Jump to content
BulForum.com

Бездомни котки

stefan

Recommended Posts

Имам сериозен проблем под терасата, някакъв идиот от съседния блок е направил един ъгъл закусвалня за котки, всеки ден ги храни и се събират десетина. Мяукат ми под спалнята, катерят ми се по колата и ми драскат боята, а кой знае какви гадини развъждат. Не ми се иска да ги убивам, има ли някакъв държавен или общински орган, който може да ми помогне ефективно ? Със съседа няма и да пробвам да говоря, защото само като го гледам с какъв болен поглед ги гледа и ми е ясен...предложете нещо, че иначе 10 котки ще си пийнат антифриз в най-скоро време...

i az sam taka do magazina ni na mladejka nqkakvi otka4alki hranqt kotki i sa gi razvadili i sa pone 30 broq , ujasno e hvarlqt im hrana prez terasite i si4kite bokluci se isipvat pred zadniq vhod na magazina kato e hladno sam vijdal kak 5-6 kotki sa legnali na kapaka mi na kolata i kato otida kam tqh i se razbqgat vsi4ko stava bom bok 2 pati go preboqdisvam , nqma da govora kato po4nat da bqgat po lamarineniqt pokriv na sklada kakvo se 4uva ..... i az seriozno obmislqm da gi iztrova obi4am jivotnkite ama tva e netarpimo i kolkoto i da se karam sas vsi4kite sasedi nqma spasenie , dori gotva4kite na restoranta 2 pati i dignax lud skandal kadeto im sipva qdene to4no do vhoda na magazina i pak ni6to , dori bqha im napravili ka6ti4ki zimata varhu motorite na vitrinite ni (poneje sa otvanka) ...... nqmam dumi no i az v naj skoro vreme 6te im dam da si hapnat kebap4eta s otrova

Без да искам да се правя на активист на PETA или на врачка. Познавам двама души, които убиха котка, и двамата починаха. Единия беше оставил котката си да му лови мишки, затворена без храна и вода в една стая. Малко след като котката му умря, умря и той. Другия живееше до нас. Ядосал се на някаква бездомна котка в мазето му и я убил с ритници. След няколко месеца и човека почина. Just saying... :unsure:

мислиш ли че не съм пробвал , оставял съм колата по далече и пак се качваш заради топлото и по покрива съм виждал котки ..... добре че не живея там и нямам проблеми вечер със спането

Точно си търсят топлото...на мен ми е жал ама наистина е гадно и искам да си реша проблема, ако може по правилата. Ако не ще им дам валериан и ще го нося някъде извън града.

За държавен орган не знам, но може да пробваш на някой манго ( тия с каруците ) за 10 20 лева да ти решат проблема.

А пък Curunir ако е прав - с един куршум два заека :D

Прав е! Аз знам за десетина умрели и всичките са яли домати със сирене лятото! И са ритали котка поне три пъти в живота си!

Бъдете благодарни, че поне скитащи кучета няма. Ред е на котките. Макар, че бездомните катерички правят повече поразии - гризкат де що гумено има по колата. Мисля, че малко антифриз няма да им навреди :pirate

Проблема е в хората, не в котките. Имам котка, обожавам котките по принцип, понякога храня и котките в двора ни с остатъците от нашата храна, но ако знам, че това пречи на някой бих се съобразила. Всяко земно творение си има място и трябва да си го знае.

Ако отровиш котките,бабичките ще почнат да ти правят мизерии и то далеч по-големи.Аз бих предпочел да търпя котките отколкото отмъстителни лелки.Можеш да поразпиташ за някакъв препарат,който действа отблъскващо за котките без да е отровен.

може да ви звучи глупаво, но защо просто не сложите по едно куче там където има котки. то кучето не иска толкова грижи а и ако е малко за апартамент е голяма симпатяга :)

изключително блестяща идея мога да си купя 20 пинчъра и да ги пусна отгоре върху покрива на склада ми за да разгонват котките...... а като почнат да хранат пинчърите и те почнат да ми ходат по колата може да си купя 20 тигъра за да изгоня кучетата.....

