Flask Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Мен това със сайтовете не ме дразни, но като пусна ПЕС-а онлайн и полудявам. Всичко е от пинга. Не знам дали е много 50-110мс към европа, но определено на играта не и харесва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 (edited) Да се надяваме, че общият проблем на няколко абонати, а именно забавянето при браузване и недозареждането на сайтове, ще се реши скоро. И това, че няма загуба на пакети, не значи, че няма други проблеми. Ето и пресен пример от 22:11 тази вечер. Проблемчето е с BulForum: Проблема си е бил от хостинга на булфорума: http://prikachi.com/images.php?images/742/2653742I.jpg Мен това със сайтовете не ме дразни, но като пусна ПЕС-а онлайн и полудявам. Всичко е от пинга. Не знам дали е много 50-110мс към европа, но определено на играта не и харесва Според мен под 200мс се играе сравнително добре, до 100 не би трябвало да усещаш някакъв проблем. Друг е въпроса със самия сървър на който играеш и съответно свързаноста му с кулбокса.Идеята ми е, че понякога ИСП-то няма вина, а проблемите са някъде по пътя до сайта/гейм сървъра или в самия него. Edited November 10, 2010 by pcworm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Проблема си е бил от хостинга на булфорума: http://prikachi.com/images.php?images/742/2653742I.jpg Аз лично точно пък с Булфорума скоро проблеми с достъпа не съм имал, вкл. в споменатите часове снощи. Ако е било от хостинга, това явно ще да е имало връзка само със свързаността с Кулбокс . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Току що звъннах към съпорт-а да провери дали всичко е наред (понеже ми бяха сменили медиа-та преди няколко дни) И когато питах: Защо скороста на сваляне от торент е 4.5 мега байта само ,той каза че толкова било.A като му споменах че преди седмица 2 свалях с 8,9 мега байта пак от същите места ,той нищо не каза. Едва ли не вече и локалният е 40 MB :confused Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 (edited) Аз лично точно пък с Булфорума скоро проблеми с достъпа не съм имал, вкл. в споменатите часове снощи. Ако е било от хостинга, това явно ще да е имало връзка само със свързаността с Кулбокс . Няма как да не е имало проблем.Аз съм на Ентри и във въпросните часове, проблем е имало единствено към форума, защото си следя пинга до още 10 бг сайта и към тях не е имало увеличаване на пинг-а и загуби на пакети. П.С. Или просто и двете ИСП-та са имали по едно и също време проблеми, за разлика от това на което си ти. Edited November 10, 2010 by pcworm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flask Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 (edited) Според мен под 200мс се играе сравнително добре, до 100 не би трябвало да усещаш някакъв проблем. Друг е въпроса със самия сървър на който играеш и съответно свързаноста му с кулбокса.Идеята ми е, че понякога ИСП-то няма вина, а проблемите са някъде по пътя до сайта/гейм сървъра или в самия него. И това е възможно, но пак е гадно Относно торентите, сега пуснах един с повече сийдъри, ограничил съм конекциите до 100 и на 86 конекции вече беше 10.5мБ/с, като имаше май само един локален от който дърпах с към 4мБ/с. Така че ако не минавате над 5мБ/с или няма локални или има проблем Edited November 10, 2010 by Flask Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Едва ли не вече и локалният е 40 MB :confused Aбсолютно. Свалях два торента от вън с 1,5Мб/с и дръпнах един от арената... за проба. Общата скорост закова на 4,5Мб/с, като скороста на външните падна до 200кб/с за сметка на българския. Явно скоростта е орязана в момента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 ми почти свалих Coa - black ops ... там има поне 20 000 пиъра общо ,и скороста е 4.5 .Няма как да няма поне 10 локални . Явно или за момента скороста ни е орязана ,или е някакъв локален проблем в част от мрежата Направо който има проблем да звънне да пита за тая скорост. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flask Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 (edited) ми почти свалих Coa - black ops ... там има поне 20 000 пиъра общо ,и скороста е 4.5 .Няма как да няма поне 10 локални . Явно или за момента скороста ни е орязана ,или е някакъв локален проблем в част от мрежата Направо който има проблем да звънне да пита за тая скорост. От замунда ли? Торентът е нов и има почти толкова лийчъри, колкото и сийдъри, оттам идва проблемът Edited November 10, 2010 by Flask Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 От замунда ли? Торентът е нов и има почти толкова лийчъри, колкото и сийдъри, оттам идва проблемът Да. Аз снощи го пуснах тоя торент (не съм на Кулбокс), и половин-един час едвам стигаше 1МБ, а имаше 2300 сийд, но 9000 лийч (уторента ми показваше само 8 сийдъри пък) . По едно време спря и ми изписа че трябва да го рестартирам. Рес и тръгна пак на около 1-2МБ/с първоначално, вече показваше реалните хиляди пиъри и малко по-късно качи 3-4МБ/с и съм легнал. Скоро не съм виждал друг такъв торент толкова желан . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david_launcher Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Специално сайта на марица се отваряше бавно и с ДЦЦ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkbg Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 (edited) Е аз играя в корейски сървъри, но не мога да пингна никой за да кажа някакви стойности, но се играе добре. Само щайгата ми клеца. С игра проца удря 100% а рамта - 94% Яко а Мисля, че рама недостига, а оттам и проца се дуе толкова. Edited November 10, 2010 by sharkbg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 (edited) Да. Аз снощи го пуснах тоя торент (не съм на Кулбокс), и половин-един час едвам стигаше 1МБ, а имаше 2300 сийд, но 9000 лийч (уторента ми показваше само 8 сийдъри пък) . По едно време спря и ми изписа че трябва да го рестартирам. Рес и тръгна пак на около 1-2МБ/с първоначално, вече показваше реалните хиляди пиъри и малко по-късно качи 3-4МБ/с и съм легнал. Скоро не съм виждал друг такъв торент толкова желан . ми свалих си вече няколко неща от там,включително и тая игра (която е от снощи качена в тракера)). Пак ще пробвам и друг торент да видим дали ще качи повече. В самия договор са дадени и скоростите ,и срещу локалната свързаност пише 100.Незнам дали е липсата на пиъри или вече локал-а ми е кът-нат. btw,кажете някой торент от замунда ,арена от който сте сваляли с висока скорост( или пък още сиид-вате) ,и ще пробвам Edited November 10, 2010 by TRIBALERO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flask Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Е аз играя в корейски сървъри, но не мога да пингна никой за да кажа някакви стойности, но се играе добре. Само щайгата ми клеца. С игра проца удря 100% а рамта - 94% Яко а Мисля, че рама недостига, а оттам и проца се дуе толкова. Да бе, но едно е да цъкаш РПГ-та, друго е футболна игра. Всяко минимално забавяне и са ти взели топката Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkbg Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 (edited) Не е така, ако са те погнали няколко гадини и кръвта знаеш ли как ти играе. Едно леко лагване и деад Да не говорим за битките между гилдии и други подобни войни Изискванията за стабилност на нета са огромни Edited November 10, 2010 by sharkbg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flask Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Аз като цяло проблеми с лагването нямам, а с пинга т.е. времето от натискането на копчето на пада до реакцията на играча, което си е пагубно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 (edited) btw,кажете някой торент от замунда ,арена от който сте сваляли с висока скорост( или пък още сиид-вате) ,и ще пробвам Американецът Това сега дръпнах за проба и качи до 10 MB/s. Иначе и аз вече споделих, че при мен в повечето случаи това сякаш не става вече така както до скоро. Сякаш локалната свързаност е ограничена по обхват. Това на около 7-8 MB/s. Edited November 10, 2010 by Ilves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cayenne Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 При мен ограничение не виждам.COD с триста зора тръгна, но стигна 6,2 и го спрях, че не ми се чакаше. Определено при някои от изброените сайтове има забавяне, но Марица и Фокус ги отварям мигновено. Мастерса май е с кофти хостинг, защото и при други ИСП-та се отваря бавно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Call Of Duty не тръгва още при мен. The American от горния линк го пуснах няколко минути след като Ilves го постна. Докато се усетих се свали, но после при средната скорост ми показа 3,4MB/sec.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Аз дори не бях поглеждал за средна скорост, обикновено гледам до колко качва, но сега виждам, че е било avg. 8.6 MB/s. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 @NetZombie Пробвай с IE9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Ако някой мисли, че има проблем с локалните скорости, може да направим следния експеримент: Дайте ми линк за торент и час, в който да го пусна, за да играя ролята на локален сийдър и ще наблюдаваме какво ще се случи . . . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Ако някой мисли, че има проблем с локалните скорости, може да направим следния експеримент: Дайте ми линк за торент и час, в който да го пусна, за да играя ролята на локален сийдър и ще наблюдаваме какво ще се случи . . . идеята ми харесва : National Geographic - Evolutions / Еволюции (2009) - в момента има 10 сийдъра 0 лийчъра. да речем утре сутрин в : 11:00 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 (edited) идеята ми харесва : National Geographic - Evolutions / Еволюции (2009) - в момента има 10 сийдъра 0 лийчъра. да речем утре сутрин в : 11:00 През деня ми е малко по-трудно, че ще трябва дистанционно да влизам . . . Хайде първо тази вечер в 23:45 ? Edited November 10, 2010 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 (edited) През деня ми е малко по-трудно, че ще трябва дистанционно да влизам . . . Хайде тази вечер в 0:00 ? ОК 0:00 Edited November 10, 2010 by TRIBALERO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts