Radev Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Значи наскоро си взех Инфра ред адаптер (USB 2.0) и съм виждал че посредством дистанционно може да се управляват някои програми за музика и филми. Имам компактно дистанционно от AV- PLayer и се чудех дали не мога да използвам него.. Тук проблема идва с това да намеря подходяща програма която да ми управлява сигналите от дистанционното. Намерих доста в нета но всичките са за IRDA чрез RS232 ( Serial Port) а на мен ми трябва през USB. Благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Не знам дали ще помогне, но аз преди ползвах една програма uICE. Тогава много се бях зарибил да си управлявам компа с дистанционното на тунера. Тази програма прихваща това, което натискаш на дистанционното и после за всяко нещо в Уиндоус, или която е и да е програма, можеш да настройваш кой бутон какво действие да извършва. Под действие се има предвид да имитира натискане на клавиш, комбинация от клавиши, или дори поредица от натискане на клавиши на клавиатурата; може да се имитира движение на мишката и натискане на ляв/десен/среден бутон. Всичко това обаче не съм сигурен дали работи без да имаш тунер и вързано към него едно "оченце", което да прихваща сигнала. Също така тази програма съм я ползвал наистина много отдавна и е вероятно или вече да не се разработва, или пък да има много нови и усъвършенствани версии Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radev Posted July 2, 2008 Author Share Posted July 2, 2008 Значи програмката я пробвах и има доста опций но не иска да разпознае устройството... Благодаря ти за отзива, Ще продължа да търся Link to comment Share on other sites More sharing options...
salsa Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Значи програмката я пробвах и има доста опций но не иска да разпознае устройството...Благодаря ти за отзива, Ще продължа да търся http://irfun.hit.bg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.