефе, сега нали ще ме п0вишиш? Копче 14: 12 е велик пр0рок и казва истинатa, а ти, 15, си лъжец. Копче 15: Ти пък си двуличHик, 14! Аз си признaвам, че не съм вярното. Власт! Пфу! Глуп0сти! Кога ли съм се интересувaл от това. Виж, мaлко мангизи... Копче 16: И ти, 15, си едиH двуличHик. Ама и аз като съм се събрaл във вашата пасминa... Ето, 18 вече нaпълно откачи... Копче 17: 11 е вярн0то! Гласувайте за нaс! Копче 18: Аз лъжа! Аз лъжa! Кое к0пче дa нaтисне Джо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 9? Ем Ай Райт? ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 М да. Май много бързо се реши тази. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Тази логическа задача помня, че я бях публикувал в някой форум, но не помня кой. Та... Разполагате с дванайсет топчета, изглеждащи абсолютно еднакво, с еднакъв обем, като единайсет от тях имат абсолютно еднаква маса. Дванайстото е с различна маса (без да се знае по-голяма или по-малка). Разполагате също така с везна (от тези, с двете кобилици). Трябва с помощта на три измервания да откриете кое е различното топче. (това е лесното) Като звездичка (усложняване) трябва да се определи и дали е по-тежко или по-леко. Редакция: Не съм я решил тази задача, тоест не знам правилния метод. Като жалко оправдание ще спомена, че не съм й отделил много време Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted February 1, 2008 Share Posted February 1, 2008 Тази логическа задача помня, че я бях публикувал в някой форум, но не помня кой.Та... Разполагате с дванайсет топчета, изглеждащи абсолютно еднакво, с еднакъв обем, като единайсет от тях имат абсолютно еднаква маса. Дванайстото е с различна маса (без да се знае по-голяма или по-малка). Разполагате също така с везна (от тези, с двете кобилици). Трябва с помощта на три измервания да откриете кое е различното топче. (това е лесното) Като звездичка (усложняване) трябва да се определи и дали е по-тежко или по-леко. Редакция: Не съм я решил тази задача, тоест не знам правилния метод. Като жалко оправдание ще спомена, че не съм й отделил много време Лол...На мене веднага ми хрумна решение с 3 тегления, но трябва да знам дали специалното топче е по-леко или по-тежко.Ако това не е известно ще са нужни поне 4 тегления по моя преценка.Нз ако някой успее да го реши с 3 евала! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Еуементарно Уотсън! Разделяме топчетата на групи по 4. Теглим първите 2 четворки и съответно има 2 изхода: 1. Уравновесяват се: Взимаме кои да е 2 от претеглените топчета и срещу тях слагаме 2 от непретеглените и пак 2 варианта: 1.1. Уравновесяват се: Нашето топче е в оставащите 2 непретеглени топчета. Взимаме 1 от претеглените и 1 от непретеглените. 1.1.1. Ако претегленото топче е по-леко от непретегленото=> търсеното от нас топче е намерено и то е по тежко от останалите. 1.1.2. Ако е по-тежко - обратното. 1.2. Не се уравновесяват: Търсеното от нас топче е 1 от тези нови 2 топки. Пак взимаме 1 претеглена вече и 1 от тези 2 съмнителни: 1.2.1 Уравновесяват се: кривата топка е другата(в зависимост от предното теглене определяме дали е по-тежка или по-лека) 1.2.2 Не се уравновесяват - ясно е коя е и дали е по-тежка 1.2.2 Не се уравновесяват 2. Не се уравновесяват - ще го обясна утре на трезва глава, че сега съм пиан, спи ми се, а е и по-сложно! А и пробвайте и вие малко - задачката е много интересна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Тва с топчетата е логично. 1то теглене 2х6. Второто взимаме 4 и теглим 2х2. Ако тук е по-тежкото взимаме 2те по-тежки и ги мерим. Ако не е там взимаме останалите 2 и ги мерим, елементари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 аххаахахахах @Evildemon ... Толкова си далеч от истината, че ме е срам да ти кажа! Като не знаеш, дали топчето е по - леко или по - тежко, кат премериш ко ша стани!!! ахаххххаахха Едното ша е по - тежко а другото по - леко. Но кое ша е правилното? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Интересна логическа задача, за която се твърди, че се дава при постъпване на работа в Япония класическата задача да прекарате група хора от единия на другия бряг на река, използвайки сал и спазвайки определени условия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 @psihara замисли се малко и ще разбереш, че съм прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 @psihara замисли се малко и ще разбереш, че съм прав. ти бъркаш... не знаем дали топчето, което търсим е по-леко или по-тежко... като разделиш топчетата на 2х6, как ще разбереш в коя 6-ца е търсеното топче... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Недей му отваряй очите. Блажени са незнаещите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 тая задачка с рекичката ми се вижда, че няма решение и ще напиша логиката си, а пък Yorikkk ще каже дали съм прав, или да продължавам да си блъсакам главата за начало имаме следните опции - прекарваме майката и бащата, но няма кой да се върне със сала, понеже един от 2мата пребива децата (салът не може да се връща празен и по този начин се нарушава другото условие, че майката не може с момчетата...) -прекарваме майката/бащата с едно момче/момиче (също нарушаваме условието, че не могат да остават при децата по един) -прекарваме полицая с престъпника, оставяме престъпника и се връщаме с полицая като с него взимаме едно от децата. след като свалим детето има няколко варианта, които също водят до задънена улица. е има ли решение туй чудо Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 Значи, извинявайте, че спорих за топчетата. Ся загрях Ако може някой да каже как ще стане? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 японците няма да те вземат, ако се предаваш така... на мен първият път, признавам, ми отидоха 25-30мин. да го разреша, беше късно вечер, бях уморен(оправдания )... логиката : полицаят и престъпникът отиват на другия бряг - връща се само полицаят полицаят и едно от момиченцата се качват на сала - връщат се полицаят и престъпникът майката прекарва отсреща и другото момиченце - връща се сама отиват бащата и майката - връща се само бащата отиват полицаят и престъпникът - връща се майката отиват бащата и майката - връща се бащата отиват бащата и едното момченце - връщат се полицаят и престъпникът отиват полицаят и другото момченце - връща се полицаят полицаят и престъпникът преминават при останалите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 японците няма да те вземат, ако се предаваш така... на мен първият път, признавам, ми отидоха 25-30мин. да го разреша, беше късно вечер, бях уморен(оправдания )... мда, и аз стигнах до тоя извод, че ако бях японец нямаше да ме вземат никъде на работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
cMoKo Posted February 2, 2008 Share Posted February 2, 2008 ааа тва докато го мина бая се поизмъчих явно накрая на интервюто за работа ще съм доста и изнервен и интервюиращия сигурно ще си го отнесе така че и мен няма да ме земат на работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Айде да изтупам праха от темата. Следната задача е давана на приемен изпит за постъпване в ...детска градина за млади таланти в Нагоя, Япония. Решили са я 74% от децата. 8809 = 6, 7111 = 0, 2172 = 0, 6666 = 4, 1111 = 0, 3213 = 0, 7662 = 2, 9312 = 1, 0000 = 4, 2222 = 0, 3333 = 0, 5555 = 0, 8193 = 3, 8096 = 5, 7777 = 0, 9999 = 4, 7756 = 1, 6855 = 3, 9881 = 5, 5531 = 0, 6782 = ? Жокер: Всички кандидати са можели само да броят до десет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Чувствам се тъп... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.