fabric Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 http://www.speedtest.net/result/1289287356.png http://www.speedtest.net/result/1289289466.png http://www.speedtest.net/result/1289290254.png http://www.speedtest.net/result/1289292116.png http://www.speedtest.net/result/1289296007.png http://www.speedtest.net/result/1289299094.png -Duo standard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 @fabric-чудя се за какво ги постна тези линкове? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 @fabric-чудя се за какво ги постна тези линкове? Недей се чуди, има за какво. Трябва да има актуални тестове на доставчика, плюс това аз го бях помолил да ги постне. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 @fabric-чудя се за какво ги постна тези линкове? За да се види, че скоростта към Пловдив вече е 65 мегабита а не 100... предполагам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkbg Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Мухахаха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wispera Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 За да се види, че скоростта към Пловдив вече е 65 мегабита а не 100... предполагам. Нямаш спирачки ей!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 (edited) Нямаш спирачки ей!!! Спирачки за какво? За това, че беше 100 а сега е 40 ли? За това, че преди 2 седмици (когато е бил скъсан някакъв оптичен кабел и нямах нет почти целия ден) теглех от торент мрежата с почти 45 мегабита (извън БГ) а сега (след отстраняване на аварията) едва стигам 20-25. Не аз, други нямат спирачки. Edited May 11, 2011 by victory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Спирачки за какво? За това, че беше 100 а сега е 40 ли? За това, че преди 2 седмици (когато е бил скъсан някакъв оптичен кабел и нямах нет почти целия ден) теглех от торент мрежата с почти 45 мегабита (извън БГ) а сега (след отстраняване на аварията) едва стигам 20-25. Не аз, други нямат спирачки. Аз пък се чудя, като не ти отърва, какво правиш още при тях? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 (edited) Аз пък се чудя, като не ти отърва, какво правиш още при тях? Чакам да дойдат Мегалан в Пловдив. Надявам се да стане до няколко месеца. Предпочитам да плащам на тях 30-35 лева на месец и да знам, че имам добър нет и перфектен съпорт, вместо да ходя за още няколко месеца при друг и да подпиша договор за минимум година. Edited May 11, 2011 by victory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkbg Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 (edited) Обикновен "уиндосджия" с големите претенции за разбиращ от нещо. Не може собствения си компютър да оправи. Вземи потърси професионална помощ. Поддръжката на ИТД не се занимава с потребителски компютри. И вземи сложи един линукс да си направиш тестовете. Едно и също вече толкова месеци се приказва. Добре, няма проблем. Ще приказваме колкото искаш. И само тези, които нямат силата за промяна се оправдават вечно. Edited May 11, 2011 by sharkbg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Спирачки за какво? За това, че беше 100 а сега е 40 ли? За това, че преди 2 седмици (когато е бил скъсан някакъв оптичен кабел и нямах нет почти целия ден) теглех от торент мрежата с почти 45 мегабита (извън БГ) а сега (след отстраняване на аварията) едва стигам 20-25. Не аз, други нямат спирачки. Не мога да не призная, че си талантлив. Пак използваш торенти за сравнение на скоростта. Дали пък случайно не е имало български пиър? От цялата тема само ти и NetZombie пискате за проблеми с интернет-а. На NetZombie се оказа предмониторен проблем. 