georgekodinov Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 Здравейте, Замислил съм се да ходя на о. Тасос на море тази година. Та ще съм ви благодарен ако сте ходили и споделите някое и друго мнение. Става въпрос за семейно ходене (така че не ме интересуват нощни барове и т.н. ) Сложил съм си горна граница на цената (почивка в Испания, Коста Барселона). Смятам да ходя с колата през Кавала. Ето тук и тук има доста линкове към хотелчета. Засега съм се ориентирал към "Golden Beach" на източната страна на острова или към Skala Rachoni на западната. Ама гледам че има и доста оферти за Potos. Основно се чудя дали са "дълбоки" и "стръмни" плажовете в тези селца, т.е. дали стават за деца. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 Аз бях за 2-3 дена до Тасос и е доста приятно място Много зависи къде си естествено, ама като цяло е доста хубаво и живописно Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 az su6tno sum bil i mi be6e otvratitelno , parvo hotela v koito trqbva6e da sam uj trqbva6e da e 4 zvezdi realno be6e ne pove4e ot 1 i polovina , otvratitelno obslujvane kakto v hotela taka i v restoranta , garcite sa otvratitelni xora nikoga ne sam gi haresval i nqma da gi haresvam , gadno otno6enie makar da se opitvah da se darja vazmojno naj privetlivo i s nikoi da ne se konfrontiram , imax 4uvstvoto 4e dori 4ista4kite me smqtaha za 4ovek vtora raka makar da imax v djoba si godi6nata im zaplata , moje da sum slu4il na takova obslujvane i otno6enie i ne navsqkyde da e taka no v garcia nqma da otida nikoga pove4e , v turcia sa6to sam bil i makar 4e vsi4ki gi smqtat za parvobitni reznqci otno6enieto im kam mene kato klient/4ujdenec be6e pove4e ot perfektno kazva6 4e ima6 vazmojnost za ispaniq , zaminavai natam bez da se zamisli6 v garcia moje seki den da otide6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 Като цяло в Гърция няма хубави плажове, освен ако не са искуствени (насипани допълнително). Бил съм на Тасос, за разходка става - за почивка не ! Цигания до шия, неоправдано високи цени и най - вече, отвратително отношение на аборигените към всички чужденци, освен ако не са англичани или германци. То горното май важи за цяла Гърция. Пообиколил съм доста там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 Доста добри трасета за велосипедни преходи, както и ежегодни АМ състезания ;]] Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 Бил съм, и ти препоръчвам алтернативите ти. В Кавала сякаш е по-добре.Бях за около седмица, найстина хотелите не са това което са на картинка, таверните не са хич това което човек може да очаква. Пълно е с Българи, незнам, разбирайте го както искате . Единствен плюс за мен беше, че марковите им магазини бяха осезателно по евтини от Пловдивските. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted June 9, 2008 Author Share Posted June 9, 2008 Хора, имам конкретни въпроси ! Защо съм решил да отида там си е моя работа. Не ми помагате като пишете : "бил съм там, не си струва". Пишете : "бил съм там, не си струва защото ..." Или "бил съм там, в хотел/село ... не си струва, защото ... Препоръчвам хотел/село ...". Недейте само да критикувате, разкажете ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 какви по конкретни отговори очакваш ? щото нещо не мога да се сета може би да ти разкажем какво точно сме правили през цялата си екскурзия до там по дати , минути и часове...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted June 9, 2008 Author Share Posted June 9, 2008 какви по конкретни отговори очакваш ? щото нещо не мога да се сета може би да ти разкажем какво точно сме правили през цялата си екскурзия до там по дати , минути и часове...... Аз съм ги написал по-горе. Чувал съм че в Skala Rachioni плажа не струвал (т.е. бързо ставал дълбок и не бил за деца). Въобще за цялата западна част на острова казват така. Очаквам да чуя хората в кое селце са били, как е бил плажа там (стръмен, полегат), по-студен ли е бил от други плажове които са пробвали, в какви хотели са били, какви са им впечатленията от тях и т.н. Не неща от тип "дневник", но общи впечатления : не прави това, прави това и т.н. Абе съвети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 добре .... не ходи в гърция хората са гадни надменни потни дебелаци (това са гърците ако има българи бива) , не очаквай хотела в който си (в който и да си) да има нещо общо с хотела който си видял или са ти обещали , не ходи в гръцките таверни , цените са високи а не получаваш нищо за парите си . Както ти казах по горе имал съм възможност да отида тук там , гърция определено не е от местата на който бих се върнал просто на почивка . Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted June 12, 2008 Author Share Posted June 12, 2008 добре .... не ходи в гърция хората са гадни надменни потни дебелаци (това са гърците ако има българи бива) , не очаквай хотела в който си (в който и да си) да има нещо общо с хотела който си видял или са ти обещали , не ходи в гръцките таверни , цените са високи а не получаваш нищо за парите си . Както ти казах по горе имал съм възможност да отида тук там , гърция определено не е от местата на който бих се върнал просто на почивка . сигурно не ти е лесно да живееш с такова положително отношение. навсякъде има гадни потни дебелаци. и има заведения в които не си струва да ходиш. не мисля че това е запазена марка на гърците. може да се поогледаш по черноморието. явно не мога да обясня добре въпроса си. но нищо : ще си отговоря сам. направих си резервация вече. ще разказвам като се върна Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 Имаше една приказка за упоритост и още нещо С затаен дъх чакаме впечатления. Може пък да ти покрият критериите Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 виж ся аз си казвам мнението просто затва не се опитвай да ми правиш психоанализа къв ми е погледа над живота , хем питаш хем отговорите не ти харесват ...... извинявай ако си очаквал да похваля гърция ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted June 12, 2008 Author Share Posted June 12, 2008 виж ся аз си казвам мнението просто затва не се опитвай да ми правиш психоанализа къв ми е погледа над живота , хем питаш хем отговорите не ти харесват ...... извинявай ако си очаквал да похваля гърция ...... Не си ме разбрал Нямам нужната квалификация да те анализирам. Просто се дразня когато хората генерализират. А въпроса ми в темата беше съвсем конкретен : сравнения на плажовете между две гръцки селца на Тасос. Така че както казват (мнооого по-) на запад от Трънско : let's stick to the point. И извинявай ако си се засегнал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 За конкретните плажове не знам какво е положението, но няколко пъти когато съм бил в Северна Гърция винаги е имало изобилие от Морски таралежи - така че преди да влезнете във водата се огледайте внимателно, да не се занимавате после с болници... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted June 12, 2008 Author Share Posted June 12, 2008 За конкретните плажове не знам какво е положението, но няколко пъти когато съм бил в Северна Гърция винаги е имало изобилие от Морски таралежи - така че преди да влезнете във водата се огледайте внимателно, да не се занимавате после с болници... Мани : аз чух че и много оси имало на Тасос. Ще взимам антиалергичните в личния багаж май Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40....mp;t=h&z=18 Вижда се всичко ясно. Само си позиционирай картата където трябва Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted June 12, 2008 Author Share Posted June 12, 2008 http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40....mp;t=h&z=17 Вижда се всичко ясно. Само си позиционирай картата където трябва И морските таралежи ли ? Сериозно : да : гледам го : дори съм си качил и google earth. Но това което ме притеснява с тези карти е че са на няколко години а и не знам това по-светлото което се вижда колко всъщност е дълбоко (то нали Средиземно море по принцип е по-прозрачно от Черно : поне беше така в Тунис). Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 Днес го слушах по радиото и веднага се сетих за тебе: ХОП и ХОП Я си помисли сега - дали пък Васко, макар и буен, не беше прав в това, което каза? "Така например в последните 5 години на остров Тасос няма нито един ветринарен лекар, а областната управа в Кавала няма медицинска служба" Без коментар... Помисли си докато е време дали ти се ходи там Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted June 13, 2008 Share Posted June 13, 2008 Не, явно човека е взел решение още преди да пусне темата, че ще ходи. И тва че му казахме, че не си заслужава не му промени мнението. Но където и да ходите, приятна почивка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 както гледам "свежата" реклама на южната ни съседка - в крайна сметка какво реши? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted June 14, 2008 Author Share Posted June 14, 2008 както гледам "свежата" реклама на южната ни съседка - в крайна сметка какво реши? да бе, мъчно ми е че българите сме такива негативисти напоследък. сигурно като започнем да гледаме по-леко на нещата и "шъ съ опраим". Иначе реших да дам на братята беломорски българи (дядо ми е ходил войник в Кавала, а и на тасос е имало българско комендантство) шанс : направих си резерация и отивам след месец. Говорих с познати дето са били там и казаха че е супер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.