lil_stenly Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 Просто се интересувам и искам да видя кой по колко вода или течности пие на ден , защото винаги са ми казвали , че пия по много , но аз не обръщам внимание . От няколко дни следя по колко и какво пия за деня . Ето го резултата . От 3 до 6 литра вода . От 0.5 до 1 литър безалкохолно . От 0.2 до 0.5 литра кафе . И около 1 литър други напитки . п.п. На мен не ми се струва толкова много . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 От 3 до 6 литра вода .От 0.5 до 1 литър безалкохолно . От 0.2 до 0.5 литра кафе . И около 1 литър други напитки . Вкъщи това го оползотворяваме двама...първият ред го изпива жена ми - следващите 3 - аз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qzoveca Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 Човек ти на тоалетната чиния ли го пиеш тва количество течности ??????? Мин 5 мах 8.5 - средно 6.75 л течности???? С храната се приемат още 1.5 течности , а сега през лятото , плодче , сладоледче - сигурно 2.5? За мен тва не е нормално - около 8- 10 литра на ден 2.5л са напълно достатъчни + от храната още някои - тва е нормално. Така само си претоварваш бъбреците и си разреждаш кръвта.(а предполагам не си хипертоник или сърдечно болен) Даже това е симптом на мн болести - нарича се полидипсия Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Това колко течености пиеш зависи много от начина на живот който водиш ако водиш активен начин на живот, особено в тая жега 2.5 литра са крайно недостатъчни... Аз прмерно пия по около 4-5 литра на ден... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Към 1 литър безалкохолно, 2,5 - 3 литра вода. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted June 26, 2008 Author Share Posted June 26, 2008 Аз не смятам , че си претоварвам организма , просто ако не пия повечко и се обезводнявам , става ми гадно или не се чувстам добре . Явно многото течности ми помагат да седя колкото си искам буден без умора или да не съм скапан на сутринта (да спя през деня и да съм буден през нощта ми се отразява много добре) , но сега в тези жеги не се живее направо . Просто съм си изградил някакъв странен ритъм на живеене в последно време , като ходих на пълни изследвания се видях в отлично здраве ... не знам как става . п.п. Дано да нямам проблеми със здравето за напред и това го пожелавам на вас също ... да не излизаме от темата повече . Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_alien Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 4-5 литра вода са си напълно нормални лятно време, под 2 не е нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 В работни дни 1,5-2л. вода. В неработни(ако не играя мач) 400-500мл. максимум. Други течности...5-600мл. веднъж-2 пъти в седмицата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Wonder Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Между 3 и 6 литра бира на ден и отделно поне 2 кила вода ---------------- Now playing: Octopus - Trip Receptacle via FoxyTunes Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Средно 3-4 бири и 2-3 чаши вода, обаче изобщо не ми е достатъчно. Даже във влака се чуствах отпаднал. Всичко е заради шибания мързел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Ами пия по максимум 2 литра..3.. не мога повече. Потя се като прасе. Знам че е нормално да се потя ама.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 3 литра вода и 2 големи чаши горчиво, хубаво и силно кафе. + 1-2 бирички за вечеря, евентуално ако съм в настроение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Потя се като прасе. Off: Извинявай...ама само да вметна, че прасетата нямат потни жлези, та е добре да направиш сравнението с друго животно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Off: Извинявай...ама само да вметна, че прасетата нямат потни жлези, та е добре да направиш сравнението с друго животно... Офф: Нали така е лафа де.. Като се замисля незнам кои животни имат потни жлези така че за мен си остава прасето А иначе кафета мафета не пия. Повечко газирано(вреднооо) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Вода? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Пловдивска чушмяна - 1л. за 10 мин, след като се пребера от гребната. През останалото време - средно 1, 1.5л газирано, 0,5 - 1л. бира, и още 1л минерална вода в офиса. Аверидж - 4л. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Вода? Тъкмо се канех да го кажа....сега чакам с нетърпение Виден да се изкаже в темата, макар че подписът му красноречиво показва колко вода му е необходима. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Аз мода да отговоря вместо него - "Курчовци, ква вода? Бира е истината!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Пия по 3-4 литра на ден. Сокчета и вода, ако има диня още по-добре Бира = Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Аз пия по около 5-6 литра на ден водица. Други течности - не много често Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 не по малко то 2 литра вода + 1-2 питбула/булдога/екстратайм... + 2-3 кафета...айрянче чат пат сутрин със закуската Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Май само аз не си водя статистика Като ми се пие - пия Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Аз мода да отговоря вместо него - "Курчовци, ква вода? Бира е истината!" На тъста ми приказката : " Водата е за гасене на пожари. От нея се образуват камъни в бъбреците. Само бира срещу жаждата" Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 От тия жеги и аз почнах да се замислям вече по колко пия на ден. И като го сметна: За работни дни: около 3 литра вода, 2 кафета и вечер около 2 до 3 литра бира. За неработни дни: 1-1.5 литра безалкохолни и студени чайове, 2 кафета и от 2.5 до 4 литра бира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Много вода пия,особено като се върна от каране или пък съм цъкал баскет и изпивам по около 2л наведнъж и тва ако го направя няколко пъти и става бая.Отделно там пия много млека,чат-пат безалкохолно или бира.Сигурно и на мен към 6-7 литра ми се събират. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.