99.9% съм сигурен, че и при теб е така . Чакам да дойдат Мегалан в Пловдив. Надявам се да стане до няколко месеца. Предпочитам да плащам на тях 30-35 лева на месец и да знам, че имам добър нет и перфектен съпорт, вместо да ходя за още няколко месеца при друг и да подпиша договор за минимум година. Ще докачаш Мегалан някой дръг път. От няколко месеца вече са собственост на Мтел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlan Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 (edited) Чакам да дойдат Мегалан в Пловдив. Надявам се да стане до няколко месеца. Предпочитам да плащам на тях 30-35 лева на месец и да знам, че имам добър нет и перфектен съпорт, вместо да ходя за още няколко месеца при друг и да подпиша договор за минимум година. Чакай само ми е интересно като и там имаш същите проблеми какво правим ? ти не беше ли в кичука ? ... ще си почакаш Edited May 11, 2011 by pavlan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Какво пак се опаквате бе . Оня ден свалях Crysis 2 ot арена ,и скороста закова 10 мега байта ,та и нагоре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 (edited) @victory ето ти резултати от кичука Да не си взел на netzombie компютъра за тест? Edited May 11, 2011 by mordeath Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Чакам да дойдат Мегалан в Пловдив. Надявам се да стане до няколко месеца. Предпочитам да плащам на тях 30-35 лева на месец и да знам, че имам добър нет и перфектен съпорт, вместо да ходя за още няколко месеца при друг и да подпиша договор за минимум година. А ако и там имаш проблеми? Защо реши, че при положение, че тук имат проблеми само шепа хора, там няма да си пак от същата шепа хора? Ще докачаш Мегалан някой дръг път. От няколко месеца вече са собственост на Мтел. Мегалан си търсят персонал за Пловдив, защото ще изграждат мрежа. Така че, ще ги дочака. Или ти не това искаше да кажеш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 (edited) @victory ето ти резултати от кичука Да не си взел на netzombie компютъра за тест? Не, не съм. Ето актуален тест в реално време от 4 големи тракера с минимум 100 сийдъра онлайн нa торентите, включени в теста: http://arenabg.com/ http://www.torrentbytes.net/ http://www.demonoid.me/ http://rutracker.org/ Само да вметна: Не съм правил никакви промени в системата от 3 години, включително и по време когато правех тестовете, които са в 1-ви пост на тази тема. Единствено съм обновил торент клиента, но преди няколко месеца и след обновяването му постигах същите скорости, че и по-високи (от арена свалях с почти 72 мегабита през WiFi). Ето и теста две седмици след отстраняване на аварията в моя район, т.е. от днес: download [3.01 MB]: http://rghost.net/5902331 Само да напомня , че срещу фактите... всички мълчат. Теста е правен с изключена АВ. А ако и там имаш проблеми? Защо реши, че при положение, че тук имат проблеми само шепа хора, там няма да си пак от същата шепа хора? Надявам се. Както знаеш: човек предполага... Господ - разполага. Та да уточня и още нещо: в момента изобщо не говоря за проблем/и! Отчитам само ниската скорост и я доказвам с факти в реално време. Edited May 11, 2011 by victory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Мегалан си търсят персонал за Пловдив, защото ще изграждат мрежа. Така че, ще ги дочака. Или ти не това искаше да кажеш? Не знаех, че си търсят хора, но това друго имах в предвид. След покупката им не можеш да очакваш предишното качество. Вече се развиват с управление от страна на Мтел. Друг момент е, че не виждам какво повече ще предложат от другите доставчици. Имаме ITD, Langame и N3 които покриват целият град. С кой от тях ще успеят да се преборят? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 . . . Друг момент е, че не виждам какво повече ще предложат от другите доставчици. Имаме ITD, Langame и N3 които покриват целият град. С кой от тях ще успеят да се преборят? Да припомня, че един от слуховете за разпада на DCC беше за тайни разговори за покупка от страна на М-тел. Такива смени на собственост и сега не са изключени. Паралелно с изграждането на мрежата на "М-Нетуърк" може да се случат и други придобивания на доставчици, каза още Кичев. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cayenne Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Стига с този speedtest. Ала бала е. На мен ми показва всеки път различно, от пинг 0мс до 5 мс, даунлоуда е около 2-5 Мб/с, само ъпа го отчита горе долу коректно. Това за сървъра от Пловдив. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Стига с този speedtest. Ала бала е. На мен ми показва всеки път различно, от пинг 0мс до 5 мс, даунлоуда е около 2-5 Мб/с, само ъпа го отчита горе долу коректно. Това за сървъра от Пловдив. Отгоре на всичко няма вече тест до Sofia. Аз отдавна съм го отписал този тест... Показва ми 90Mbits/sec, ама само на картинка, реално никога не съм дигал повече от 4,5МB/Sec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 "Той настоя да се приемат промени в Наредба 17 за полагането на кабели в каналната мрежа. Сега тя позволява ползването само на мрежата на "Виваком", което затруднява конкурентните оператори. Паралелно с изграждането на мрежата на "М-Нетуърк" може да се случат и други придобивания на доставчици, каза още Кичев." Тоя е нагъл за 5ма както и самите Метел. 1)во ЕК и ДСС имат собствена кабелна мрежа, освен споменатите Виваком, ама за да се ползва трябва да се плаща наем.А как Метел ще плаща на някой?!?Те само раздуват сметки за да може да си платят калпавия софтуер на индийците. 2)ро мн ме съмнява, че качеството на услугите на прехваления Мегалан ще са същите както в София.А и да не забравяме едни оядени момченца дето се разхождат по шахтите и си режат да им е весело. И за да не е офтопик: все пак някой няма ли да каже какво става с това покритие? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 (edited) Стига с този speedtest. Ала бала е. На мен ми показва всеки път различно, от пинг 0мс до 5 мс, даунлоуда е около 2-5 Мб/с, само ъпа го отчита горе долу коректно. Това за сървъра от Пловдив. Нали по тази причина дадох реален тест от торент мрежата. Всъщност, при мен разликата между двата теста е от порядъка на 5-7%. За другите абонати - не знам. Отгоре на всичко няма вече тест до Sofia. Аз отдавна съм го отписал този тест... Показва ми 90Mbits/sec, ама само на картинка, реално никога не съм дигал повече от 4,5МB/Sec. Което напълно се покрива и с тестовете при мен, което означава че скоростта не при всички абонати е 100 мегабита а реално е 35-40. Което от своя страна трябва да накара някои хора да млъкнат, а други - да спрат да заблуждават. Използвам този пост, за да помоля модераторите да премахнат старите ми тестове (всичко до демонстрацията на симетричността, която е на plameni) в първия пост на темата и да сложат (ако желаят) сегашният ми реален тест: http://rghost.net/5902331 Edited May 11, 2011 by victory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cayenne Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Може и аз да бъркам, ама скоростта на стандарт не е ли 40 Мб/с, само локалната е 100. От нашите тракери редовно съм на над 10 МБ/с, което си е над 80 Мб/с, ако липства локален сийд съм на 4,5-5 МБ/с. От демонойда също правя около 4,5 МБ/с, което според мен са си почти обявените скорости. Трябва да се има в предвид, че те не са гарантирани или поне така мисля. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 (edited) Може и аз да бъркам, ама скоростта на стандарт не е ли 40 Мб/с, само локалната е 100. От нашите тракери редовно съм на над 10 МБ/с, което си е над 80 Мб/с, ако липства локален сийд съм на 4,5-5 МБ/с. От демонойда също правя около 4,5 МБ/с, което според мен са си почти обявените скорости. Трябва да се има в предвид, че те не са гарантирани или поне така мисля. Така е, но аз лично не достигам и 30 мегабита. Пиково за няколко секунди - стига до 35-36, но средната скорост е около 20-25. Дали от БГ или отвън - все тая. Освен това (по спомени от преди няколко месеца) трябваше и международната скорост да е 80 мегабита. Имал съм случаи да свалям с 65+ мегабита отвън (от същите тракери, с далеч по-малко пиъри). От две седмици насам скоростта е далеч по-ниска. Факт. Edited May 11, 2011 by victory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cayenne Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 Забелязах ги тези спадове при теб от арената, остатъка от клипа не го гледах. При мен такова нещо няма. Само в началото тръгва да се дига, намаля малко и след това отново се дига и се застопорява, докато не се свали. Е разбира се има и изключения, но това зависи и от сиййда. Проблем със скоростта на интернета при мен не виждам, ама АТА-та на телефона се предава и ще трябва да я сменям някога. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts