Nanko Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Ако има опция и за връщане на зад ще е добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Браво. Най-много ще се радвам аз от връщането назад в каналите, също и програмируемите дистанционни, че сегашната подредба на бутоните определено не ми допада. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Ако имаш предвид - минус канали, то тях може би няма да ги има, но ще се предоставя time-shifting.... Сериозно обмислям да разкарам ENTRY с Coolbox, но ме притесняват кабелите, които вървят от едното ТВ до другия... Някой да сподели дали е направил компромис в тях, при положение че няма положени предварително в стените FTP кабели...? Ако има опция и за връщане на зад ще е добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Някой да сподели дали е направил компромис в тях, при положение че няма положени предварително в стените FTP кабели...? Кабелни канали по тавана или вместо перваз на паркета е перфектно решение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Аз имам идея да минат кабелите по перваза, но проблема е, че хола се намира много далече от 1-вия телевизор и в случая, ще трябва кабелите да минават през покрива.... Кабелни канали по тавана или вместо перваз на паркета е перфектно решение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Ами да минават. Няма проблем. Преди 4 години пуснах така едно UTP Seamax на мой приятел, който пак е на Кулбокс. За толкова време, няма проблеми. И да се скапе - сменяш кабела и си ти. По-лесно, отколкото да разбиеш половината апартамент. Аз да питам нещо - мислех да пускам втори ТВ. Да изчакам ли другия месец или да си я пусна, а те ще дойдат и ще ми сменят бокса през ноември? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Супер новина.Дано само всичко да е тествано добре, че ми се струва реална опасността от проблеми при старта. Ако имаш предвид - минус канали, то тях може би няма да ги има, но ще се предоставя time-shifting.... Сериозно обмислям да разкарам ENTRY с Coolbox, но ме притесняват кабелите, които вървят от едното ТВ до другия... Някой да сподели дали е направил компромис в тях, при положение че няма положени предварително в стените FTP кабели...? Най-елегантното е, кабела да се вкарат под лайсните на паркета или да се сменят с ето такива: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedet Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Здравейте, Lucky Luciano - боксовете ще се сменят поетапно и няма гаранция, че ще попаднете сред първите клиенти със сменени устройства. Според мен, няма проблем да заявите допълнителен бокс, а ние ще Ви го заменим, когато дойде времето по график. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Супер новина.Дано само всичко да е тествано добре, че ми се струва реална опасността от проблеми при старта. Най-елегантното е, кабела да се вкарат под лайсните на паркета или да се сменят с ето такива: Това ми е пределно ясно.;-) Въпроса е, че до хола се стига през коридора, съответно в коридора е теракот, и няма первази. Може и през терасата да мине кабела, понеже това е другото място от където може да се влезе в хола. Аз насрочих дата за оглед, за да дискутирам с техниците и да видя какви са вариантите.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Това ми е пределно ясно.;-) Въпроса е, че до хола се стига през коридора, съответно в коридора е теракот, и няма первази. Може и през терасата да мине кабела, понеже това е другото място от където може да се влезе в хола. Аз насрочих дата за оглед, за да дискутирам с техниците и да видя какви са вариантите.... Дупка в стената, през контакт?Примерно на мен контактите са ми... "успоредни" и като дупна стената през единия, нацелвам директно другия Вариант Б е пак през первазите с дупка (дано да не си панелка ), която ще се скрие после от перваза. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Къща е. Подчертаното не го разбрах..., ама както и да е. Дупка в стената, през контакт?Примерно на мен контактите са ми... "успоредни" и като дупна стената през единия, нацелвам директно другия Вариант Б е пак през первазите с дупка (дано да не си панелка ), която ще се скрие после от перваза. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 (edited) Доста се отплеснахме, но при мен розетките за контактите съвпадат точно една срещу друга в хола и спалнята.Дефакто, ако отвориш контакта и дупнеш дупка в него, трябва да излезеш в другата стая (ако са на една стена де ) пак в контакта Edited October 18, 2013 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 22, 2013 Share Posted October 22, 2013 HDMI-а на приемника само вход ли е или може да го ползвам да свържа ПС-то към него и да пусна сигнал през приемника до ТВ-то (нямам HDMI на ТВ-то, а искам да го свържа с ПС-то)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 22, 2013 Share Posted October 22, 2013 HDMI е само изход. Не съм сигурен каква схема си представяш, но най-вероятно не е възможна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 22, 2013 Share Posted October 22, 2013 Предполагам иска да пусне сигнал на монитора през HDMI, а на ТВ през скарт - ако е така е възможно, стига мониторът да поддържа 50Hz, защото приемникът излъчва на толкова. Масово мониторите поддържат САМО 60Hz и това прави задачата невъзможна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 22, 2013 Share Posted October 22, 2013 Виж за херците не се бях сетил.Иначе идеята ми е лаптопа да пуска филми на старото ТВ през приемника. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 22, 2013 Share Posted October 22, 2013 (edited) А това изобщо няма как да стане. Освен да опаткаш приемника или изхода на лаптопа, друго няма да се случи. Изобщо не пробвай! Edited October 22, 2013 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted October 22, 2013 Share Posted October 22, 2013 Предполагам иска да пусне сигнал на монитора през HDMI, а на ТВ през скарт - ако е така е възможно, стига мониторът да поддържа 50Hz, защото приемникът излъчва на толкова. Масово мониторите поддържат САМО 60Hz и това прави задачата невъзможна. Dell U2412M без проблем... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 .... стига мониторът да поддържа 50Hz, защото приемникът излъчва на толкова. Масово мониторите поддържат САМО 60Hz и това прави задачата невъзможна. Новите приемници поддържат и 60Hz на изхода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 (edited) Нормално ли е на 3000 пакета да имам 2 загубени до GW?Изобщо трябва ли да има някакви загуби? P.S. На тройния пакет съм. EDIT: От wireless-a e, няма проблем от рутера до гейта. Edited October 26, 2013 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedet Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 Здравейте, exabyte. Извинявам се, че не съм Ви отговорила своевременно. Надявам се вече не наблюдавате никакви загуби. В случай че това продължава, моля да се свържете с нас на националния ни телефон. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Taкам... тия нови приемници ... пише на тях YouTube? Как се пуска ако има такава функция? Също така момчетата като го смениха направиха някаква настройка в меню преди операционната система за картината на 720p , не ги попитах как се влиза в това меню (като биос ли е, какво е) , а монитора на който ползвам приемника е 1080p и мисля да сменя настройката, как се прави? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 ...мисля да сменя настройката, как се прави? При рестарт на STB, натискаш MENU. Когато се появи списъка и си позициониран в/у “Upgrade Menu”, натискаш стрелка надясно и ще се отвори нов списък. Правиш си корекциите и след това ги записваш... How to change "video mode" and "graphical resolution" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 (edited) Брех, вече има от новите приемници. До кога е срока за подмяна на старите устройства ориентиовъчно и по квартали ли как се подменят? Time-shifting вече активен ли е и как точно работи на тея устройства? При мен на единия приемник отново като натисна копчето за спиране(по-напред се уточнихме, че не било stand-by) ми спира звука, а не ми дава черен екран да речем. Ако рестартирам приемника се оправя. Това ми го прави само на единия применик, при другия е нормално. Надявам се с новите приемници да не става така. Edited November 5, 2013 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedet Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Здравейте, jozo. Не наблюдаваме подобни проблеми с новите приемници. Ние ще се свържем с Вас, за да уговорим удобно време и час за замяна на приемника. Колкото до time shifting-а, на този етап няма да е активен, тъй като все още има доста правно-юридически спънки за това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts