Jump to content
BulForum.com

[merged] Логически задачи

Cyber_warrior

Recommended Posts

Taka...1st hi all!

2.daskalkata po informatika ni kaza edna logi4eska zada4a, koqto vypb6te ne izleze lesna(zada4a, da ne si pomislite ne6to drugo). Iskam da razbera dali moq otgovor e pravilen i da vida dali nqma i drugi otgovori(to est ima de 6toto moq se razli4ava ot tozi na daskalkata, to tq mi i kaza 4e mi e veren otgovorq, ama ne6to mn trudno se formulira :) )

Zada4ata e slednata :Vie ste plennik na kanibalsko pleme, koeto e re6ilo da ve4erq s vas...:) Predostavena vi e posledna vyjmojnost da se spasite. Kolibata, v koqto ste zatvoren, ima 2 izhoda-ediniqt kam svobodata, drugiq kam smyrtta... Izhodite se pazat ot 2 straji. Ediniqt KAZVA VINAGI ISTINATA, A DRUGIQT- VINAGI LYJE!!! trqbva samo s EDIN VYPROS, NA KOITO DA SE OTGOVORI SAMO S EDNA DUMA-DA/NE, da razberete koi e izhoda.I...tova e zada4ata! :)

Are na koito mu se zanimava s zada4ata-priqtno glavoblyskane! :)

Az sled kato vida nqkolko otgovora(nadqvam se da ima de) 6te vi kaja i moq! A posle i tozi na samata zada4a!

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Ако може въпроса да е:

-Ако ти си този който казва истината, това ли е изходът към живота?

Да ве - то ако попаднеш на този дето казва истината става, ама ако попаднеп на другия той ще замълчи и ...... си изяден

1912, prav si!

Ama v daskalo stignah do zaklu4enieto 4e vse kazvat NE :confused A i trqbva da se popita vse pak ne6to. I to mn umno ne6to(I PAK POVTARQM- NE ZNAEM KOI KAZVA ISTINATA I IMAME PRAVO SAMO NA 1 VYPROS! )

ama i ima drugo- trqbva da se formulira-tova e trudnoto! A i davaite , az o6te nqma da kaja otogvora na zada4ata(mn e typ,. pone za mene de)

изхода към живота е зад този който лъже, нали?

Ако е така този които лъже ще каже не а другия да

Ако не е така този който лъже ще каже да а другия не

и в двата случая влизаш при тоя дето е казал не :)

"Лъжеш ли?"

Дори и да разбереш кий лъже, това не е твоята цел

tedy - Този който казва истината ще ти каже НЕ, но и този който лъже ще каже НЕ:)

1912 защо трябва да е непременно зад този който лъже?

1912 защо трябва да е непременно зад този който лъже?

Не трябва. ти си задаваш въпроса и влизаш във вратата натози кйто ти каже "НЕ"

Дано тва да е отговора които търси оная луда даскалка. Е ще разбера утре вечер.

Иначе моето решение си е правилно :P

Това малко като оня въпрос, дето някакав цар щял да екзекутира осъдения или чрез обесване, или чрез удавяне. И му дал шанс да се спаси като направи едно вярно твърдение. Или нещо такова, сигурно се сещате...

pitash ediniya pazach (nyama znachenie koy):"tova li e vratata kym svobodata spored drugiya pazach ?"vinagi shte poluchish greshen otgovor. Zatova ako ti kaje ne,izlizash prez neya,ako ti kaje da,izlizash prez drugata.

Абе Cyber_warrior ти гледа гледа гледа темата..

И чак когато някой даде верен отговор реши да кажеш че и твоя е същия..

Не че нещо просто малко странно ми изглежда..

Бъди честен човече...

АААА баси 333 поста баси кефа(само за малко :))

KnoPPix!!! vij sq-qdosa me 6toto tvyrdi6 4e lyja.... :angry1 :angry1 :angry1 (tova nai-mnogo mrazq) Are 6te ti kaja az kakvo kazah na daskalkata mi: "Ще ми каже ли другият пазач, 4е това е пътят към свободата?" Are dovolen li si? Imah i drugo predpolojenie, koeto velikiat do e izlojil...ama za nego ne sam siguren. Sled tova se setih za tova..i eststveno celiq klas vikna po mene, 4e ne e verno! Ta za tova iskam da razbera dali naistina e verno! 4e mamka im ako mi e verno... :angry1

Хуу де мене знаиш ли откъде ми е тва дали си го измилил ти или го видя от тука просто ти казах как излезе..

Щото ей сега прочетох цялата тема...и така ми са стори..

Ти си знайш..

мен ни ма грей

Абе нали ти казах че не ме грее..

така че земи спри с тия ядосаните емоции че .... ще ме ядосаш и мене вече.....

А пък аз няма само да пиша емоцийки..

ЕДИТ: гледай заради тебе вече не съм 333 поста..

ти си виновен :P :P :angry1 хихи ;)

Питай КОЙТО и да е от канибалите: "Ако ти беше другия страж, коя врата би казал че е истинка?". Ако ти каже че е НОМЕР 1 значи е НОМЕР 2 и обратно :) Обеснение:

--------------------------------

Дадено:

Лажлив канибал - ЛК

Искрен канибал - ИК

Врата НОМЕР 1 - Н1

Врата НОМЕР 2 - Н2

ВЪПРОСЪТ - "Ако ти беше другия страж, коя врата би казал че е истинка?"

!!! Условно се приема че Врата НОМЕР 1 е истинската !!!

--------------------------------

Ако попиташ ИК той ще ти каже:

- Ако бях другия канибал, бих ти казал че истинската врата е Н2.

Ти ще кажеш:

- Избирам Н1, защото ако НАПРИМЕР (ти незнаеш) ти си ИК, то другия би излъгал и би казал че е Н2 и ти след като си ИК, а той е ЛК, значи той лъже, а ти не променяш неговите думи защото си ИК следователно лъжливата врата е Н2, НО ако ти си ЛК то другия който би трябвало да бъде ИК би казал истината, т.е. Н1, но тъй като ти си ЛК ти ще промениш думите му и ще кажеш че е Н2, така че и в двата случая каквото и да кажеш ще бъде лъжа, а истинската врата ще е противоположната на тази която казаш.

АЗ ТИ ГАРАН ТИРАМ ШЕСТ ШЕСТИЦИ, АКО ГО РАЗБЕРЕШ :)

П.П. Цялата история сам я научил от CARTOONNETWORK, един епизод на Samurai Jack (онзи с двете змий, кадето го поставиха пред същата дилема :))

pita6:"tova zad teb vrata li e?"

Да, това е другото решение. Питаш за някакъв всеизвестен и/или очевиден факт. :)

Ei...Se2KeR, lud si man, lud si!

Thanks very much na vsi4ki!

Ama vse pak i Nibelung be6e prav- da mu otdaden po4estite!!! :)

I KAJETE VSE PAK MOQ OTGOVOR VEREN LI E ????(pone malko :P )

А доколкото до оригиналния отговор...трябва да си го спомня, щото беше много тъъъъъъъп!!! :))))

А сега да го направя на блок-схема.... :)

E vse pak trqbva da postna topic na tema: Логически задачи! Sigurno 6te byde interesen :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...