Jump to content
BulForum.com

мнение и препоръки относно конфигурация на персонален компютър

Recommended Posts

здравейте колеги,

сигурен съм че в този раздел влизат много еродирани и запознати навътре с нещата относно компютърните технологий хора. смятам да се доверя на вас относно закупуването на новата ми машина. имам една примерна конфигурация, която я дават като доста добра. компютърът ще се ползва за гейминг затова трябва да е достатъчно мощен и сталибен. ето я и въпросната конфигурация:

GB M52L-S3 /NV 520LE/AM2

KIT 2X1GB SUPERT DDR800

ATHLON64 6000+ X2 /AM2 /BOX 250GB

250GB SEAGATE SATA2/7200/16Mb

1.44 MB NEC

ASUS DRW-1814BLT LS SATA

GB NX86T256H-ZL/8600GT/GDDR3

case

FORTRON SAGA

+ някое добро охлаждане

Бих помолил вас, да си дадете мнението за тази система + ако имате нещо по-добро за добавяне от въпросните изброени компоненти, само цената да не фръкне неимоверно нагоре, горе доло във същия диапазон от пари да е конфигурацията която ще предложите.

Поздрави, и ще очаквам компетентното ви мнение :)

Добре е конфигурацията само видеото е "дърво". Не си писал с какви пари разполагаш?

тази конфигурация на един приятел му е излезнала 760 лв. аз мога да си отпусна джоба до 800-900 лв. но за нещо наистина добро.

П.С: и след като казваш, че видеото е "дърво", ще е добре да предложиш някоя добра видео карта стабилна при игра на най-новите игри :)

Погледни конфигурацията в подписа на Deluxe горе. Аз бих само заменил видеото с 8800 GT и ще си лети. Можеш да сложиш примерно и 2*2гб памет. Хард диска е перфектен за парите си, но можеш да си вземеш и 640гб-вият вариант, който е малко по-бърз.

Ако ще прави като моя, по-добре да вкара малко промени, защото моя вече остаря примерно...

MB: Jetway I35-SG Intel P35 - 136.87лв

CPU: Intel Core2Duo E4600 BOX - 193.98

RAM: Corsair XMS 2x1GB DDR2 800 - 112.57лв

HDD: 500GB 7200 SEAGATE 32MB SATA2 126.56лв

GPU: Sapphire HD 2600XT DDR4 133.56лв

DVD-RW: ASUS DRW-1814BS LS IDE BLACK 41.47лв

PSU: FORTRON 400W PNF - 56.60лв

Излиза към 800лв като добавиш кутия се вместваш в парите. Може и повече ватове захранване, но ако няма да клокваш не си заслужава.

Еее не бива така. Няма голям смисъл от 4600-а, по-добре да вложи парите както казах в 640гб-ов WD. Две плочи по 320гб ше е по-бързичек и по-голям от въпросният Seagate.

Xciter said:
Еее не бива така. Няма голям смисъл от 4600-а, по-добре да вложи парите както казах в 640гб-ов WD. Две плочи по 320гб ше е по-бързичек и по-голям от въпросният Seagate.

Защо да няма смисъл, повече кеш и повече мхз-и. или поне един Е2220 да вземе щом няма да клоква. А това за уестърна едва ли е по-бърз от 7200.11 освен ако не е някой раптор на 10к и нагоре обороти.

Кеша не важи толкоз, а повечето мхз са много лесни :ph34r: . Аз имам два 7200.11 и до 640гб вариант съм се докосвал, гарантирам че е по-бързичък.

DELUXe said:
Ако ще прави като моя, по-добре да вкара малко промени, защото моя вече остаря примерно...

MB: Jetway I35-SG Intel P35 - 136.87лв

CPU: Intel Core2Duo E4600 BOX - 193.98

RAM: Corsair XMS 2x1GB DDR2 800 - 112.57лв

HDD: 500GB 7200 SEAGATE 32MB SATA2 126.56лв

GPU: Sapphire HD 2600XT DDR4 133.56лв

DVD-RW: ASUS DRW-1814BS LS IDE BLACK 41.47лв

PSU: FORTRON 400W PNF - 56.60лв

Излиза към 800лв като добавиш кутия се вместваш в парите. Може и повече ватове захранване, но ако няма да клокваш не си заслужава.

и тази конфигурация казваш, че е по-добра от въпросната която съм дал, така ли?

cafu said:
и тази конфигурация казваш, че е по-добра от въпросната която съм дал, така ли?

Цена/качество да. А защо не и по-добра като цяло :)

@xciter - Желаната конфигурация е за гейминг. За каква бързина на твърдия диск говорим тук ? Нали точно до нея не трябва да се стига :) И как обемът на твърдия диск ( и броя плочи ) определя бързодействието му, че и кешът не бил важен ? :)))

@cafu'wE - Препоръчвам ти интел конфигурация. Имайки предвид, че употребата му ще е само в игри, то нещото, върху което трябва да се наблегне е видео картата.

ПП

"Мегахерците" не са определящи ( освен при равни други условия ) за бързодействието на машина.

@Enfer, конфигурацията която Delux ми е предложил удачна ли е? като се има в предвид, че бих заменил видеото със XPert 9600GT 512MB DDR3 PCI-E 216.24лв.

cafu said:
@Enfer, конфигурацията която Delux ми е предложил удачна ли е? като се има в предвид, че бих заменил видеото със XPert 9600GT 512MB DDR3 PCI-E 216.24лв.

То, че е удачна удачна е, но не съм казал оп зимай точно такава. В спора се ражда истината, 9600 е добре всичко зависи от това какви игри ще играеш... Тук ти предлагаме някакви комфигурации ти трябва сам да определиш коя най-добре ще ти свърши работа и какво може да допълниш или да промениш проред нуждите и възможностите ти.

Нямам добри впечатления към Jetway, но и отдавна не съм ги ползвал. Corsair оперативна памет не ми се вързва с бюджета отделен за машината ( за същите пари можеш да вземеш почти 4GB ОП с по- скромен надпис на панела :) ).

Относно видео картата, към която си се насочил - не мога да ти помогна. По- добре да те посъветва човек, който има поглед и опит върху този среден клас.

Личният ми съвет е да изчакаш седмица- две заради новата 4та серия от ATI, да видим коментарите и оценките, крайните цени, пък току виж средният клас на новите ATI се окаже по- стойностна покупка.

ПП

Все пак говорим за началото в средния клас видео карти ( както и машина като цяло ), така че за парите, които си отделил получаваш, кажи речи еквивалентни продукти по възможности.

Те като се появят 4000-та серия на ATI, няма да са 200лв със сигурност, затова има ли смисъл изобщо да се чака?

Xciter said:

Прав си за Е4600, по-добре е да вземе Е7200 (+30лв), а за WD-то какво да кажа... хубави са(евтини са), ама не са достатъчно надеждни (поне за сега)! 500GB Seagate, Hitachi май е най-доброто. РАМ-та Корсара е добре (да може да вземеш 4GB PQI или ADATA и после през месец да тичаш да ти ги сменят с други)

zizirixo said:
Прав си за Е4600, по-добре е да вземе Е7200 (+30лв), а за WD-то какво да кажа... хубави са(евтини са), ама не са достатъчно надеждни (поне за сега)! 500GB Seagate, Hitachi май е най-доброто. РАМ-та Корсара е добре (да може да вземеш 4GB PQI или ADATA и после през месец да тичаш да ти ги сменят с други)

E,как да не са надежджни. WD имат най-малкият процент на брак/скпани хард дискове от трите посочени компании.

Xciter said:
E,как да не са надежджни. WD имат най-малкият процент на брак/скпани хард дискове от трите посочени компании.
Още едно позитивно мнение за WD.

Също така, препоръчвам да си вземеш и cardreader. Много хора подценяват необходимостта от такава джуджавка до момента, в който им потрябва :) А е 10-15 лв..

Xciter said:

+1 за WDC

преди бях с в къщи с WDC, сега съм с WDC и никога никъв проблем не съм имал

на работата имам много важна машина която е с 520МБ WDC и не е спирала от 4 години (пък преди колко е ползван диска не знам :) ), пък функцията и е да пише постоянно данни ;)

до сега съм виждал свършили дискове на тая марка само под 10гб, както в следствие на потребителска намеса.

колкото до Seagate не знам колко са ви минали през ръцете и колко са ви измрели, ма тъй като за дискове ползвам Seagata, WDC и Hitachi мога да заявя че със сеа-та съм имал най-много дертове, и то говоря нови модели, старите са си ок.

едно е да разопаковаш диска и той да не работи, съвсем различно е една седмица нормално и след тва да земе да трака и да вие. всъност няколко пъто поради липса на други съм слагал и самсунг и от тях нито един не е имал къвто и да е проблем

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=876

GB p35-ds3 за дъно ~110$

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530039

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530453

2x2gb a-data ~120лв

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529757 640 варианта е по-добър, но и малко по-скъп

двд по избор, но препоръчвам пайнер макар и по-високата му цена, просто имам наблюдения в/у двд-тата от както беха 200$ и до ся пайнер не съм видел да се скапе, а са ползвани може би над 1000 пъти повечето, някой над 10к пъти (в смисъл не спират ;) )

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=937

кутия, клавура и плъх по избор

не съм ги смятал и не знам колко излиза, просто ти предлагам нещо което няма да смениш поне 3 години

тука има доста хора които следят редовно пазара, нека те произнесат свободно върху предложението ми

пс: баси такъв дълъг пост на трезво не знам от кога не бях писал

• 2 weeks later...

за да не отварям нова тема, ще използва тази (дано автора й няма нищо против)

значи един съсед иска да си взима нов комп и някакъв му е предложил следното:

MB - MBMSIK9A2CFF - 144 лв.

CPU - Athlon64x2 5200 BOX - 135 лв.

RAM - 2x1GB DDR2 800MHz Corsair TWIN2X2048 - 91 лв.

VGA - GF 9600GT 512MB 256bit DDR3 - 218 лв.

HDD - WD 320GB SerialATA 7200, 16MB - 103 лв.

Supply - 400W Fortron ATX-400PNR, Silent - 59 лв.

CASE - ATX 460W, JNC 4JA H7650 Черна, 6U2X - 56 лв.

DVD - LG GSA-H55N/58N - 40 лв.

... някъде към 840 лв. излиза всичко.

аз на първи взгляд не бих взел такава карта и не бих дал толкова пари за подобно дъно. също така бих предпочел seagate пред western digital, а и кутията ми изглежда прекалено скъпа (вчера гледах някакви asus и доста ми допаднаха, а и цените бяха около 40 лв.) .... corsair е наистина добра марка за памет, ама не съм много сигурен дали си заслужава 90 лв. за 2gb, след като от "масовите" памети за 90 лв. взимаш 3GB ...

та, какво е вашето мнение?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...