бат Ицо Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 (edited) Проблема е, че след такива сривове, макар и причинени от трети страни (евн), трябва ръчно да се рестартира всичко! Хайде рутера с един реконект откъм лана на ван интерфейса тръгва, но сеттопите докато не ги пауър рестартнеш не тръгват сами. Ако си някъде другаде на рдц - гориш. Не съм си и помислял досега за нуждата, но явно вече и на кулбокс ще слагам пингдог да ми рестартира Edited October 22, 2014 by бат Ицо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 От съпорта ще ти кажат, че последното нещо, което прави гейта е да отговаря на ping и че според тях няма проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 (edited) От съпорта ще ти кажат, че последното нещо, което прави гейта е да отговаря на ping и че според тях няма проблем. Е какъв пинг, като аз си пращам dns заявка и отговора е същия - двойно латенси. Нали точно за това съм пейстнал резултата от dig-a Дори и ако ползвам tcp, разлика пак има: #dig +tcp abv.bg ;; Query time: 4 msec ;; SERVER: 84.22.22.14#53(84.22.22.14) ;; WHEN: Wed Oct 22 22:32:13 2014 ;; MSG SIZE rcvd: 115 Edited October 22, 2014 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 От съпорта ще ти кажат, че последното нещо, което прави гейта е да отговаря на ping и че според тях няма проблем. Лъки, пуска се пинг до даден сайт, който винаги отговаря и когато спреш да получаваш ехо - рестартираш. Има едни такива фумкцийки (програмки). Доставчика има общо до там, че ти доставя нет, ти по неговите сървъри може и да не пингваш нищо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Не, не говоря за рестартиране. Говорех за конкретния случай на exabyte с двойното време за отговор. Доколкото разбрах, наблюдава двойно време за респонс от единия DNS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Е и? При всички е така. Нали се сещаш, че за да измине 300 км на тока/светлината и трябва 1 милисекунда - в двете посоки станаха две, освен това си има закъснение и при рутирането, при чакане на опашка за изпълнение на заявка... Кое точно е фатално в двете милисекунди повече? Та ти при вайрелеса имаш повече изчакване ако си на натоварен канал понякога. Това да търсиш под вола теле е национален спорт Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 (edited) Ами фатално няма, просто ми е любопитно, защо единия ще ми отговаря два пъти по-бавно от другия (и то праймърито)? Та те повечето бг сайтове отговарят за същото време, за което ми отговаря DNS-а. Edited October 23, 2014 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Може би точно щото е главния. Всички заявки са първо към него и обработва повече неща, за което забавя малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 (edited) Току-що пингнах двата DNS на Мегалан - и двата 10ms, като съм закачен директно на ONT - тоест няма рутер или друго. ONT-а е гигабитов, картата също, но това няма значение. Никакви проблеми с услугата. Edited October 23, 2014 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 (edited) Току-що пингнах двата DNS на Мегалан - и двата 10ms, като съм закачен директно на ONT - тоест няма рутер или друго. ONT-а е гигабитов, картата също, но това няма значение. Никакви проблеми с услугата. Връзката може и 100Mb да е, но ако латенсито е голямо, DNS-а ще те спъва. Пак казвам, че в случая не е толкова фатално. П.С. Дам може и да е натоварен, затова да е по-бавен, но ме съмнява, защото е скокнал изведнъж. Edited October 23, 2014 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shtip Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 Здравей, @ exabyte Причините за различното лейтанси може да са много и различни. В конкретния случай това,че при праймари DNS лейтансито на отговора е по-голямо е защото обработва повече заявки. Принципно това не би следвало да рефлектира върху услугата която ползвате. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 23, 2014 Share Posted October 23, 2014 В конкретния случай, отговорът който давате, по никакъв начин не обяснява скокът в графиката... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 Много бавен ли ви стана интернета с 3ms отгоре на ДНС-а, който браузъра и ОС-а така или иначе кешират? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Мани.... като цъкнеш на някой нов сайт чакаш, кафе пиеш... пикаеш.... като се върнеш той току що почнал да се отваря Както вече писах, не национален, ами балканска олимпиада трябва да направим по този спорт с търсенето Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Много бавен ли ви стана интернета с 3ms отгоре на ДНС-а, който браузъра и ОС-а така или иначе кешират? Кое кешират, че не разбрах? Интернета си е много добре, виж праймъри DNS-а е друга бира Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Кешират DNS записите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Имам едно излишно "т". Исках да питам: кое кешира?ОС-а?Браузъра? Кешира, ако вече си го питал. Ако не си, ще си чакаш кат пич. А ако и той не знае, ще чакаш да пита другите. За 3мс както казах, не е проблем, но е странно, че има скок x2 в точно определен ден и час. По тая логика утре може да скочи пак x2 и да стане 12ms. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Как стоеше въпросът с трети и четвърти телевизор? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prometheus Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Здравейте @Lucky Luciano, С една услуга Cooolbox или CooolTV могат да се ползват максимум 3 приемника – един основен (безплатен) и два допълнителни (всеки от тях се заплаща по 5 лв. Месечно) В случай, че желаете трети/четвърти допълнителен приемник ще е необходимо да се стартира нов пакет Cooolbox или CooolTV. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Защо другите оператори предлагат до 4, а при вас са 3? Технически е изпълнимо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splendor Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Защо другите оператори предлагат до 4, а при вас са 3? Технически е изпълнимо. При Н3 е още по-зле, там се предлагат само 2 един основен и един допълнителен. Чудното е, че аз искам да си плащам а да не може. Аз се принудих да искам от приятел да си вземе 2ри приемник и да ми го даде за да ползвам 3-ти телевизор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Така се гонят клиенти. В случая на мен ми трябва още един, тоест общо три, но в следващ момент, когато ми потрябва още един, пак си пускам Булсатком. Blizoo предлагат 4, Булсатком 4, Виваком 4, DCC 4. За МТел не знам. Хубавото при IPTV е, че има начин с един мааалко по-различен приемник MAG, много приличащ на този на Кулбокс да станат нещата, ама защо трябва по този начин, като може да се плащат 5лв. и оператора да получава пари. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 ...когато ми потрябва още един, пак си пускам Булсатком. И ще предпочетеш по-ниското качество?!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splendor Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Така се гонят клиенти. В случая на мен ми трябва още един, тоест общо три, но в следващ момент, когато ми потрябва още един, пак си пускам Булсатком. Blizoo предлагат 4, Булсатком 4, Виваком 4, DCC 4. За МТел не знам. Хубавото при IPTV е, че има начин с един мааалко по-различен приемник MAG, много приличащ на този на Кулбокс да станат нещата, ама защо трябва по този начин, като може да се плащат 5лв. и оператора да получава пари. Мен лично няма да ме изгонят, понеже в Изгрев те нямат алтернатива. Каналите ме устройват на 101% а от интернета нямам забележки а така както гледам Кулбокса няма да дойдат скоро в Изгрев. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 (edited) И ще предпочетеш по-ниското качество?!? От януари тръгва IP телевизия при Булсатком. Ударно прехвърлят на оптика, поне където могат. Работят и в неделя и до 21ч. вечерта момчетата. И като пример давам Булсатком. Няма как за четвърти приемник да им платя 25лв. на Кулбокс, още повече, че могат да пуснат, но не искат. @splendor - за Изгрев наистина N3 нямат алтернатива и доколкото знам там сривове на нета няма, за разлика от други части на града, където мрежата не издържа, видно от коментарите в темата за N3 и мнения на мои приятели и колеги, които ги ползват и се оплакват от нета. Edited November 1, 2014 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts