Midex Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Теди, не го слушай Лъкито - ние с теб просто сме по-меки в отношенията си с хората и на нас никой не ни прави отстъпки, докато Лъки винаги влиза малко с бутонките напред и ония няма накъде да мърдат, още повече че той им се явява и като почти корпоративен клиент. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 (edited) Да направим една тема "Как да се пазарим с оператори", че тук стана много омазано... Последните десетина поста са си директно за коша... Edited September 21, 2016 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Имам познат на 1200 мин и 3ГБ нет за 16 лв към тях. Надали би се преместил, и операторите г/д и от това разбират, кой доколко биха могли да коткат да задържат, предполагам и психолози работят на щат при операторите. Малко извън темата, но в момента съм на Теленор. За 17 лева получавам неограничени към всички в Бг, 10гб интернет + минути в роуминг и 200мб пак в роуминг. И да не забравя: колкото по - далече от ментел, толкова по - добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 МТел така са насочени към корпоративните клиенти, че ми дадоха оферта за моята фирма с 8лв. по-ниска обща такса и предложиха да ми подарят един двусимов Самсунг, което искренно ме разсмя. Те Виваком ми даваха повече, ако бях останал при тях, но Теленор направиха най-добрата оферта и избрах тях логично. Честно казано имам дребни забележки към мрежата им, но затова договорът има край и мога пак да се преместя при друг. Цялата работа с прехвърлянето мина за 10мин. със смяната на чиповете. Акаунт мениджъра ми звънна, че трябва да сменя чиповете, сменихме ги и след 3мин. запалиха. Нямаше проблеми с грешни планове, минути, доплащане или нещо подобно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Аз чакам да минат още 6 месеца да ми изтече договора към ментел и да минавам на нещо ново Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Последен офтопик: Когато ти остават 3 месеца до края на договора, можеш да смениш оператора и новият да ти плати трите такси към стария, като това е за ФИЗИЧЕСКИ лица! Пак трябва да попаднеш на човек в офис де. Особено Виваком ги правят тези пинизи. Отиди истимаро и разпитай, като те питат дали им ползваш услугите, им кажи, че си на друг оператор, но имаш 2-3 месеца до края на договора. Тогава започват с ухажването, като не трябва да поддаваш веднага. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Ще помоля наистина да е последния офтопик, защото (1) темата наистина се разводни, а и (2) хората започнаха да се дразнят и помолиха в рапорт-секцията да ви се направи забележка. От тук нататък моля да се занимавате само с позитивите и негативите на Cooolbox. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 @plameni, можеш ли да хостнеш нещо и някой с гиганет-а си да го дръпне да видим локално как е трасето? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Не виждам особен смисъл в това "упражнение". Какво по-различно очакваш да се случи или да видиш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 (edited) Какъв е потенциала. Дали мрежата като цяло позволява повече и ограниченията да идват от "вън". Edited September 21, 2016 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Как ще разбереш какъв е потенциала на мрежата, след като няма да можеш да видиш скорости над 1 Gbps? Няколко цитата от форума на Cooolbox за да се избегнат всякакви антивируси, блокировки и т.н., чист линукс от бърза флашка, Chrome без каквито и да е приставки Достигнатите скорости при всеки потребител ще са индивидуални, защото те зависят и от крайното оборудване на клиента. Необходимо е то да поддържа висок трансфер. Фактори, които влияят, са хардуерните поддръжки на LAN картата, параметрите на процесора, хард диска, пропускателната способност на дъното и т.н. Всичко това е от значение за оптималната скорост, която може да бъде достигната. Потвърждавам, че наистина с тестовете имаме реални около 985 Mbit/s в двете посоки за българския нет и реални 100 Mbit/s ъплоуд за международния. Тествано на Linux Mint Sarah с четириядрен процесор i7, SSD, гигабитова лан карта, наблюдение през системните програми на трафика и так далее... Няма лъжа, няма измама... Благодаря!В крайна сметка интернет услугата би трябвало да е като тока -- колкото по-малко я обсъждаме и приемаме за даденост, толкова по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Как ще разбереш какъв е потенциала на мрежата, след като няма да можеш да видиш скорости над 1 Gbps? Няколко цитата от форума на Cooolbox Или аз не се изразявам правилно или... Идеята ми е дали трасето като цяло може да позволи трафик 1Gbps или е "скопено" някъде било то поради "кофти" настройки, оборудване и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Локалното трасе, което искаш да се тества не е ли част от това, за което вече нееднократно бяха показани тестове? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Или аз не се изразявам правилно или... ... или не четеш написаното: Потвърждавам, че наистина с тестовете имаме реални около 985 Mbit/s в двете посоки за българския нет Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 ... или не четеш написаното: Или не ти се занимаваше, защото това е от преди няколко часа, а аз питах още вчера. Както и да е. Явно са реални в такъв случай. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 (edited) Или не ти се занимаваше, защото това е от преди няколко часа, а аз питах още вчера. Както и да е. Явно са реални в такъв случай. На питането ти от вчера (23:23), отговорих час и нещо по-късно (00:38). На следващия пост (02:07) отговорих изчерпателно в 09:19 Не ми се занимава с неща, които намирам за безсмислени и които няма да покажат нищо ново. Edited September 22, 2016 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 ... сега им беше момента да сложат още 1 изход за тв, защо пак са оставили само 3 изхода не мога да разбера, и гигабитовия нет ли няма да може да се справи с 4 iptv-та? Лично на мен не ми трябва, но няколко пъти съм засичал хора във форума да питат за възможност да пуснат 4-ти телевизор. Най-вероятно, заради по-ниската крайна цена, са предпочели използването на съществуващо и готово за пазара устройство - SAM 'GIGA' BOND на Smartcom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Ако искат могат и 10 телевизии да пуснат. Слага се суич на единия порт и се действа, ама желание няма... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunamito Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Най-вероятно, заради по-ниската крайна цена, са предпочели използването на съществуващо и готово за пазара устройство - SAM 'GIGA' BOND на Smartcom Е аз от сайта разбрах, че устройството е специално разработено за cooolbox и затова писах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Кое му е странното на омазан или неоптимизиран Windows? Проблема беше в KIS. Грешката беше, че само го паузирах, вместо да го изключа напълно. Сега с новия Windows, пак вдигам едва 150Mbit/sec, което не ме притеснява понеже ще търся как да оптимизирам антивирусната. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saiclabs Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 @Ilves, TP-Link TL-WR1043ND ver.1 с оригиналния фърмуер или с къстъм такъв си пробвал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) Верно ли медиа конвертор устройството, което дават, в режим router не му работи RJ45 порта? Какъв е смисълът от рутер-режим ако не можеш да си вържеш на ЛАН порта твой суич и да ползваш нета?! Техник от фирмата го е казал това. Edited September 28, 2016 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Някой не е разбрал какво му казват или техникът нещо не е в час. Логика никаква. ВиФито на това му е 100MBit/s, а само LAN портът е гигабитов, така че горното не отговаря на истината и портът си работи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Някой не е разбрал какво му казват или техникът нещо не е в час. Логика никаква. ВиФито на това му е 100MBit/s, а само LAN портът е гигабитов, така че горното не отговаря на истината и портът си работи. Да, аз знам, че няма логика, затова питах някой, който го ползва така (роутер), и предполагам си го пробвал именно така и лично си се убедил, че работи. Защото логиката е едно, но на този свят всичко е възможно . Мислех, че техниците на кулбокс са малко по-така от повечето други, но явно.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Лично не съм го пробвал, но съм 100% сигурен, че няма как това да е така. Няма логика! Пламен ще каже след малко, предполагам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts