Jump to content
BulForum.com

По колко вода пиете на ден ?

lil_stenly

Recommended Posts

Просто се интересувам и искам да видя кой по колко вода или течности пие на ден , защото винаги са ми казвали , че пия по много , но аз не обръщам внимание .

От няколко дни следя по колко и какво пия за деня .

Ето го резултата .

От 3 до 6 литра вода .

От 0.5 до 1 литър безалкохолно .

От 0.2 до 0.5 литра кафе .

И около 1 литър други напитки .

п.п. На мен не ми се струва толкова много .

:laughing:

От 3 до 6 литра вода .

От 0.5 до 1 литър безалкохолно .

От 0.2 до 0.5 литра кафе .

И около 1 литър други напитки .

Вкъщи това го оползотворяваме двама...първият ред го изпива жена ми - следващите 3 - аз. :)

Човек ти на тоалетната чиния ли го пиеш тва количество течности ???????

Мин 5 мах 8.5 - средно 6.75 л течности????

С храната се приемат още 1.5 течности , а сега през лятото , плодче , сладоледче - сигурно 2.5?

За мен тва не е нормално - около 8- 10 литра на ден :wacko: :wacko: :wacko:

2.5л са напълно достатъчни + от храната още някои - тва е нормално.

Така само си претоварваш бъбреците и си разреждаш кръвта.(а предполагам не си хипертоник или сърдечно болен)

Даже това е симптом на мн болести - нарича се полидипсия

Това колко течености пиеш зависи много от начина на живот който водиш ако водиш активен начин на живот, особено в тая жега 2.5 литра са крайно недостатъчни... Аз прмерно пия по около 4-5 литра на ден...

Към 1 литър безалкохолно, 2,5 - 3 литра вода.

Аз не смятам , че си претоварвам организма , просто ако не пия повечко и се обезводнявам , става ми гадно или не се чувстам добре .

Явно многото течности ми помагат да седя колкото си искам буден без умора или да не съм скапан на сутринта (да спя през деня и да съм буден през нощта ми се отразява много добре) , но сега в тези жеги не се живее направо .

Просто съм си изградил някакъв странен ритъм на живеене в последно време , като ходих на пълни изследвания се видях в отлично здраве ... не знам как става .

п.п. Дано да нямам проблеми със здравето за напред и това го пожелавам на вас също ... да не излизаме от темата повече .

:laughing:

В работни дни 1,5-2л. вода.

В неработни(ако не играя мач) 400-500мл. максимум.

Други течности...5-600мл. веднъж-2 пъти в седмицата. :lol:

Средно 3-4 бири и 2-3 чаши вода, обаче изобщо не ми е достатъчно. Даже във влака се чуствах отпаднал. Всичко е заради шибания мързел. :sick

Ами пия по максимум 2 литра..3.. не мога повече. Потя се като прасе. Знам че е нормално да се потя ама..

Потя се като прасе.

Off: Извинявай...ама само да вметна, че прасетата нямат потни жлези, та е добре да направиш сравнението с друго животно... :P

Off: Извинявай...ама само да вметна, че прасетата нямат потни жлези, та е добре да направиш сравнението с друго животно... :P

Офф: Нали така е лафа де.. :lol: Като се замисля незнам кои животни имат потни жлези така че за мен си остава прасето :D

А иначе кафета мафета не пия. Повечко газирано(вреднооо) :wacko:

Пловдивска чушмяна - 1л. за 10 мин, след като се пребера от гребната.

През останалото време - средно 1, 1.5л газирано, 0,5 - 1л. бира, и още 1л минерална вода в офиса.

Аверидж - 4л.

Вода? :blink:

Тъкмо се канех да го кажа....сега чакам с нетърпение Виден да се изкаже в темата, макар че подписът му красноречиво показва колко вода му е необходима. :bgrin:

не по малко то 2 литра вода + 1-2 питбула/булдога/екстратайм... + 2-3 кафета...айрянче чат пат сутрин със закуската :D

Аз мода да отговоря вместо него - "Курчовци, ква вода? Бира е истината!"

На тъста ми приказката : " Водата е за гасене на пожари. От нея се образуват камъни в бъбреците. Само бира срещу жаждата" :)

От тия жеги и аз почнах да се замислям вече по колко пия на ден. И като го сметна:

За работни дни: около 3 литра вода, 2 кафета и вечер около 2 до 3 литра бира.

За неработни дни: 1-1.5 литра безалкохолни и студени чайове, 2 кафета и от 2.5 до 4 литра бира.

:)

Много вода пия,особено като се върна от каране или пък съм цъкал баскет и изпивам по около 2л наведнъж и тва ако го направя няколко пъти и става бая.Отделно там пия много млека,чат-пат безалкохолно или бира.Сигурно и на мен към 6-7 литра ми се събират.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...