TRIBALERO Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 (edited) чакам макс. 1 месец,ако не ми звъннат ,звъня на ггбит... иначе слушам че куул бокс,са пуснали реклама по катра фм. Edited April 19, 2009 by TRIBALERO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Пускай Гигабит само после да няма рев на недоволни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Освен това рутерчетата ограничават броя конекции и като пусна 2-3 торента ми секваше нета. Като сложих един комп с еБох за рутер и вече ми дига на фул. Ами, де да знам..., аз съм с Нетгиър РП614 и такива проблеми съм нямал. Редовно се свалят 2-3 работи и едновреминно се сийдват 6-8 друти неща.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razr777 Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 TP-Link TL-WR542G (въпросният рутер) на LAN изхода, Windows 7 build 7068, utorrent 1.8.2 build 14458, разрешен UPnP Абсолютно никакви проблеми с до 30 торента за сийд (с повече не съм пробвал) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 Искам да попитам имат ли вече изградена мрежа в Тракия ... или са на път да пуснат такава ... защото онзи ден гледах техни хора да се въртят околко моя блок ама ... не ги попитах .. та някой ако има информация ако може да ми каже Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 TP-Link TL-WR542G (въпросният рутер) на LAN изхода, Windows 7 build 7068, utorrent 1.8.2 build 14458, разрешен UPnPАбсолютно никакви проблеми с до 30 торента за сийд (с повече не съм пробвал) А запитвал ли си се колко ти е максконекциите на Уиндовса? Щото и аз преди не съм имал никакви проблеми с торенти, но всичко ми е било оптимално настроено и ограничено. В случая нямам никакви ограничителни настройки и определено тплинка ми не успя да се справи. В момента стигам до 8MB/s ako имам подходящи пиъри. Междувременно разкарах ебокса и сложих убунту 9.04 сървър с уебмин. А и 30 торента да сийдваш едновременно - извинявай но и 3 да сийдваш активно при тази скорост с уТорента - ще ти се разпадне диска от чегъртане Та в случая коментирам, че доставчика не прави никакви ограничения за локалната свързаност и броя на връзките! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 (edited) Искам да попитам имат ли вече изградена мрежа в Тракия ... или са на път да пуснат такава ... защото онзи ден гледах техни хора да се въртят околко моя блок ама ... не ги попитах .. та някой ако има информация ако може да ми каже Нямат все още мрежа в Тракия. От тях знам че изграждането на мрежа в Тракия няма да започне по-рано от есента тази година, а дали ще е така ... ще видим А иначе доста техни служители живеят в Тракия за това си видял и тяхна кола Edited April 26, 2009 by exo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
londongunner Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 Нямат все още мрежа в Тракия. От тях знам че изграждането на мрежа в Тракия няма да започне по-рано от есента тази година, а дали ще е така ... ще видим А иначе доста техни служители живеят в Тракия за това си видял и тяхна кола Малко да те поправя , работят в Тракия от 2 месеца и много бързо напредват ,само че има една подробност няма да пускат частни абонати поне до края на лятото сега ако искаш да се включиш може само на най-високата бизнес тарифа!!! Идеята на ИТД е първо да обхване всички корпоративни клиенти и тогава частните,от няколко дни имат работна група от 20 човека която копае около пожарната и бившето ЗЗУ ,там има над 100 фирми а техни коли има навсякъде така ,че не е критерий.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Малко да те поправя , работят в Тракия от 2 месеца и много бързо напредват ,само че има една подробност няма да пускат частни абонати поне до края на лятото сега ако искаш да се включиш може само на най-високата бизнес тарифа!!! Идеята на ИТД е първо да обхване всички корпоративни клиенти и тогава частните,от няколко дни имат работна група от 20 човека която копае около пожарната и бившето ЗЗУ ,там има над 100 фирмиа техни коли има навсякъде така ,че не е критерий.... Аз отговарям от позицията на домашен потребител, а след като мога да се включа на най-високата бизнес тарифа, да те попитам за повече подробности, защото ме интерсува кога може да стане и как? Става въпрос за един офис намиращ се близо до католическата църква до 100 блок пазара ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razr777 Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 (edited) А запитвал ли си се колко ти е максконекциите на Уиндовса? Щото и аз преди не съм имал никакви проблеми с торенти, но всичко ми е било оптимално настроено и ограничено. В случая нямам никакви ограничителни настройки и определено тплинка ми не успя да се справи. В момента стигам до 8MB/s ako имам подходящи пиъри. Междувременно разкарах ебокса и сложих убунту 9.04 сървър с уебмин. А и 30 торента да сийдваш едновременно - извинявай но и 3 да сийдваш активно при тази скорост с уТорента - ще ти се разпадне диска от чегъртане Та в случая коментирам, че доставчика не прави никакви ограничения за локалната свързаност и броя на връзките! Макс конекциите на Windows-а винаги след всяка инсталация ги правя да са 100 Реално активни ми са 10-тина торента, но повече никога няма да направя грешката да кача 15 торента в рамките на 20 минути и да се опитвам да ги изсийдвам всичките. Харда наистина "чегърташе" Edited April 27, 2009 by razr777 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
i80386 Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Един въпрос към ползващите телефона на coolbox. Има ли такса за първоначално свързване, както е при евроком и БТК например, или се плаща само за изговореното време? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 (edited) Предполагам вече си разбрал защо не устиска рутерчето Таксува се всяка започната минута Edited April 27, 2009 by AlBundy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razr777 Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Един въпрос към ползващите телефона на coolbox. Има ли такса за първоначално свързване, както е при евроком и БТК например, или се плаща само за изговореното време? Няма такса за начало на разговор, заплащаш единствено изговореното време (отчита се на всяка започната минута) а цените са много по-ниски от тези на бТк Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 Днес ми дадоха оферта и за цифвората им телевизия.Като гледам май ще ги пускам и окончателно ще турна шута на ЕК.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 До месец се очаква да стартира преносимоста и на фиксираните абонати. С кеф ще си прехвърля номера на бТК телефона Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Това наистина звучи адски добре .Иначе за телевията има ли някаква информация относно колко тв канала ще има и какви? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Това наистина звучи адски добре .Иначе за телевията има ли някаква информация относно колко тв канала ще има и какви? http://cooolbox.bg/pdf/list_tv_radio_channels.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Благодаря много Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Моля . Малко ме хвана яд сега, че си предплатих нетЯ, защото гледам онзи ден бусчето на Куулбокс на 300 метра от нас. Искаше ми се да ги пробвам, тъкмо малко почивка да направя с Гигаб(ш)ит (а може би и перманентна, ако ми Ареса новия нет) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 (edited) Моля . Малко ме хвана яд сега, че си предплатих нетЯ, защото гледам онзи ден бусчето на Куулбокс на 300 метра от нас. Искаше ми се да ги пробвам, тъкмо малко почивка да направя с Гигаб(ш)ит (а може би и перманентна, ако ми Ареса новия нет) Ами то и аз бях дал пари напред на Визио, но в момента в който се оказах в периметъра на Кулбокс и се прехвърлих. Иначе един братовчет в кооперацията беше на ГГбит и се прехвърли малко след мен и той на Кулбокс, като го свързаха два - три дена ходеше като несвестен и ми надуваше главата, че разликата била до небето... Абсолютно е прав. И като качество на услугите, и като компетентност и отношение на персонала, и като съпорт. ........................, Та това отношение (нормално за едно съвременно цивилизовано общество) е причината всеки месец да си плащам с кеф таксата. Абсолютно ! Аз и за това съм им закарал поне десетина човека (за абонати). Аз също имах подобен случай (бяха ми се сменили интернетските настройки на машината т.е. вината си беше изцяло в моя телевизор), но се започнаха едни конферентниразговори, едно чудо.... и така докато не се избистри проблема. Другото което е за отбелязване е, че телефона ти го вдигат почти веднага, а не примерно след около 1-2 дена упорито набиране и не си позволавот да използват онова ужасяващо - ....Добре ще предам на колегите.... или .... Ми колегите работят по въпроса... Тоест веднага започват да работят по проблема ти (независимо къде е той). Edited May 16, 2009 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 (edited) ... Иначе един братовчет в кооперацията беше на ГГбит и се прехвърли малко след мен и той на Кулбокс, като го свързаха два - три дена ходеше като несвестен и ми надуваше главата, че разликата била до небето... Абсолютно е прав. И като качество на услугите, и като компетентност и отношение на персонала, и като съпорт. Ще дам пример. Миналия уикенд лаптопа нещо не искаше да отваря data.bg, с форума имаше проблеми. Понеже се дискутираше в темата за проблеми с форума, аз без да проверя щателно, звъня на съпорта да питам дали не работят случайно по настройките на мрежата, та не ми отваря някои сайтове а с други имам проблем. Отговори ми една много приятна и компетентна млада дама, която каза, че няма промяна на DNS-и и не правят профилактики в момента. Направи ми силно впечатление, че не тръгна да ме убеждава, че проблема е в "моя телевизор", а провери дали няма проблем от тяхна страна. И както правехме различни тестове, взех да връщам лентата назад и все повече заподозрявах източника на проблема (нова версия на виртуалната ми машина). Въпреки това момичето предложи да го регистрира като проблем и аз се съгласих и обещах да се обадя, ако подозренията ми се потвърдят. Но бях в командировка 2 дни и съвсем изключих да им звънна, че проблема е бил при мен и съм го отстранил. Затова се изненадах, когато ми се обадиха да ме попитат дали все още имам проблеми. Та това отношение (нормално за едно съвременно цивилизовано общество) е причината всеки месец да си плащам с кеф таксата и да оценявам избора си на интернет доставчик за правилен. Edited May 16, 2009 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Ем крайно време беше да се пръкне някой който да си върши работата професионално .Като се върна на есен сериозно обмислям да се прехвърля на тях и да бием в нас шута на БТК писнало ми е от скапаната им такса за телефона... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 (edited) Добри новини за всички живеещи около бившия "Камел" в Кичука.Преди 10 минути говорих с хората които пускат кабелите.В момента копаят до супермаркет "Слънчеви лъчи".Казаха,че до месец максимум ще пуснат сигнал в квартала!!!Най-накрая и аз ще имам свестен нет в къщи! Идва края на Еврокомското иго!! Edited May 18, 2009 by Gyumishev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viktor4o19 Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 А случайно,някой да знае кога ще дойдат в Тракия(и дали въобще ще идват ),че този гигашит вече не се понася :sick Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beku Posted May 18, 2009 Author Share Posted May 18, 2009 Не че искам да те отчайвам, ама май няма да е тая година Тракия... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts