plameni Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 А колко пари струва горе долу едно Ап? Имаше някакви Edimax по петдесетина лв. ами качи го до тавана. кутийка пластмасови скобички с все пирончетата епод 10 лева. Виждал съм кабелни канали с триъгълно сечение за монтаж по тавана. Доста дискретно стоят по ъглите. . . . и накрая, колко му е да монтираш един окачен таван Ще стане като историята за човека ушил си костюм, за копчето, което намерил Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bukalex Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 По- добре вкопан канал в бетона. После просто шпакловка и латекс xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 По- добре вкопан канал в бетона. После просто шпакловка и латекс xD Е аз нали казах, че точно това съм направил . . . обаче при строежа Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 По- добре вкопан канал в бетона. После просто шпакловка и латекс xD Ъхъ... сега си представи как се прави това докато къщата е пълна с какво ли не... за да стане трябва да се прибере целия багаж, да се освободи поне едната стая, да се завият с найлони, и около 2 дни да не се влиза в мръсотията там докато изсъхне. Догодина когато аз вероятно ще правя подобно нещо направо ще се изнеса за 1 седмица на хотел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bukalex Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 много е филм да Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 Ъхъ... сега си представи как се прави това докато къщата е пълна с какво ли не... за да стане трябва да се прибере целия багаж, да се освободи поне едната стая, да се завият с найлони, и около 2 дни да не се влиза в мръсотията там докато изсъхне. Догодина когато аз вероятно ще правя подобно нещо направо ще се изнеса за 1 седмица на хотел. а сега си представи че има и кабелни канали за външен монтаж и примерно можеш да потръсиш нещо дет да ти допадне по цвят и десен, а после да го ковнеш елегантно у некой ъгъл или дори само да го лепнеш за мазилката с монтажно лепило. ма е много уморително и не е това темата друго си е да си срутиш мазилката и жена ти да де гледа криво още една седмица що не довършваш "Ремонта". а да вкопаеш гол кабел в стена или мазилка само отлага неизбежното: ще ти потрябва ДРУГ кабел Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 (edited) . . . само отлага неизбежното: ще ти потрябва ДРУГ кабел Абсолютно прав си. Моите кабели съм ги полагал преди повече от десет години. Тогава и 100-те мегабита бяха мечта. А сега, за съжаление, опитите ми да подкарам гигабитови връзки по кабелите се оказаха неуспешни. . . . трябвало е да изполвам гофрета с по-голямо Ф. . . Edited August 20, 2010 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 . . . трябвало е да изполвам гофрета с по-голямо Ф. . . A ей тука си много прав. Аз ползвах едни гофрети с малко Ф и сега кабелите са като циментирани. На теория бих могъл да пусна друг кабел там но на практика не става... Ма човек се учи докато е жив... ПС: Имам си и аз cooolbox. Май само Визио, ЕК и БТК нямам, но последните 2 съм имал и не искам повече да се разправям с тях, а с Визио не искам да имам нищо общо... Отзиви от оптиката скоро. ПС2: Абе много тънко и гъвкаво това бялото кабелче чак страх ме хваща да не стане някоя беля нещо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 ПС2: Абе много тънко и гъвкаво това бялото кабелче чак страх ме хваща да не стане някоя беля нещо... Икономия... други фирми (в други градове) пускат оптични кабели с диаметър 3мм само на влакното. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 . . . Аз ползвах едни гофрети с малко Ф и сега кабелите са като циментирани. На теория бих могъл да пусна друг кабел там но на практика не става... С ендоскоп дали ще стане? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 (edited) Икономия... други фирми (в други градове) пускат оптични кабели с диаметър 3мм само на влакното. Що не опиташ да го скъсаш с дърпане, да видиш това тънко кабелче на какво е способно @ victory погрешка съм цитирал твоя пост.сори Edited August 20, 2010 by pcworm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 Що не опиташ да го скъсаш с дърпане, да видиш това тънко кабелче на какво е способно Никъде не съм споменал за ниска механична якост. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 (edited) От 1 Септември всички скорости се удвояват, таксата си остава същата. Важи за всички абонати стари и нови! Честито Edited August 20, 2010 by JiMbo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 С ендоскоп дали ще стане? Аз ще реша проблема по-централно - изнасям се да работя в офис, останалите кабели са напълно достатъчни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 От 1 Септември всички скорости се удвояват, таксата си остава същата. Важи за всички абонати стари и нови! Честито Сегашните също са доста добри, особено ъплоуда. Естествено ще бъда благодарен на coolbox, но на мен по-високи от това не ми трябват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 От 1 Септември всички скорости се удвояват, таксата си остава същата. Важи за всички абонати стари и нови! Честито Случайно да имаш инфо за цената на пакетите и условията за ползване на повече от един STB? В момента съм на Duo, обмислям дали да не мина на Trio; малко ме стряска необходимостта от STB за всяка точка, а аз имам три. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 Случайно да имаш инфо за цената на пакетите и условията за ползване на повече от един STB? В момента съм на Duo, обмислям дали да не мина на Trio; малко ме стряска необходимостта от STB за всяка точка, а аз имам три. Трио пакета ще е на цена от 36 лв (потвърдиха ми го на касата). Просто увеличават скоростите и намалят малко таксите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 . . . малко ме стряска необходимостта от STB за всяка точка, а аз имам три. Засега все още е в сила промоцията за втори безплатен SD STB при включване на телевизия, но за трети - най-добре е да попиташ на касата или по телефона. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlan Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 Икономия... други фирми (в други градове) пускат оптични кабели с диаметър 3мм само на влакното. 3мм на влакното малии Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 (edited) Брех чудничко.Аз съм на Трио и добре ще ми дойде.Хвала П.П. Икономия на влакно - да бе да. И аз отначало виках бати тънкото. Пробвах се да го сгъна, определено не е лесно. П.П.2 Аз се чудя що техниците цяла седмица се спукаха да пускат нет до нас, а явно слуха за таксата от рано е плъзнал. Edited August 20, 2010 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 21, 2010 Share Posted August 21, 2010 Икономия... други фирми (в други градове) пускат оптични кабели с диаметър 3мм само на влакното. тва е абсурдно. 3 мм влакната са пластмасови и имат ужасни преносни характеристики => се ползват само за осветление. друг вариант е да го броиш за 3 мм барабар с външната PVC обвивка, която пък определено не е влакно, а само механична защита. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted August 21, 2010 Share Posted August 21, 2010 тва е абсурдно. 3 мм влакната са пластмасови и имат ужасни преносни характеристики => се ползват само за осветление. друг вариант е да го броиш за 3 мм барабар с външната PVC обвивка, която пък определено не е влакно, а само механична защита. Външната обвивка е черна и със съвсем малка дебелина - под или около 2 десети. Колкото до материала - не знам. Бях си взел едно парче, но не знам къде съм го забутал. Ако го намеря ще постна една снимка. Влакното определено е твърдо, не е меко като това на coolbox. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 21, 2010 Share Posted August 21, 2010 (edited) Fiber Optical Cable Indoor Technical characteristics Fiber diameter 125 ± 1μm The insulated fiber diameter 242 ± 7μm Fiber jacket diameter 0.9 mm (0.03") Cable outer diameter 2.8 x 6.0 mm (0.11 x 0.24") Edited August 21, 2010 by pcworm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted August 22, 2010 Share Posted August 22, 2010 Fiber Optical Cable Indoor Technical characteristics Fiber diameter 125 ± 1μm The insulated fiber diameter 242 ± 7μm Fiber jacket diameter 0.9 mm (0.03") Cable outer diameter 2.8 x 6.0 mm (0.11 x 0.24") малко не е на фокус,обаче батерията беше на 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 22, 2010 Share Posted August 22, 2010 (edited) . Edited August 22, 2010 by pcworm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts