Jump to content
BulForum.com

Бездомни котки

stefan

Recommended Posts

Един път видях един да рита едно коте, дето просто си ядеше съвсем спокойно. Ако не ми бяха свалили гипса от крака току-що щях да слезна от колата и да го пречукам от бой тоя нещастник :angry1 :angry1 :angry1

Голяма драма с тея котки значи. Мен пък ме дразнят бездомните кучета. чакам само някое да ме нападне без да съм му направил нищо и тогава ще извадя моторната резачка.

Edit: Ама те не са виновни животинките. Виновни са хората, които са ги направили бездомни, те трябва да се наритат не животните.

Един път видях един да рита едно коте, дето просто си ядеше съвсем спокойно. Ако не ми бяха свалили гипса от крака току-що щях да слезна от колата и да го пречукам от бой тоя нещастник :angry1 :angry1 :angry1

Тва е тъпо, при това доста. Тук става въпрос за съвсем различно нещо!

Тва е тъпо, при това доста. Тук става въпрос за съвсем различно нещо!

Според мен има доста по-човечни и хуманни методи, но за съжаление и държавата трябва да се намеси. Цялата работа е, че котките не нападат никой и затова с тях не се занимават. Вижте бездомните кучета колко намаляха, или поне аз вече виждам много рядко. Ама доста се отплеснахме от темата щом и държавата намесихме :lol:

Хубаво щеше да е някой да дойде, да си ги упои и да ги отнесе, ама май няма да стане..

Дай на някой клошар 10 лева и ще ти реши проблема.

Ама човека затова иска помощ и е пуснал цяла тема - за да не ги трепе! :woot А вие не му давате никакви съвети, а го поучавате да не ги убива или как да ги убие, щото го тормозят като му причиняват щети по колата. И дори сте на път да се скарате :angry1 !!! Айде прочетете пак първия пост! :read:

Моят съвет е да звъннеш в някой приют за бездомни животни и да ги попиташ как да постъпиш и дали те могат да ти помогнат, но може да искат някакво заплащане. Ти ще прецениш дали си готов да платиш съответната сума, която ще ти поискат с право ако са готови да те отърват от проблема. Пиши какво е станало, за да могат и другите напатили се да ползват схемата!

Момчета и момичета, предложението ми за дезодоранта не беше шега! Котките за разлика от хората не обичат да имат открояваща се миризма защото са хищници ловуващи от засада - миризмата ги издава. Имахме проблеми с котараци които бяха решили да маркират входната ми врата пролетта. Жена ми се сети и напръска прага на вратата с дезордорана ми и след някоко пъти котараците и котките се отказаха. Това с Райд мисля че може само да ги привлече - виждал съм няколко пъти как котки се трият в шише с хипохлорид - за хората миризмата му е трудна за понасяне, ама за котаците явно е нещо неустоимо.

Исках да питам как да не ги убивам, обаче тука великите моралисти, хуманисти и природозащитници пак взеха да се обаждат. Запазете си болните представи и пак прочетете първия пост - НЕ искам да ги трепя, искам да ги МАХНА и питам как.

Ще пробвам с дезодоранта, макар че след като са хранени цял живот на готово не мисля, че това ще ги откаже, глада е по-силен...

Стефане, умен човек си, ще измислиш нещо. Само те моля да не нараняваш животинките. А доколкото разбирам негативните постове не са насочени към теб.

И в този ред на мисли, zlobile, aман от такива балкански субекти като теб, честно. На единия му пречат котките - решил да ги избива; другият пък се жалва, че не можел да си прибира новото ауди в гаража, затова в 'гениалната' му главица се завъдили някакви мисли и решил да изсуши 10 метрово дърво, за да не му пречи. В случая лошото е, че всеки реагира както си иска, несъобразявайки се с никого и нищо. Защото на тея ширини отговорността и уважението към природата и околните са мръсни думи.

Искам да дам един съвсем кратък и показателен пример - котките в Истанбул. Десетки хиляди котки, които си бродят необезпокоявани, излежават се на пейките. Десетки хиляди котки, които не се страхуват. Ако повикаш една, ще дойдат десет. А тук най-вероятно ще си изпотрошат краката, за да бягат от теб.

Защото всички сме виждали обесени котки, котки с извадени очи, котки с разбити черепи... И за мен е показателно какви хора живеят в даден град по това как се държат котките.

Нямаме действащи органи, които да се занимаят с проблема - биха могли да кастрират котките, за да не се въдят толкова много. Но едва ли биха могли да спрат някого, за да не си изхвърли котилото на улицата. И какво правим в случая?

Стефане, умен човек си, ще измислиш нещо. Само те моля да не нараняваш животинките. А доколкото разбирам негативните постове не са насочени към теб.

И в този ред на мисли, zlobile, aман от такива балкански субекти като теб, честно. На единия му пречат котките - решил да ги избива; другият пък се жалва, че не можел да си прибира новото ауди в гаража, затова в 'гениалната' му главица се завъдили някакви мисли и решил да изсуши 10 метрово дърво, за да не му пречи. В случая лошото е, че всеки реагира както си иска, несъобразявайки се с никого и нищо. Защото на тея ширини отговорността и уважението към природата и околните са мръсни думи.

Искам да дам един съвсем кратък и показателен пример - котките в Истанбул. Десетки хиляди котки, които си бродят необезпокоявани, излежават се на пейките. Десетки хиляди котки, които не се страхуват. Ако повикаш една, ще дойдат десет. А тук най-вероятно ще си изпотрошат краката, за да бягат от теб.

Защото всички сме виждали обесени котки, котки с извадени очи, котки с разбити черепи... И за мен е показателно какви хора живеят в даден град по това как се държат котките.

Нямаме действащи органи, които да се занимаят с проблема - биха могли да кастрират котките, за да не се въдят толкова много. Но едва ли биха могли да спрат някого, за да не си изхвърли котилото на улицата. И какво правим в случая?

Доста глупаво е да сравняваш унищожаването на дърво със убийството на бездомна котка, тъй като котката не допринася с нищо за околната среда освен да пречи на хората и да пренася болести...

абе що не се .... .... ..... всичките защитници на котките балкански субект съм бил незнам си какво я у лево през .... ми е кво си мислите за мене имам си достатъчно работа за да се занимавам със застрахователи заради шибаните котки които постоянно ми драскат колата , айде сега всичките природозащитници си оставете колите да ви ги надраскат шибаните котки и после ми говорете колко било нехуманно........ не съм достатъчно богат все още за да позволя някакви шибани пумяри да ми правят колата бом бок , айде продължавайте да плюете само искам един от вас защитниците да дойде да го кача горе на покрива на склада да види за каква мизерия става въпрос , писнало ми е да чистя климатиците заради котешки косми........ :angry1 :angry1 :angry1

NEO_DDT, давам прост пример. Можеше да продължа списъка с пушещите в затворени пространства - онзи ден, въпреки забраната за тютюнопушене във влака, пак имаше някакъв типаж, който реши, че е над наредбите. И какво се случва, ако детето ми е астматик, а?

За съвсем простичка отговорност става въпрос. Хората като единици на обществото си имат права и задължения. Сигурна съм, че правата им не включват избиване на котки.

Доста глупаво е да сравняваш унищожаването на дърво със убийството на бездомна котка, тъй като котката не допринася с нищо за околната среда освен да пречи на хората и да пренася болести...

Най-малоумното изказване, което съм прочел напоследък. Ми и ти нищо не допринасяш за околната среда, само и вредиш(като цяло човечеството) и к'во правиме тогава?И ти пречиш, пречиш на котката, на дървото, на кучето. Мислиш ли че с удоволствие не биха ти изболи очите и вечеряли с теб ако можеха?

Егати и разсъжденията егати и чудото :angry1

Не знам хора вие мислите ли преди да пишете нещо или еи така , защото е яко да си мн ЕКО.

Една бездомна котак е преносител на толкова екто- и ендопаразити че просто ум да ти зайде,дето викат старите хора.Като се почне от бълхи, тении, глисти, кожна екзема и др и най-опасното може би, не че другите са безопасни - Токсоплазмоза.

Обществено опасни са , преди да са мили,сладички ,пухкавки добичета.

Замислете се ,обикалят казани , които са развъдни на хиляди бактерии, сякви мръсотии и като видите котка половината момичета ходите да ги галите и гушкате.

Всички бездомни котки, кучета и тем подобни трябва да се премахнат- по някакъв начин. Ако държавата и институциите не си вършат работат, мн ясно че хората ще ги тровят, гонят ,горят и тем подобни . Те не само пречат.

ПП. Отговори от рода на ти си животно мразец и тн - Щастлив собственик съм на котка и куче :D

А това че ние трябва да се съобразяваме с котките - върха на простотията, кой нормален мозък може да го измисли. Хората да се съобразяват с уличния бълхарник. Ти като ядеш замисляш ли се за сомалиичета и гладуващите по света ,а? или просто си ядеш. Или си ядеш еко-говеждо и не ти пука.

Дайте да пуснем и крави по улицата ,щото в Индия се съобразяват с тях .

Най-малоумното изказване, което съм прочел напоследък. Ми и ти нищо не допринасяш за околната среда, само и вредиш(като цяло човечеството) и к'во правиме тогава?И ти пречиш, пречиш на котката, на дървото, на кучето. Мислиш ли че с удоволствие не биха ти изболи очите и вечеряли с теб ако можеха?

Егати и разсъжденията егати и чудото :angry1

Ей гений може да не допринасям ама както спомена някой съм на върха на хранителната верига! Колкото до другото на който му преча да заповяда да ми боде очите...

Давам ти прост пример - пак в Истанбул - уличните котки се обезпаразитяват. Ние, като по-европейци (да, бе, да... ;) )какво правим?

Нямаше да има улични котки, ако стопаните бяха кастрирали домашните през някакъв период от живота им. Просто и ясно.

А пък вие (като собственици на кучета) как бихте реагирали, ако някой съсед ви натрови кучето, ей така, на общо основание - 'щото сутринта е настъпил някой от щедро предоставените от домашния ви любимец екскременти? Или като едни съвсем съвестни граждани използвате торбички за отстраняването им? (В което искрено се съмнявам)

По тази логика всеки пречи някому. Дайте тогава да се избием?!

Давам ти прост пример - пак в Истанбул - уличните котки се обезпаразитяват. Ние, като по-европейци (да, бе, да... ;) )какво правим?

Нямаше да има улични котки, ако стопаните бяха кастрирали домашните през някакъв период от живота им. Просто и ясно.

А пък вие (като собственици на кучета) как бихте реагирали, ако някой съсед ви натрови кучето, ей така, на общо основание - 'щото сутринта е настъпил някой от щедро предоставените от домашния ви любимец екскременти? Или като едни съвсем съвестни граждани използвате торбички за отстраняването им? (В което искрено се съмнявам)

По тази логика всеки пречи някому. Дайте тогава да се избием?!

То е ясно че всеки пречеи малко или много на някого, но освен това и допринася с нещо! Тези бездомни улични животни са единствено във вреда на обществото! Държавата ни има далеч по-сериознипроблеми от това да се занимава с улични котки, така че остава на хората да се оправят...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...