Cayenne Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 (edited) Здравейте, братя! Ето ви едно клипче, където можете да видите качеството на оптитчния нет предоставян от Кууулбокс! Ужааааасссс Отвори Task Manager и погледни как ти се натовава ЦПУ-то. Мисля си, че седи на 100% при браузване и от там този проблем. С други браузъри пробвал ли си? Другия ми въпрос е как са ти вързали устройствата, в смисъл дали от медиата има ли директна връзка с ПС-то или то е свързано през АТА-та последователно? Ако са ти вързали ПС-то през АТА-та, разкачи го от нея и направо в медиа конвертора. Edited September 19, 2010 by Cayenne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 (edited) Привет! Значи искам да благодаря на всички, които така приеха присърце моя проблем и ми дадоха насоки, как да се справя. Ще опитам всичко.Сега свалям програмата за измерване на температурите на проца, и ще докладвам...после ще изпробвам "ракетата" на Пламен. Значи на Кууулбокс ползвам нета и телефон, само че телефона е изключен и от медия конвертора и от тока...не го плозвам,така че кабела минава през медията и от там направо в ланката!Ако проблемът се окаже при мен няма да си редактирам постовете - направо ще ги изтрия, и ще поднеса извиненията си! Цяла седмица се занимавам с моя хайван (PC-то)...като болен съм - на него като не му е добре, и на мен не ми е добре! Всичко ми е наред: Edited September 19, 2010 by NetZombie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 . . . можете да видите качеството на оптитчния нет предоставян от Кууулбокс! Ужааааасссс След като лично тествах с лаптоп връзката у NetZombie, за мен въпросът е приключен. Установих очакваното - интернет връзката от Cooolbox навсякъде е една и съща, т.е. перфектна. Надявам се, NetZombie да се е убедил, че проблемите му са за обсъждане в този раздел: Hardware и Software> Hardware и електроника> Personal Computers Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 (edited) След като лично тествах с лаптоп връзката у NetZombie, за мен въпросът е приключен. Установих очакваното - интернет връзката от Cooolbox навсякъде е една и съща, т.е. перфектна. Надявам се, NetZombie да се е убедил, че проблемите му са за обсъждане в този раздел: Hardware и Software> Hardware и електроника> Personal Computers Плама, благодаря за теста! Имаше малка разлика,но това се отдава на по-бързата машина на Пламен, и като сложим предвид, че беше със защитната стена на ХР-то...ето я разликата! Явно такъв нет и машина, които да отваря светкавично страниците - няма...аз на това бих казал перфектен нет и машина. При тази технология и 6 ядрен процесор с 6 ГБ Памет сигурно пак ще има страници, които ще тормозят брауза и машината. Още веднъж благодаря на Пламен.Определено ще се стремя към ъпгрейд и малко ще се почувства подобрение, но няма да е перфектно, както на мен ми се иска. Приемам засега проблемът при мен...след ъпгрейда, ще видим как ще е! Edited September 22, 2010 by NetZombie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 И кво ? Толкова писане и накрая заради бавна машина ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 И кво ? Толкова писане и накрая заради бавна машина ? Това ще се разбере на 100% след ъпгрейда, щото току-що си писах ЛС-и с един от юзърите тук, който също е на Кууулбокс и той сподели, че също като мен се е оплаквал от бавен брауз.Наблюдавали са го няколко дена, след което са установили, че проблемът е при тях и са го отстранили!Така че, не съм единствения, който не е доволен от браузването.Сигурен съм, че при много хора е така, но тези, които могат да се усетят, не са много.Има много хора, които дори и загуби от 20 % пак не биха направили разлика.Ще видим! Казах, че засега ще приема проблемът при мен, а не че това е заключение! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 (edited) Pri 20% загуби всеки би направил разлика, друг е въпросът че не всеки му пука особено, и доста хора биха го отдали на претовареност или друго от тоя сорт. Може би само на тия с ЕК модеми няма да им направи особено впечатление Но пък щом с по-добра машина сте тествали и всичко е било наред, съм склонен да мисля, че просто твоите възприятия със слабата машина са "повредени" (иначе казано изострени) и много зависиш от това какви сайтове посещаваш, защото някои сайтове са си цели тежки приложения направо. И след ъпгрейда ще имаш вече нормални възприятеия за това как работи нета . Както казах, и i7 може да се затрудни с някои сайтове, стига да нямаш прекалено големи очаквания от новата машина и т.н. Edited September 22, 2010 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Да, аз му предложих да направим опити с всичките интернети при мен и да разбере къде е проблема. Както и за рутера да погледне има ли или няма разлика в интернета ако има рутер и без него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 NetZombie, ти какво искаш да ти отваря страниците преди да си натиснал Enter ли Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Не просто искам, като натисна Еnter, страницата да ми се отвори веднага, без браузъра да умува! Това е всичко, което искам! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Не просто искам, като натисна Еnter, страницата да ми се отвори веднага, без браузъра да умува! Това е всичко, което искам! Да ти кажа рядкост са такива страници да ти заредят без браузера да умува... дори и за части от секундата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Това може да се случи само и единствено ако страницата е изцяло html без никакви css-и и javascript-ове и определено без нито една картинка или ако web server-a е на твоя компютър При мен отварянето на www.google.com отнема 2-3 секунди та какво да говорим за някаква по-сложна страница с повече картинки и информация на нея Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Не просто искам, като натисна Еnter, страницата да ми се отвори веднага, без браузъра да умува! Това е всичко, което искам! Такова животно за съжаление няма :ph34r: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 (edited) ОК, момчета! Дано поне като засиля машината поне малко да почувствам подобрение! Сега току-що свалих един филм от Замунда-та.Имаше 25 сийдъра и свалях с 6,1-,6,3...после сийдърите станаха 30 и не паднах под 6,5 до края! Филма се казва Date.Night.2010.BRRip ако някой се интересува. Щом свалям с такава скорост пък браузвам бавно значи е от куция процесор и малкото РАМ. Утре ще хоспитализирам моя хайван, и дано като си го взема, да покаже повече мускули и да не ме срами толкова! Благодаря на Пламен, Дедо Мраз,Фуриозо, виктори-то и на всички съфорумци, които станаха съпричастни с моя проблем! Като ми подсилят машинката ще драсна пак някой ред да кажа има ли промяна! Edited September 22, 2010 by NetZombie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 (edited) Припомни си втория закон на Мърфологичното програмиране и ще ти стане ясно защо се получава така: И за най-бързия хардуер може да се напише програма, която се изпълнява бавно EDIT: Значи си свалял с над 50 Mb/s . . . Edited September 22, 2010 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Припомни си втория закон на Мърфологичното програмиране и ще ти стане ясно защо се получава така: EDIT: Значи си свалял с над 50 Mb/s . . . Хм, Плама...този закон беше актуален преди повече от 10 г. Днес хардуера е мнооооооого далеч пред софтуера. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 NetZombie, спри си флаша, защото вероятно той ти товари cpu-то и би трябвало да се пооправи значитлено Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 (edited) ...този закон беше актуален преди повече от 10 г. Днес хардуера е мнооооооого далеч пред софтуера. Заблуждаваш се . . . Отколешния съюз на софтуерните и хардуерните производители ще продължава още много време да трупа дивиденти. Edited September 22, 2010 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 google.com за 2-3 секунди ?!? май и дядомраз има нужда от ъпгрейд точно пък този сайт се зарежда на чисто за 0.5 сек, а ако са кеширани статичните елементи за 0.2 сек желанието на зомби да му се отварят веднага сайтовете си е напълно нормално. 1 секунда е нормално, за по-тежичките сайтове - 2 секунди. естествено говорим за професионално направени сайтове, хостнати в европа или америка. на мен ако ми се замисли браузъра за повече от 2 секунди ми се свива стомаха ... че нещо по мрежата се е сринало. зомби ти за пръв път ли ползваш Интернет на тоя компютър ? аз си мислех че това поведение е ново и неочаквано ... то ако е за ъпгрейд значи винаги си е било така. не ми се струва да се стигна до дъното на проблема ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 (edited) Google го отварям след айде да не са 3 но над 1 секунда - т.е. натискам ентер и чакам поне секунда докато се покаже. Зомбито подозирам е бил на друг нет и е очаквал да забележи драстична разлика при браузването като е минал на cooolbox Майтапа настрана но google.bg ми се отваря по-бавно от форума. Не мога да си обясня защо... Edited September 22, 2010 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 google.com за 2-3 секунди ?!? май и дядомраз има нужда от ъпгрейд точно пък този сайт се зарежда на чисто за 0.5 сек, а ако са кеширани статичните елементи за 0.2 сек желанието на зомби да му се отварят веднага сайтовете си е напълно нормално. 1 секунда е нормално, за по-тежичките сайтове - 2 секунди. естествено говорим за професионално направени сайтове, хостнати в европа или америка. на мен ако ми се замисли браузъра за повече от 2 секунди ми се свива стомаха ... че нещо по мрежата се е сринало. зомби ти за пръв път ли ползваш Интернет на тоя компютър ? аз си мислех че това поведение е ново и неочаквано ... то ако е за ъпгрейд значи винаги си е било така. не ми се струва да се стигна до дъното на проблема ... Значи ти си човекът,който перфектно ме разбра и написа това, което искам! То е ясно, че такъв нет,който да отваря сайтовете със скоростта на светлината - няма. Повече от 5 г. бях потребител на "Визио" и да ти кажа, като правя сравнение от "Визио" съм по-доволен. Преминах на Кууулбокс именно с тази надежда за по-бърз нет, но нещата не са по-добри при Кууулбокс. Ето защо и разочарованието ми е толкова голямо, че ако мога да зарева, ще зарева и то силно на глас. Просто очакванията ми бяха едни а се получи съвсем друго.Ще видим как ще са нещата след ъпгрейда...продължава ли да се тутка, ще има разговор със съпорта! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlan Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 на мен ако ми се замисли браузъра за повече от 2 секунди ми се свива стомаха ... че нещо по мрежата се е сринало. зомби ти за пръв път ли ползваш Интернет на тоя компютър ? аз си мислех че това поведение е ново и неочаквано ... то ако е за ъпгрейд значи винаги си е било така. не ми се струва да се стигна до дъното на проблема ... furiozo има си и недостатъци да си си сам доставчик а на зобито му препоръчвам да търси проблемите първо в своя телевизор.. и тогава да мрънка на съпорта и по форумите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 (edited) Повече от 5 г. бях потребител на "Визио" и да ти кажа, като правя сравнение от "Визио" съм по-доволен. Преминах на Кууулбокс именно с тази надежда за по-бърз нет, но нещата не са по-добри при Кууулбокс. Ето защо и разочарованието ми е толкова голямо, че ако мога да зарева, ще зарева и то силно на глас. Т.е. точно както и очаквах - възлагал си големи надежди че нета ще е МНООООООООГО по-добър и ултра бърз и си се вързал на приказките "оптиката си е оптика" и нищо не може да се доближи до нея... пък разликата не е чак толкова драстична. Аз откровенно мога да кажа че от 3те доставчика над които имам наблюдение не мога да кажа кой е по-добър - просто и трите са супер. А да и докато бях в щатите на един по-смотан интернет (2-3мбита) като че ли по-бързо работеха нещата... защото всичките сайтове отговаряха с по 10мс закъснение средно - усеща се разликата определено, но в случая нищо не може да се направи - физични закони майна - скоростта на светлината все пак не е безкрайна и докато отиде дотам и обратно минава малко време. Edited September 23, 2010 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 (edited) Сървъра на Омрон... нейде из Япония: Само за съпоставка: от ДСС (когато всичко си беше наред при тях) всичко се сваляше за около 20 минути (общия обем е около 550MB). Компютъра е същия, рутера е същия... само кабела дето влиза в него е от кулбокс. Къде са тия 40 мегабита... светлината... нейде из галактиката сигурно. 132 мегабайта за 40 минути... че то с модем навремето щяха да се дръпнат по-бързо. Май ще се говори с N3 в близко време. Edited September 23, 2010 by victory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Сървъра на Омрон... нейде из Япония: Е, не скачай толкова де, сигурно тамошния провайдър " Куросака Наръгама" има проблеми с техниката А може да минава по мрежата на Шимоку Гологане който се цепи в момента със съдружника си Кирусуке Киреяма - стават такива работи ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts