zlobil Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Значи проблема сигурно ми е нещо елементарно ама компютрите не са ми силна страна а този дребен проблем вече ме дразни. Значи в офиса ми ползвам лаптоп и интернет на НЕТГРУП , интернета ми минава през безжичен рутър на НЕТГЕЪР (ако има значение марката) , значи до тук всичко е идеално лаптопа ми намира мрежата и всичко е добре , но преди няколко дни си взех лаптопа и отидох на едно кафе и реших да пробвам как е тяхният безжичен интернет но лаптопа ми така и не можа да се свърже с мрежата , отидох на още 2-3 места на които съм ползвал интернета и там също не може долу на компютърчетата ми пише "Свързване : Само Локално" и нямам интернет като отида пак в офиса и се свържа с моята си мрежа интернета ми тръгва веднаг без проблеми и долу на компютърчетата пише "Свързване : Локално и интернет" . на какво може да се дължи тоя проблем лаптопа ми е с ВИСТА Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Щом лаптопа ти се връзва с другите рутери, а нямаш нет, значи проблема не е в твоя телевизор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Значи проблема сигурно ми е нещо елементарно ама компютрите не са ми силна страна а този дребен проблем вече ме дразни. Значи в офиса ми ползвам лаптоп и интернет на НЕТГРУП , интернета ми минава през безжичен рутър на НЕТГЕЪР (ако има значение марката) , значи до тук всичко е идеално лаптопа ми намира мрежата и всичко е добре , но преди няколко дни си взех лаптопа и отидох на едно кафе и реших да пробвам как е тяхният безжичен интернет но лаптопа ми така и не можа да се свърже с мрежата , отидох на още 2-3 места на които съм ползвал интернета и там също не може долу на компютърчетата ми пише "Свързване : Само Локално" и нямам интернет като отида пак в офиса и се свържа с моята си мрежа интернета ми тръгва веднаг без проблеми и долу на компютърчетата пише "Свързване : Локално и интернет" . на какво може да се дължи тоя проблем лаптопа ми е с ВИСТА Ами виж си на лаптопа да не са ти зададени статично IP,DNS и т.н.,така де виж дали е на "obtain an IP adress automaticaly"(това се намира в propertes на мрежата->tcp/ip).Ако са ти зададени IP,Subnet Mask,DNS,просто като отидеш в кафенето даваш отметката да ти е на "obtain an IP adress automaticaly" и би трябвало да имаш Нет вече. P.P. Ако имаш нещо въведено в полетата,ще е добре да си го запишеш някъде,че после трябва да си со върнеш както си е било. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Ако е задал статично IP изобщо няма да може да се върже с другите рутери. Но ме съмнява, какъв е смисъла да си слагаш статично IP в домашната мрежа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Ако е задал статично IP изобщо няма да може да се върже с другите рутери. Но ме съмнява, какъв е смисъла да си слагаш статично IP в домашната мрежа? Уф да сега прочетох,че се връзва "само локално" . П.П. Иначе при Визиото си нагласят статично ИП,ДНС-и и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 2, 2008 Author Share Posted July 2, 2008 Ами виж си на лаптопа да не са ти зададени статично IP,DNS и т.н.,така де виж дали е на "obtain an IP adress automaticaly"(това се намира в propertes на мрежата->tcp/ip).Ако са ти зададени IP,Subnet Mask,DNS,просто като отидеш в кафенето даваш отметката да ти е на "obtain an IP adress automaticaly" и би трябвало да имаш Нет вече. P.P. Ако имаш нещо въведено в полетата,ще е добре да си го запишеш някъде,че после трябва да си со върнеш както си е било. абе и на нетгрупа ми е нагласено статично ИП , махам го и слагам да ми го намира автоматично ама не става и не става , днеска пак пробвах на 3 места и не става , утре ще отида до едно сервизче да видим къде е проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.