Проблема е в хората, не в котките. Имам котка, обожавам котките по принцип, понякога храня и котките в двора ни с остатъците от нашата храна, но ако знам, че това пречи на някой бих се съобразила. Всяко земно творение си има място и трябва да си го знае.

snejko и аз не мразя животните но когато нещо ми вряка под прозореца няколко нощи подред вече не ми е сред любимите животни. В повечето случаи ги развъждат разни тъпанари или изкуфели бабки, които изобщо не се сещат, че живеят сред други хора, а не в гората и трябва да се съобразяват с тях. Отделно има малки деца, които си играят наоколо и не мисля че е особено хигиенично. Освен това след като толкова много ги обичат животните да си ги приберат у тях и да си ги гледат, няма да пречат на никой.

Ако отровиш котките,бабичките ще почнат да ти правят мизерии и то далеч по-големи.Аз бих предпочел да търпя котките отколкото отмъстителни лелки.Можеш да поразпиташ за някакъв препарат,който действа отблъскващо за котките без да е отровен.

И този момент го има, обаче бабичките не знаят с какво се захващат, пък и аз ще го направя по тъмно и по терлици :) Пробвах с разни неотровни за животни и хора препарати, които са доста неприятни, но не помага.

.....Пробвах с разни неотровни за животни и хора препарати, които са доста неприятни, но не помага.

А с дезодорант от най ефтиния? Напръскай си колата и мястото където ги хранят - котките имат коренно различни от хората разбирания за приятна и неприятна миризма.

И този момент го има, обаче бабичките не знаят с какво се захващат, пък и аз ще го направя по тъмно и по терлици :) Пробвах с разни неотровни за животни и хора препарати, които са доста неприятни, но не помага.

Ако до сега си се карал с бабетата или дори си пводигал въпроса за котките,то автоматично си заподозрян №1.По-скоро ти незнаеш с какво се захващаш.Идеята да опоиш котките и да ги закараш в някое село е разумна,но всичко повече от това е нехуманно.Незнам тук как седят нещата,но в някои страни е подсъдимо,притова наказанията са сурови.

повръща ми се като чета какви ви ги раждат мозъците :sick и ми иде да обеся някой като вас,като вида някой натровен хайван из улиците :pirate :ph34r:

пречили им котките :angry: то и вие сигурно им пречите на животните,ама да не са тръгнали да ви тровят :sick

повръща ми се като чета какви ви ги раждат мозъците :sick и ми иде да обеся някой като вас,като вида някой натровен хайван из улиците :pirate :ph34r:

пречили им котките :angry: то и вие сигурно им пречите на животните,ама да не са тръгнали да ви тровят :sick

Не са тръгнали, защото не са на върха на хранителната верига

bratmito прав си за всичко освен за нехуманното, не виждам какво общо с хуманността има съдбата на няколко котки, но това е съвсем друга тема която не искам да започвам. Проблема е, че ако направя това с валериана 101% ще ме видят, защото трябва да е по светло и тогава ще стане големия скандал. Хубаво щеше да е някой да дойде, да си ги упои и да ги отнесе, ама май няма да стане..

Не са тръгнали, защото не са на върха на хранителната верига

bratmito прав си за всичко освен за нехуманното, не виждам какво общо с хуманността има съдбата на няколко котки, но това е съвсем друга тема която не искам да започвам. Проблема е, че ако направя това с валериана 101% ще ме видят, защото трябва да е по светло и тогава ще стане големия скандал. Хубаво щеше да е някой да дойде, да си ги упои и да ги отнесе, ама май няма да стане..

да и ти на върха на веригата имаш изконното право да решаваш съдбата на "няколко котки" :angry: :sick и всички останали като теб,мърморковци-надраскали му колата,мяука ли му :wacko: по същата логика изпозастреляй и птичките дето ти пеят на главата и ти акат по терасата :wacko: и всяка останала твар дето ти прави "мизерии" :angry:

Всъщност... Фарел, ти си толкова далеч от истината, че няма на къде.

И зад нас има 10-12 котки, които ми тровят живота и ще видим кога ще ги избия.

Всъщност... Фарел, ти си толкова далеч от истината, че няма на къде.

И зад нас има 10-12 котки, които ми тровят живота и ще видим кога ще ги избия.

хах, и каква е истината? добре, че повечето хора не са с такъв манталитет и мислене, че иначе едва ли щяхме да излезем от джунглите.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...