wolf Posted January 13 Share Posted January 13 Когато ми прекарваха оптиката от куулбокса стана дума и за телевизията им. От разговора разбрах че през новата платформа мога да регистрирам до 5 тв бокса/ телевизора за един абонамент като едната от регистрациите може да не е в мрежата на куулбокс. Въпроса ми е обаче дали другите регистрации тябва да са зад едно IP или просто трябва само да са във вътрешната мрежа? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 13 Share Posted January 13 Вътрешната ти мрежа не е ли зад едно външно IP? Трябва да са зад едно IP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted January 13 Share Posted January 13 Зад рутер съм разбира се. Един колега който ще си пуска интернет от куулбокс иска да тества телевизията им та разпитвам дали ако му регистрирам телевизора на друг адрес ще има проблем. В момента имам регистрирани 3 устройства, всичките у дома. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 13 Share Posted January 13 Под "вътрешната мрежа" като ограничение за ползване, се има предвид "Вътрешната домашна мрежа", а не "мрежата на Куулбокс". Може да тества телевизията преди да си пусне куулбокс интернет, ако му дадеш твоя акаунт и си регистрира телевизора като 1-то устройство, което ти се полага извън 4-те на адреса. Ако си пусне куулбокс нет, имаше преди тестов период за телевизията. Може да си активира него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITD Posted January 13 Share Posted January 13 1 hour ago, wolf said: Когато ми прекарваха оптиката от куулбокса стана дума и за телевизията им. От разговора разбрах че през новата платформа мога да регистрирам до 5 тв бокса/ телевизора за един абонамент като едната от регистрациите може да не е в мрежата на куулбокс. Въпроса ми е обаче дали другите регистрации тябва да са зад едно IP или просто трябва само да са във вътрешната мрежа? Можеш да регистрираш много устройства. Едновременно могат да гледат до 5 зад cooolNet услугата , към която е активирана телевизията, плюс един извън без ограничение какъв интернет ползва стига да има достатъчно капацитет. В случая можеш да регистрираш бокса на твоя приятел към твоята услуга и това няма да повлияе на вече регистрираните устройства. Аз така пускам на разни хора да тестват Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted January 14 Share Posted January 14 (edited) wOOx, под вътрешна мрежа имах предвид мрежата на куулбокс в Пловдив. Благодаря за разясненията. Бяха ми от полза Edited January 14 by wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 16 Share Posted January 16 On 1/14/2025 at 10:22 PM, wolf said: под вътрешна мрежа имах предвид мрежата на куулбокс в Пловдив. Предвид, че трафикът между някои части в града се рутира през София, трудно може да се говори за "вътрешна мрежа в Пловдив". Spoiler Явлението е коментирано тук. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITD Posted January 17 Share Posted January 17 15 hours ago, plameni said: Предвид, че трафикът между някои части в града се рутира през София, трудно може да се говори за "вътрешна мрежа в Пловдив". След ъпгрейда на мрежата няма пловдивски трафик, който да се рутира през София Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted February 2 Share Posted February 2 В кои квартали в СФ има покритие? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITD Posted February 3 Share Posted February 3 19 hours ago, slick said: В кои квартали в СФ има покритие? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 9 Share Posted February 9 Пропуснали сме тази новина в блога: Новости в ТВ листа на Cooolbox Благодаря за таймшифта на още над 10 канала и специално за Cinemania и Nostalgia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITD Posted February 9 Share Posted February 9 (edited) 2 hours ago, plameni said: Пропуснали сме тази новина в блога: Новости в ТВ листа на Cooolbox Благодаря за таймшифта на още над 10 канала и специално за Cinemania и Nostalgia. Ще им още няколко новости в тази посока Edited February 9 by ITD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 10 Share Posted February 10 (edited) Преди новостите, оправете "старостите" - защото проблема с разликата от 30 сек между тъмбнейла, който се вижда при превъртане и реалното положение в канала вече стана на месеци, появи се без обновяване на приложението, което значи, че нещо бекенда сгъна гадно при някоя от последните промени в системата ви Иначе - супер за History-тата, вече ще си правя маратони с Извънземни от древността Edited February 10 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted February 10 Share Posted February 10 Само за Dorcel малко си измислят, ама нейсе... Канала не е спрял, освен ТЕ да са го спрели поради икономически причини, но не така звучи написаното от тях изречение... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt Posted February 12 Share Posted February 12 Снощи някаква драма имаше с телевизията около 22:30. Отрегистрира се телевизора. След това здраво върти и замръзва картината. По едно време ми пише един приятел и той е на Кулбокс дали имам телевизия върти жълтия ринг горе вдясно и нищо. Днес родителите ми които също на Кулбокс ми разправят снощи голяма драма с телевизията след 22:00. Явно хората гледат на запис за да пропуснат рекламите и нещо идват в повече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITD Posted February 12 Share Posted February 12 3 hours ago, abatt said: Снощи някаква драма имаше с телевизията около 22:30. Отрегистрира се телевизора. След това здраво върти и замръзва картината. По едно време ми пише един приятел и той е на Кулбокс дали имам телевизия върти жълтия ринг горе вдясно и нищо. Днес родителите ми които също на Кулбокс ми разправят снощи голяма драма с телевизията след 22:00. Явно хората гледат на запис за да пропуснат рекламите и нещо идват в повече. Снощи имаше 4 мин. даунтайм заради срив на един от сървърите докато трафика се прехвърли към другите… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts