TRIBALERO Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 И аз съм в "Кичука", само че до "Камела"! Ама не проследи, откъде идва кабела до машината ти? Висят ли кабели по дърветата на Куулбокс или не можеш да се ориентираш? Аз ако минавам на тях, ще си сложа само нет, щото имам договор с "Близоо" за още 9 м. Пинговете са до датата и замундата! На скрийншота се вижда ясно. Оправи си снимките, щото нищо не виждам! ми правеха кутия на козерката на блока,от там тръгват едни черни дебели кабели... утре ша ги проследя накъде отиват. Обаче те като дойдаха в петък казаха че са отваряли бая шахти... та значи до някоя шахта наблизо отиват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 ми правеха кутия на козерката на блока,от там тръгват едни черни дебели кабели... утре ша ги проследя накъде отиват. Обаче те като дойдаха в петък казаха че са отваряли бая шахти... та значи до някоя шахта наблизо отиват. Да питам само за телевизията два приемника "Моторола" ли ти дадоха? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 (edited) Да питам само за телевизията два приемника "Моторола" ли ти дадоха? Моторола е .Един от последните модели за сега. 1 приемник ми е ,понеже се пуснах на троен старт пакет ... не е проблем да се пусне и втори телевизор,понеже на моторолата има Scart и HDMI изходи. Edited July 19, 2010 by TRIBALERO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 A как ще сменяш каналите през HDMIто или през SCART-a? Само питам... въпреки че знам отговора... Телевизията ако няма антенен кабел и особено ако се избира канала с дистанционното на бокса който са ти дали нали се сещаш че и 5 телевизора да закачиш и на 5те ще гледаш едно и също нещо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 A как ще сменяш каналите през HDMIто или през SCART-a? Само питам... въпреки че знам отговора... Телевизията ако няма антенен кабел и особено ако се избира канала с дистанционното на бокса който са ти дали нали се сещаш че и 5 телевизора да закачиш и на 5те ще гледаш едно и също нещо да ,и аз така научих когато ме прекарваха. Дистанционното не ми харесва особено,понеже само моторола дистанционното работи при смяна на каналите,а това което е на телевизора не При булсат мисля че нямаше подобен проблем. Иначе в момента от кулбокс работят върху подобряване на скоростното сменяне на каналите,за сега е 2-3 секунди. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 T.e. хората с телевизори с вграден цифров приемник не могат да си го ползват? Това е една МНОГО добра причина да не взимам телевизия от тях докато не се промени това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 (edited) да ,и аз така научих когато ме прекарваха. Дистанционното не ми харесва особено,понеже само моторола дистанционното работи при смяна на каналите,а това което е на телевизора не При булсат мисля че нямаше подобен проблем. [...] Това малко ме озадачава. Теоретично е възможно телевизор и приемник да се управляват с едно дистанционно, ако се ползва HDMI - чрез DDC CI или CEC. Затова ми е любопитно дали си ползвал вграден в телевизора сателитен декодер или приемникът даден от булсат е имал някаква интересна функционалност. Edited July 20, 2010 by iso14496 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Е па добре, че си ти да ни отвориш очите на нас "слепците", та да прогледнем и да можем да видим, какво ни очаква в бъдещето! Тук доматите не ги ядем с колците...много се извинявам! Сегашното състояние всеки може да го види, както на лана, така и на оптиката! Не случайно заедно с агента дадохме примерни тестове с пингове до едни и същи сървари! Целта не е да си мерим пишоците, а да представим настоящата реалност,без пристрастия и фенство! Видя се, че в момента разликата е нищожна...нещата са на кантар. TRIBALERO, да пуснем по едни пингчета до датата и замундата? Абе не знам дали си слепец или ядеш доматите по спец начин , ама определено не четеш какво се пише. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 T.e. хората с телевизори с вграден цифров приемник не могат да си го ползват? Това е една МНОГО добра причина да не взимам телевизия от тях докато не се промени това. Никога няма да дочакаш такава промяна. Вградените цифрови приемници на телевизорите работят по някой от стандартите DVB-T/C/S и сигналът върви по коаксиален кабел. При cooolbox имаш IP-телевизия и сигналът върви по LAN-кабел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Това малко ме озадачава. Теоретично е възможно телевизор и приемник да се управляват с едно дистанционно, ако се ползва HDMI - чрез DDC CI или CEC. Затова ми е любопитно дали си ползвал вграден в телевизора сателитен декодер или приемникът даден от булсат е имал някаква интересна функционалност. сега ползвам Scart кабела.В близките седмици смятам да взема един HDMI ,та да видим ква ще е разликата :allien На тоя телевизор не съм пробвал нищо друго,понеже е от скоро. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Някой от Куулбокс ще каже ли, как е с гледането на он-лайн телевизия от външен сървър? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Някой от Куулбокс ще каже ли, как е с гледането на он-лайн телевизия от външен сървър? Перфектно се гледа. Ето ти малко VOX и SuperRTL през румънски сървър. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkbg Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Зад рутер съм Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Попрочетох последните страници от темата и не видях да се споменава нещо за стационарния телефон. Интересува ме дали връзката е добра, дали надписват сметки, мога ли да си запазя сегашния номер и т.н. Ако се сетите и нещо допълнително, моля, споделете, няма да се сърдя от многото информация . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkbg Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 (edited) Връзката е добра и няма, как да ти надписват сметката, та те ти позволяват в реално време да правиш справка за проведените си разговори след всеки такъв. Моментално се отчита всичко и може да бъде прегледано веднага. Да, въпреки, че ти се дава номер от Cooolbоx по всяко време после може да пренесеш сегашния си номер в тяхната мрежа и в последствие да избереш от, кой номер да се инициират обажданията. Edited July 21, 2010 by sharkbg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Някой случайно питал ли е кога ще има покритие в района на Кичука, който е по-към центъра? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Някой случайно питал ли е кога ще има покритие в района на Кичука, който е по-към центъра? Честно казано ако ти дадат срок най-вероятно ще те излъжат Просто досега не съм чул на някой да са му дали точна прогноза за покритие Тва им е един от малкото кусури - дават нереалистични срокове които не могат да спазят Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Някой случайно питал ли е кога ще има покритие в района на Кичука, който е по-към центъра? netroot от 2 години го лъжат, че след 2 месеца ще стигнат до тях )) На ул. Евлоги Георгиев май беше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 netroot от 2 години го лъжат, че след 2 месеца ще стигнат до тях )) На ул. Евлоги Георгиев май беше. Днес им се обадих сутринта (в кол центъра). След 2 часа ми се обадиха от Пловдивския офис да ме питат дали искам още днес да ме свържат. Тъй като нямам възможност се уговорихме за понеделник/вторник другата седмица. Но още половин час след разговора ми 3 техни коли спряха пред блока и започнаха да вадят кабел от шахтата. Явно е въпрос на техническа възможност. Но аз харесвам такива хора: каквото кажат - да става. Какво ще стане после... не знам. Но идиотско отношение нямам намерение да търпя. На американците може да им допада да ги правят на кретени, но на мен - не. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkbg Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Започва да се работи по изграждане на връзка, когато е пусната заявка за включване. На мен ми беше казано три месеца и ме вързаха към четвъртия от пускането на заявка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Започва да се работи по изграждане на връзка, когато е пусната заявка за включване. На мен ми беше казано три месеца и ме вързаха към четвъртия от пускането на заявка Глупости... Ако няма покритие в даден квартал 1 господ може само да ти каже кога ще те вържат :/ Единственият критерии който оказва по-голямо влияние е броя предварителни заявки от даден квартал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 От миналата седмица съм им абонат в Кичука ( Първо районно) и всичко е тип-топ.Пинга е отличен, а скоростта на сваляне е минимум 50% над обявената.Само похвали заслужават,поне засега Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetZombie Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 От миналата седмица съм им абонат в Кичука ( Първо районно) и всичко е тип-топ.Пинга е отличен, а скоростта на сваляне е минимум 50% над обявената.Само похвали заслужават,поне засега Какво значи, че пингът е отличен? Какво точно разбираш под отличен пинг и до къде е отличен? Поздравления и безаварийно с Куул! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 (edited) Какво значи, че пингът е отличен? Какво точно разбираш под отличен пинг и до къде е отличен? Поздравления и безаварийно с Куул! Pinging abv.bg [194.153.145.104] with 32 bytes of data Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=2ms TTL=59 В другият ми апартамент където съм на Нетруп,с по-добър комп пинга ми е от порядъка на 5-7 Аналогични са резултатите и при някои пловдивски и софийски CS сървъри. За мен това е достатъчно Edited July 23, 2010 by ELySiuM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 (edited) някой знае ли до кое число трябва да се плащат таксите ...едни викат 12то ,други когато искаш. Интересуваме и къде им се намира офиса в кичука. Edited July 25, 2010 by TRIBALERO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts