Jump to content
BulForum.com

FSB

1912

как е по правилно?  

44 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Та така: Имам CPU - Athlon T-bird 950MHz и водихме спора който е по горе.

Хайде помогнете да решим кой е победителя че още не можем да се разберем.

Ами по принцип, по-висока шина означава по-висока прозводителност. Но дали ще можеш да го пуснеш тоя т-бърд на 200 шина и как, е друг въпрос.

Ами по принцип, по-висока шина означава по-висока прозводителност. Но дали ще можеш да го пуснеш тоя т-бърд на 200 шина и как, е друг въпрос.

въпроса е друг то шината си е 100 MHz ама нали се умножава x2 и става 200.

Та кое е по-правилно????

Умножава се по 2 понеже и двата фронта на сигнала се ползуват за пренос на данни.А иначе честотата си е 100.За по-новите и бързи модели тя е 133 или 166(ефективно 266 или 333).Засега единтвения процесор на АМД от тази фамилия който работи на 200MHz(400) е Barton3200+.

• 8 months later...
Abe hora ot tova deto go govorite da  razbiram li, 4e s moq chipset  VIA KT133 na 100 mhz moga  da podkaram processori ot roda na  athlon ili duron na 1.5 GHZ, deto se pokazvat kato za 200 FSB ?

http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Suppor...List_GA-7ZM.htm tuka pi6e, 4e moje, ama ne razbrah mnogo za6to ?!?

Да може

Та така: Имам CPU - Athlon T-bird 950MHz и водихме спора който е по горе.

Хайде помогнете да решим кой е победителя че още не можем да се разберем.

За това ЦПУ е вярно второто 9,5Х100, няма какво да пускаш пуул , защото гледам има "разбира4и " и то не малко ,дето гласуват за другия вариант и така могат да те объркат !

@DRAGLYAR, - можеш ! Вси4ки процесори упоменати в някоя ценова листа с 200 или 266 в скобки или без работят на 100 или 133 ,зна4и можеш да ги боднеш на дъно КТ133(с по - високите 4естоти май не ставаше) , но за 1,5 Гхз ,за които питаш ще трябва да стане ,но май ще ти трябват ъпдейти на Биоса !:))

Какво толкова го мислите?! Те хората си го казват (за в случая говора) Реална честота 100МХц ефективна 200МХц - какво повече може да се говори - апак и кой е видял множител от порядъка на *.*5 - това са някакви измислици на АЙДА32/ЕВЕРЕСТ.

Ама и някой е разрови тая тема от снега през февруари месец :P

Какво толкова го мислите?! Те хората си го казват (за в случая говора) Реална честота 100МХц ефективна 200МХц - какво повече може да се говори - апак и кой е видял множител от порядъка на *.*5 - това са някакви измислици на АЙДА32/ЕВЕРЕСТ.

Ама и някой е разрови тая тема от снега през февруари месец  :P

Прав си :)

Аидата ми показва "за Sempron 2200+ ...леко клокнат от мен :) "

CPUID производител AuthenticAMD

CPUID име AMD Sempron 2600+

CPUID версия 0681h

Разширена версия на CPUID 0781h

Идентификатор на платформата CBh (Socket A)

IA сериен номер на процесора Неизвестно

.... бла бла бла бла......

Свойства на процесора

Тип централен процесор AMD Athlon XP, 1884 MHz (4.5 x 419) реално е пуснат на 210х9

Псевдоним на процесора Thoroughbred-B

И всичко това при положение че е заключен МНОЖИТЕЛЯ (9)

В новата версия Everest 1.5 жецхе това е корегирано и се отчита както трябва, осетили са се вече - време беше :D

Тип централен процесор AMD Athlon XP, 2333 MHz (10 x 233) 2800+ - CBid според мен отчита най правилно PR на процесора :D там ми показва 2964+ което според мен е правилно защото по принцип 2800+ е 2250МХц (13.5х166)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...